Italfelszolgálás alapelvei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

A két vízi út között ugyanis 24 m (!) a szintkülönbség!
Élelmiszerbiztonsági útmutató
2012 Március 22:A Víz világ napja.
Gondolkozzunk és válaszoljunk! Számoljunk!
 .
Készítették: Kaba Eszter Rokolya Csilla Szabó Renáta Szakó Tímea
Felszolgálási módozatok
Számítógépes ergonómia
Giovanni pizzéria és söröző
Protokolláris vendéglátás
Készítette: Czimbalek Katalin Hirsch Éva Pék Judit Szittár Katalin
Helyes táplálkozás.
Készítette: Schilli Csaba Villányi Tamás Zborai Péter.
A magyar fogyasztói szegmensek egészségvásárlása
Készítette: Himber Dorottya Juhász Ágnes Majoros Ágnes
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
A CUKORBETEGSÉG.
Hogyan adjuk be a tablettát a cicának?. Vedd fel a cicát és fektesd a bal karodra, mintha kisbabát dajkálnál. A jobb mutató- és hüvelykujjaddal gyengéden.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
A két vízi út között ugyanis 24(!)m. a szintkülönbség!
Kémiai alapozó labor a 13. H osztály részére 2011/2012
A villamos áram élettani hatása
A vendéglátás folyamatai
Étlap-, étrend és árlapismeret.
Az értékesítés sajátossága
A vendégforgalom helyiségeinek kialakítása, berendezése
Étkezési kultúra.
A területi árszínvonal különbségei, különös tekintettel a városi és falusi árszínvonalak számíthatóságára Dusek Tamás Széchenyi István Egyetem, Győr Gödöllő,
Diplomáciai protokoll és etikett 8.
MEXIKÓI KONYHA.
A folyadékok tulajdonságai
A víz.
A számítógép ergonómiája
Ültetési rend Jelzések:
Bernáth Leila Bizderi Melinda Kolonics Melinda Tujner Viktória
M ONARCHIA G ASZTRO P UB Készítette:Baki Marianna Kiss Dóra Lakatos Nóra
Készítették: Darnai Nikoletta Dénes Péter Ott Melinda Szilágyi Judit
Akkermann Róbert Hoffbauer Márk Logó Róbert Molnár Nagy Dániel
Trendo line kávéház, Pécs Kercsmár Bálint Molnár Gergő Váczi Gábor.
A prezentációkészítés alapjai
Víztisztítás családbarát áron!
LÁSSUK CSAK: LÁSSUK CSAK: milyen is az milyen is az ideális nŐ ??? ideális nŐ ???
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
Arabok Németh Anna. Az arab étkezési szokások befolyásoló eleme a Korán.
Bekezdések formázása 1..
Görögország legfontosabb protokolláris sajátosságai
Dokumentum formázása.
Bekezdések formázása 2..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
Egy csésze kávé Wégner Zsuzsa Egy csoport diák,
Felszín alatti vizek
Ételkészítő technológiák
Az Osztrák Intézet Német nyelvi felkészítés a külföldön munkát vállalóknak.
«PATKÁNYETETŐ LÁDA» 1. 2 cm 26.5 cm 19 cm 11,5 TARTALMAZ: -1 KULCS -1 HOSSZÚ PÁLCA -2 RÖVID PÁLCA SZTENDERD ® Súly: 430 g.
Termikus kölcsönhatás
Az emberi test és a víz Készítette: 5.a.
Az italfogyasztás új trendjei
Szabályok és teendők veszély esetén
Caracalla udvarában Kalandjáték 7.
TERÜLJ, TERÜLJ ASZTALKÁM!
A hanyag háziasszony története
Német nyelvi felkészítés a külföldön munkát vállalóknak
Hasznos billentyű kombinációk
Német nyelvi felkészítés a külföldön munkát vállalóknak
A két vízi út között ugyanis 24(!)m. a szintkülönbség!
Iskolai szabályok – harmadik osztály
Tisztelt Szülők! Az alábbi kérdések megválaszolásával kérem segítsék munkánkat! Nincsenek jó, vagy rossz válaszok. Kérem minden kérdésnél azt az egy.
3. osztályban.
Barrelmen’s Homecoming
Előadás másolata:

Italfelszolgálás alapelvei -Egyes italok felszolgálásához a megfelelő poharakat és felszerelést használjuk -Az italok zamata, íze csak a fogyasztáshoz legmegfelelőbb hőmérséklettel biztosítható -Hűtési előírásokat tartsuk be -Felszolgáló tálcákra terítsünk asztalkendőt-megakadályozza a poharak csúszását -Tálcák megrakásakor a nagyobb súlyt testünkhöz közelebb fekvő részekre helyezzük

Itallap -Étvágygerjesztő italok -Sörök -Borok -Pezsgők-habzóborok -Égetett szeszes italok -Likőrök -Üdítő italok, gyümölcslevek -Ásványvizek, gyógyvizek -Egyéb italok

Itallap kialakítása -Általában 2 részből áll -külső borítólapból -cserélhető belső ún. betétlapból -A borító hosszú időre készül, nagy igénybevételnek van kitéve -Anyaga kemény, formatartó, vízhatlan Méretében alkalmazkodjon az étlap méreteihez és a választék nagyságához -Formája jobb ha eltér az étlaptól, így gyorsan felismerhető -Alkalmazkodjon az üzlet osztályához -Ügyeljünk a helyesírási szabályokra

Italajánlás szempontjai Italok ajánlásakor a következő szempontokat tartsuk szem előtt: -évszakot -napszakot -étkezés alkalomszerűségét -vendégkör összetételét

Italrendelés felvétele A vendég elhelyezkedése után borászok, italfelszolgálók azonnal kérdezzék meg a vendégtől, hogy kíván-e aperitifet fogyasztani Az átadott itallapról a megrendelt ételektől függően ajánljunk italokat Amennyiben a vendég nem kér italt egy kancsó vizet és hozzáillő poharat kell beállítani az asztalra.

Italok felszogálása Csak tiszta, ép poharakat használjunk A poharakat talpuknál vagy a pohár alsó részénél fogjuk meg A poharakba nem szabad belenyúlni A poharakat mindig egy megfelelő nagyságú tálcán vigyük a vendéghez A palackozott italokat csak a vendég asztalánál szabad kinyitni Az italokat a vendég jobb oldaláról töltjük be, szolgáljuk fel, illetve vesszük le az üres poharakat, üvegeket A szájjeget sohasem szabad az italokba előre beletenni, hanem azt a tanult módon, külön kell felszolgálni Sörös, fröccsös, szörpöspoharak alját az asztalra helyezés előtt kezünkben illetve karunkon levő felszolgálókendővel töröljük meg Ügyeljünk rá, hogy mindig az egyes italoknak megfelelő poharakat használjunk