Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jelenlétek elfogadása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jelenlétek elfogadása"— Előadás másolata:

1 használati útmutató www.edulog.hu

2 Jelenlétek elfogadása
A jelenlétek regisztrációja órakezdés előtt 15 perccel kezdődik és kezdés után 5 perccel véget ér. Ezen időintervallumon kívüli vonalkód- leolvasások nem érvényesek, ezt a készülék „No Registration” üzenettel jelzi. A jelenlétek elfogadása csak az adott tanórára érvényes. Nem számít érvényes jelenlétnek például: egy hallgató által beolvastatott több hallgatói kártya angol helyett magyar nyelvű előadáson való részvétel a délutáni regisztráció a délelőtti előadásra

3 Az eszköz használata

4 A vonalkód leolvasásakor
Mindig ellenőrizze le a kijelzőt! A regisztráció kezdetét a készülék „Registration Open” felirattal jelzi. A kártya leolvasása után a készülék kijelzi a hallgató nevét Amennyiben a név nem szerepel az adatbázisban, a DEKA vagy Neptun kódot jelzi ki a készülék Nem elég csak a csipogást hallani. Lehet, hogy a másik készülék hangját hallotta és az Ön kártyájának leolvasása nem történt meg. Amennyiben a készülék a beolvasás után nem írja ki a nevét vagy kódját, próbálja meg még egyszer a leolvasást. Sikertelenség esetén jelezze az oktatástechnikusnak, vagy hívja a készülék mellett látható ügyeleti számot.

5 Az elfogadható azonosító eszközök:
DEKA kártya A Nemzetközi Oktatási Központ (NOK) által kiadott kártya A honlapon található egy vonalkód-generátor. Szükség esetén ennek használatával kinyomtatható egy vonalkódot tartalmazó papírlap. A weblapon generált vonalkód akár okostelefon képernyőjén is megjeleníthető és leolvastatható. Ennek használata bár elfogadott, de jelentősen lassítja a belépést, kizárólag ideiglenes használata javasolt.

6 A jelenlét-ellenőrzés szabályai
Minden hallgató csak a saját órai jelenlétét regisztrálhatja. Nincs lehetőség visszamenőleges jelenlét-regisztrációra A csalások kiküszöbölése miatt véletlenszerű ellenőrzésekre lehet számítani. A csalók büntetése tanszékenként eltérő. Jelenlét rögzítése csak a készülék által lehetséges, sem az óraadó tanár, sem a technikus, sem a tanszéki titkárnő nem rögzíthet egyéb eszközökkel. A tantermi be- és a kilépésekről esetenként videofelvétel készülhet, vagy egyéb ellenőrzési metódus is alkalmazható.

7 A regisztráció célja Tanszékenként eltérő lehet, hogy a hallgatók tanórákon történő megjelenését milyen módon könyvelik el. A tantermi előadás látogatásának nem feltétele a jelenlét regisztrálása. Kötelező előadások esetén az adott tanszék iránymutatásai érvényesek. A jelenlétekért járó esetleges bónusz meghatározása a tanszékek hatásköre.


Letölteni ppt "Jelenlétek elfogadása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések