Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Meglévő előfizetés meghosszabbítása a Vodafone Online Shopban
Advertisements

Alapképzések kreditjeinek elismerése a mesterképzésben - a TTK-s megfontolások Dr. Varga Zsuzsa OKT egyetemi docens SZTE-TTIK.
A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások.
S 1SCM© Siemens AG All rights reserved Útmutató a click4suppliers easy használatához Szállítói regisztráció.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Óraregisztrálási modul
Készítette: Végh Nóra Nemzetközi referens, az EPSA 2013 hazai projektkoordinátora Nemzeti Közszolgálati Egyetem.
A többfokozatú képzés kezelésének problémái a TVSZ-ben László Gyula.
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Adatszolgáltatási igények kezelése
A bolognai folyamat 2006 Magyar Bálint oktatási miniszter december 14.
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
Bejelentkezés az ben kapott felhasználói névvel és jelszóval.
ERASMUS Pályázat 2013/2014. KAPCSOLAT ERASMUS Iroda Pinizsi Andrásné Kecskeméti utca IV. emelet 420. Fogadó óra: hétfő-kedd-szerda-csütörtök:
Az EAL-NET rendszer a hallgatók szempontjából Készítette: Forgó Melinda és Gyenes Gábor.
Erasmus programfejlesztés Antoni Györgyi intézményi Erasmus koordinátor.
ELTE Állam- és Jogtudományi Kar
ERASMUS Pályázat 2014/2015.
Szervező modul. Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás - Új vizsgaidőpontot vagy teljesítéslapot a „Vizsgaidőpont” menü „Új létrehozás” menüpontjában.
Szervező, kurzusóra => kurzus A kurzus az adott ciklusban (heti gyakoriságú, féléves, …) időponttal, hellyel és oktatóval meghirdetett képzési alkalom.
A BSC tantervek várható struktúrája szakok, képzések a hallgatóknál – ETR3 A hallgató jelentkezik a felvételi tájékoztatóban meghirdetett szakra, és felveszik.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2012 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
A gondviselői modul az enaplóban
Pótfelvételi 2013 Általános információk NYME SEK SZOMBATHELY augusztus 1. Előadó: Németh Péter.
Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről
EGYEKÉRT EGYESÜLET FÓRUMA
Tájékoztató Tájékoztató a BA/BSc képzésekben résztvevő hallgatóknak a szakirány választás, a tanári mesterképzésbe való belépés feltételeiről és lehetőségeiről.
Ügyfélszolgálatok minőségi fejlesztése Hallgatói és Oktatói „BAT” ügyfélszolgálat a Nyíregyházi Főiskolán Márföldi Józsefné alprojekt vezető.
E gységes T anulmányi R endszer ®. A rendszerhez történő hozzáférés  A felhasználói nevet és a jelszót a Tanulmányi Osztály adja  Az ETR Internetes.
Konferencia január 25.SZTE, Homor, Makay1 BA/Bsc tantervi struktúrák a Szegedi Tudományegyetemen Dr. Homor Géza, Dr. Makay Árpád.
Bölcsész mesterképzések – kitörési pontok és az akkreditációs folyamat tanulságai Dr. Brenner Koloman ELTE BTK dékáni megbízott.
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 26.
A bolognai rendszer Jogszabályok: 2005.CXXIX
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
Elektronikus banki ügyintézés Készítette: Hollósy Szabolcs eTanácsadó Ma a pénzintézetek elektronikusan vezetik az ügyfelek bankszámláit. Ez lehetővé tette.
Elektronikus eljárás a polgári perben
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Fejlesztések, változások a Neptun rendszerben
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
BA Szakirány-választás Határidő (hétfő) 8 órától (vasárnap) 24 óráig!
Szilágyi Szilvia1 A szakmai gyakorlat szabályai.
Általános…. Neptun új modulok
Környezettan BSc Diploma előtt
Némethné Kárpáti Nóra mb. tanulmányi osztályvezető
ERASMUS Pályázat 2015/2016.
Jegybeírás tanszéki, oktatói felületen
Kooperáció a felsőoktatásban
Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek.
Gazdaságtudományi Kar Faculty of Economics Vállalati információs napok a duális felsőoktatási képzésekről Miskolc, március 25. Veresné dr. Somosi.
A felsőoktatási felvételi eljárás Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó Oktatási és Kulturális Minisztérium.
MOKKA – ODR – NPA adatbázis használata tanfolyam Szépvölgyi Katalin Tel.: /3451; 3439 ELTE Egyetemi Könyvtár
Szakirányválasztás Lengyel Ágnes ELTE Pedagogikum Központ Oktatásszervezési és Tanulmányi Főosztály Szakirányválasztással kapcsolatos tájékoztató – pedagógia.
legkésőbb augusztus 5-ig legkésőbb augusztus 20-ig
A felsőoktatási felvételi eljárás
9. tétel.
ERASMUS+ Pályázat 2017/2018.
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
Útmutató a click4suppliers easy használatához
Jelenlétek elfogadása
Középfokú felvételi eljárás
Elérés
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Középfokú felvételi eljárás
ERASMUS+ Pályázat 2019/2020.
Közalkalmazottak besorolása, illetménye, pedagógusokra vonatkozó új munkajogi szabályok, előmeneteli rendszer.
Előadás másolata:

Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás

A bologna-folyamat megjelenésével a hazai felsőoktatási rendszerben összevont alapszakok indultak meg, amelyeken a hallgatók tanulmányaikat folytathatják. A bologna-folyamat megjelenésével a hazai felsőoktatási rendszerben összevont alapszakok indultak meg, amelyeken a hallgatók tanulmányaikat folytathatják. A szakirányválasztás szabályait Karunkon a belső orientációs és szakirányválasztási eljárás szabályai rögzítik. A szakirányválasztásban vesz részt az a hallgató, aki két érvényes lezárt szemeszterrel rendelkezik a Karon, amelyek során teljesített tanulmányi eredménye szolgál a szakirányválasztás alapjául. A szakirányválasztás szabályait Karunkon a belső orientációs és szakirányválasztási eljárás szabályai rögzítik. A szakirányválasztásban vesz részt az a hallgató, aki két érvényes lezárt szemeszterrel rendelkezik a Karon, amelyek során teljesített tanulmányi eredménye szolgál a szakirányválasztás alapjául. A belső orientációs és szakirányválasztási eljárás 2 szakaszból tevődik össze: A belső orientációs és szakirányválasztási eljárás 2 szakaszból tevődik össze: Orientációs eljárás Orientációs eljárás Szakirányválasztási eljárás Szakirányválasztási eljárás Az orientációs eljárásra az 1. félévet követően kerül sor, amelynek célja a hallgatói igények felmérése, valamint a Kari preferenciáknak megfelelő, az egyes szakirányokra irányadó kapacitások meghatározása. Az orientációs eljárásra az 1. félévet követően kerül sor, amelynek célja a hallgatói igények felmérése, valamint a Kari preferenciáknak megfelelő, az egyes szakirányokra irányadó kapacitások meghatározása. A szakirányválasztási eljárásra a 2. félév lezárását követő héten kerül sor. A szakirányválasztás során az első két érvényesen lezárt szemeszter eredményeit veszi figyelembe a Kar, függetlenül attól, hogy ezekben a szemeszterekben hány kreditpontnyi tárgyat vett fel és teljesített a hallgató. A szakirányválasztási eljárásra a 2. félév lezárását követő héten kerül sor. A szakirányválasztás során az első két érvényesen lezárt szemeszter eredményeit veszi figyelembe a Kar, függetlenül attól, hogy ezekben a szemeszterekben hány kreditpontnyi tárgyat vett fel és teljesített a hallgató. A hallgatók az ETR-hez kapott EHA kódjukkal és jelszavukkal léphetnek be a szakirány választáshoz készített programba a Kar honlapján található link segítségével. Az orientációs eljárásban az elektronikus felületen a hallgatónak meg kell határoznia a rá irányadó szakirányok közül milyen rangsort kíván kialakítani. A hallgató minden szakirányt köteles rangsorolni. A hallgatók az ETR-hez kapott EHA kódjukkal és jelszavukkal léphetnek be a szakirány választáshoz készített programba a Kar honlapján található link segítségével. Az orientációs eljárásban az elektronikus felületen a hallgatónak meg kell határoznia a rá irányadó szakirányok közül milyen rangsort kíván kialakítani. A hallgató minden szakirányt köteles rangsorolni.

A Belépés menüpont alatt engedélyezett a programba történő bejelentkezés az ETR-es EHA kód és jelszó megadásával.

Az eljárásról szóló tájékoztató alatti részben megadható, hogy részt kíván venni az eljárásban vagy sem, ezt követően az OK gombbal történő jóváhagyás után léphet tovább a következő felületre. IGEN választása esetén részt kíván venni az orientációs és szakirányválasztási eljárásokban. NEM választása esetén pedig nem kíván részt venni az orientációs és szakirányválasztási eljárásokban.

HA IGEN választásával lép tovább: Az adott alapszaknak megfelelően rangsorolhatók a szakirányok, melynek jóváhagyásáról szintén küld a program egy automatikus t.

A szakirány választást követően az alábbi automatikus visszajelzés kerül elküldésre az ETR-ben megadott címre.

Ismételt programbelépés esetén lehetőség van a szakirányok sorrendjének módosítására.

HA NEM választásával lép tovább: Az adott alapszaknak esetén jelezte, hogy egyáltalán nem kíván részt venni sem az orientációs sem az év végén tartandó szakirányválasztási eljárásban.

A hallgatók a szakirányok között kialakítják az általuk preferált rangsort. A hallgatók a szakirányok között kialakítják az általuk preferált rangsort. Az eljárás során a Tanulmányi Bizottság által minden hallgató egyértelmű besorolást nyer egy adott szakirányra, amelyen tanulmányait folytathatja. Erről a Tanulmányi Osztály határozatban értesíti a hallgatót, amely ellen kizárólag a szakirányválasztási eljárás során történt szabályzatsértés esetén lehet fellebbezéssel élni. Az eljárás során a Tanulmányi Bizottság által minden hallgató egyértelmű besorolást nyer egy adott szakirányra, amelyen tanulmányait folytathatja. Erről a Tanulmányi Osztály határozatban értesíti a hallgatót, amely ellen kizárólag a szakirányválasztási eljárás során történt szabályzatsértés esetén lehet fellebbezéssel élni. A fentiekkel párhuzamosan a Tanulmányi Osztály lehetővé teszi a hallgató számára, hogy az ETR-ben felvehesse az adott szakirányhoz tartozó, a tanszék által meghirdetett kurzusokat. A fentiekkel párhuzamosan a Tanulmányi Osztály lehetővé teszi a hallgató számára, hogy az ETR-ben felvehesse az adott szakirányhoz tartozó, a tanszék által meghirdetett kurzusokat.