Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT."— Előadás másolata:

1 Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT

2 A projekt célja A Triple helix együttműködési modell elterjesztése (egyetemek, vállalkozások és közszféra), ami elengedhetetlen a vállalkozások ösztönzése érdekében. SET GIFT a vállalkozói szellem, az innováció és a tudásalkalmazás keretfeltételeit szeretné megteremteni. Közvetlen célok: 1.Az intézmények kapacitásának fejlesztése; 2.A közvélemény figyelmének felhívása a technológiai fejlődés és az innováció fontosságára és a nemzetközi együttműködés szükségességére.

3 A projekt tevékenységei A Triple helix megközelítés elterjesztése helyi és nemzetközi szinten, a helyi innovációs stratégiák fejlesztése segítségével. A hatékony hálózati rendszerek erősítése: a vállalkozói szellem és az innovatív start-up cégek támogatása a fiatal és képzett munkaerő kreativása önfoglalkoztatási lehetőségeinek növelésével. A triple helix model transzferje: A Coventry Egyetem átadja az ilyen területen felhalmozotttudását; Kerekasztalok szervezése kéthónaponként helyi intézményeknek, egyetemeknek és cégeknek a helyi akcióterv kidolgozása érdekében; Minden ország létrehoz egy honlapot a térségben található tudományos kutatási eredményekről, és lehetőségekről; A partner országok hatékony hálózatosodásának elősegítése sikeres tapasztalatok átvételével; tanulmányutak szervezése kutatók, intézmények és vállalkozók bevonásával; Képzések szervezése a vállalkozói szellem megerősítése érdekében; Web-alapú kutatóműhelyek, eszközök kidolgozására az induló vállalkozások segítésére.

4 A projekt alapadatai: Teljes költségvetés: 2,332,531.00 EURÓ Vezető partner: Molise Regió Kereskedelmi Kamarák Regionális Egyesülete – Regional Unioncamere Molise, Olaszország Partner többek között a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Kara Hargita Megye Tanácsára eső költség: 166,040.00 € A projekt időtartama: 2011–2013

5


Letölteni ppt "Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT."

Hasonló előadás


Google Hirdetések