Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tájékoztató a szakmai gyakorlatról

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tájékoztató a szakmai gyakorlatról"— Előadás másolata:

1 Tájékoztató a szakmai gyakorlatról

2 Kinek kötelező Szakmai gyakorlaton kell részt vennie a ősztől felvett programtervező informatikus, gazdaságinformatikus, mérnök informatikus BSc és minden informatikus könyvtáros BA szakos hallgatónak, 2011. ősztől felvett programtervező informatikus és minden gazdaságinformatikus MSc szakos hallgatónak. A szakmai gyakorlatot a hallgató kezdeményezi, amihez a kar segítséget nyújt. A szakmai gyakorlat időtartama BSc szakokon 240 munkaóra, informatikus könyvtáros BA szakon 15 kredit, a nem-tanári mesterszakokon160 munkaóra.

3 A szakmai gyakorlat ideje
A szakmai gyakorlatot a hallgató kezdeményezi, amihez a kar segítséget nyújthat. A szakmai gyakorlat időtartama: BSc szakokon 240 munkaóra, informatikus könyvtáros BA szakon 15 kredit (az eddigi gyakorlatnak megfelelően), a nem-tanári mesterszakokon160 munkaóra.

4 Jelentkezés feltételei alapképzésben
Programtervező informatikus BSc szakon a Magas szintű programozási nyelvek 2 és Adatbázisrendszerek tárgyak teljesítése Gazdaságinformatikus BSc szakon Magas szintű programozási nyelvek2 és Számvitel 1 tárgyak teljesítése, Mérnök informatikus BSc szakon Hálózati architektúrák teljesítése Informatikus könyvtáros BA szakon az érvényes mintatanterv szerint előírt tárgyak teljesítése.

5 Jelentkezés feltételei mester képzésben
Programtervező informatikus, gazdaságinformatikus MSc és az informatikus könyvtáros MA szakokon a 2. félévtől kezdve lehet szakmai gyakorlatra jelentkezni.

6 Gyakorlatra való jelentkezés
Szakmai gyakorlatra jelentkezéshez a Fogadó nyilatkozat nyomtatványt kell kitölteni, a fogadó céggel aláiratni és a TO-on leadni, Az elfogadásról a szakmai gyakorlati albizottság dönt, és döntéséről tájékoztatja a hallgatót. A szakmai gyakorlatra való jelentkezés az elektronikus tanulmányi rendszerben rögzítésre kerül. A szakmai gyakorlat esetleges megváltoztatására csak a szakmai gyakorlati albizottság jóváhagyásával kerülhet sor.

7 Szakmai gyakorlat teljesítése
A szakmai gyakorlat teljesítését a hallgató az Igazolás szakmai gyakorlat teljesítéséről nyomtatvány kitöltésével igazolja le, melynek elfogadásáról a szakmai gyakorlati albizottság dönt. A hallgató kérvényezheti korábbi munkavégzésének szakmai gyakorlatként való elismerését a Kérvény korábbi munkavégzés szakmai gyakorlatként történő elfogadásához nyomtatvány kitöltésével, igazolásával és a TO-n történő leadásával lehetséges. A kérvényről a szakmai gyakorlati albizottság dönt. A szakmai gyakorlat teljesítése az elektronikus tanulmányi rendszerben rögzítésre kerül. A sikertelen szakmai gyakorlat csak a gyakorlat megismétlésével javítható.

8 ERASMUS Az Erasmus szakmai ösztöndíj min. 3 hónapot jelent, egy külföldi szakmai cégnél. Általában a cégek is fizetnek a munkáért, ehhez jön az ösztöndíj havi 440 euró! Egy 3 hónapos gyakorlat belefér jún. közepétől szept. közepéig, de lehet akár több hónapra is menni. A pályázat benyújtása folyamatos a keret erejéig. Fogadó cégeket lehet találni az egyetem Erasmus honlapján, vagy önállóan is lehet keresni.


Letölteni ppt "Tájékoztató a szakmai gyakorlatról"

Hasonló előadás


Google Hirdetések