Készítette: Dobák Dóra 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Digitális vizsgáztató és értékelő környezetek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
Advertisements

Gyakorlati vizsga és szervezésének kérdései mindkét szinten
Interaktív táblák Bevezetés.
Végszó Unused Section Space 1 Slides before 1st Section Divider
Integrált Elektronikus osztálynapló
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Tisztaszoftver a gyakorlatban
Fekete Zsombor ÉMRTK Távháló Workshop 2001 szeptember 21.
E-learning és a multimédia
Utazás &Turizmus érettségi 2008 tavasz. U&T érettségi Központilag akkreditált érettségi vizsgatárgy (Ady Endre Gimn., Ráckeve Csak k özépszintű! Felvételinél.
Irodai programcsomagok lehetősége, használatuk az oktatásban
Informatikai módszerek
Készítette: Fejér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Prezentáció és grafika Alapismeretek a számítógépes prezentációk.
KOVÁCS DÁVID. ALAPFOGALMAK Adatbázis: Olyan adatgyűjtemény, amely egy adott feladathoz kapcsolódó adatokat szervezett módon tárolja, és biztosítja az.
Adatbázis-kezelés ACCESS program:
Interaktív tábla és az Easiteach használata
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
A szövegszerkesztés alapjai
Orosz nyelv TÁMOP / Kép helye április 10.
Földrajz Közép és emeltszintű vizsgák értékelése vizsgatárgyanként
Gazdasági ismeretek.
A francia nyelvi érettségi tapasztalatai. Források: Oktatási Hivatal adatbázisa Országos Közoktatási Intézet Követelmény- és Vizsgafejlesztő Központjában.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Térkép. Mi az adat? Minden információ, amit tárolni kell. Minden információ, amit tárolni kell.  szám  szöveg  dátum  hang  kép, stb.
Statisztika, kutatásmódszertan I.
Számítástechnikai szoftver üzemeltető
Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2011/2012. tanév.
Az e-tanítás. Felépült az e-tanulás épülete – az Internet. Épülnek a tantermek – a tanulásszervező rendszerekkel felszerelt helyi Intranet hálózatok.
Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008.
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar A moodle nyújtotta lehetőségek a számított feladatok témakörében Készítette: Pálinkás Yvette.
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
Székely István fejlesztési tanácsadó
Készítette: Pethő Balázs 1 Oktatási keretrendszerek A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta.
Informatikai módszerek
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Visual Basic 2008 Express Edition
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Tanulási – Vizsgázási Útmutató
Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez.
Internet, Elektronikus levelezés
Készítette:Képes Edina 10/d
Microsoft Office. A szövegszerkesztők segítségével igényesen kialakított dokumentum készítésére van lehetőség. A számítógépes szövegszerkesztés számtalan.
Adatbázis-kezelés a gyakorlatban
EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján.
XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP / VÁLTOZTATÁSI TERVEK A MATEMATIKAÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEKBEN.
Készítette: Szalayné Tahy Zsuzsa – Szalay Sándor 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Számítógéppel segített módszerek a természettudományok.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Digitális Tudásbázis.
Szövegszerkesztés.
Kedvenc szerkesztő szoftverem: WORD Készítette: BODOR PÉTER Felkészítő tanár: RAVASZ IMRÉNÉ Iskola: HERENDI NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA.
A prezentációban – ahol rendelkezésre álltak - kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak.
Korszerű, hatékony képzési megoldás E-Learning - SzITÁR június 13.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
Vizsgáztatási megoldások a Moodle- ban. Miről lesz szó? A vizsgáztatás eszközei A tesztekről általában A kérsések útja... Kérdéstípusok – Milyen legyen.
MINŐSÍTŐ VIZSGÁZTATÁS KATONAI VIZSGAKÖZPONT (ILIAS RENDSZER)
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap „Interaktív elektronikus tananyagok fejlesztése” projekt.
Informatika Oktató: Bock Ádám. Prezentáció készítés PowerPoint program segítségével.
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
ELearning az oktatásban készítette: Melega Kálmán iskola: honlap: eLearning:bubo.pataky.hu.
EUCIP konferencia október 20. Cséfalvay Katalin Fejlesztés (BUILD) modul.
Készítette: Kiss András
Honlap: Program: A Math-Bridge interaktív tanulási platform lehetséges szerepe az oktatási folyamatban.
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
Nemzeti Köznevelési Portál
Ubuntu – ismerkedés Fájlok és könyvtárak
Internet, Elektronikus levelezés
Kompetencia alapú szakoktatás
Flip-It! Online kurzus mentor szemmel
Matokos, avagy okoseszközök matematikaórán
Előadás másolata:

Készítette: Dobák Dóra 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Digitális vizsgáztató és értékelő környezetek

Készítette: Dobák Dóra 2 Alapvetően kétféle számonkérés létezik: ellenőrző kérdések a tananyag elsajátítása után, tétre menő vizsgáztatás Vizsgákkal szemben támasztott követelmények: megbízhatóság (reliábilis) validitás A vizsga tulajdonságait a kérdések milyensége alakítja: szelektivitás nehézség A távoktatási tananyagokban az új módszerekkel, anyagokkal szemben új követelményeket kell támasztanunk.

Készítette: Dobák Dóra 3 A legfőbb kérdéstípusokat Egérrel kattintás: az egérmutatóval kell a képernyő megfelelő területére kattintani, onnan a megfelelő területrészt kiválasztani. Összepároztató : valamilyen tulajdonság alapján összetartozó szavakat/rövid mondatokat kell kiválasztani. Feleletválasztós : több lehetőség közül kell kiválasztani a kérdésre adható egy vagy több helyes választ. Szövegkiegészítős: egy vagy több szóból álló helyes választ kell begépelni.. Sorbarendezés: adott lehetőségeket kell egérrel, vagy más módszerrel sorba rendezni. Vonszolásos: egérrel kell a helyére húzni bizonyos képrészleteket.

Készítette: Dobák Dóra 4 A Questionmark Perception általános jellemzői A szoftvercsomag kérdés- és vizsgasor- készítő, vizsgafuttató és eredményelemző programokat tartalmaz. Titkosított vagy nyílt környezet biztosítása a vizsgák lebonyolításához. Könnyen használható vizsga-készítő eszköz. Tantárgyanként rendezett kérdés-adatbank. Interaktív vizsgáztatás Intraneten, Interneten és Windows PC-n. Véletlenszerű kérdéssorrend kiválasztás. Azonnali visszajelzés a vizsgázó felé: kérdésenként, témánként vagy a vizsga végén. A visszajelzés tartalmazhat hyperlinket tananyagokhoz vagy más web alkalmazásokat.

Készítette: Dobák Dóra 5 A Questionmark Perception általános jellemzői Alkalmazkodó szerteágaztatás a kapott válaszok alapján. Online eredményközlés, jelentéskészítés és tételelemzés. Kilencféle jelentési stílus, melyek egyéni módon paraméterezhetőek. Egyéni jelentésekhez a válaszok exportálási lehetősége. A válaszok, a pontszámok és a vizsgaeredmények MS Access vagy SQL (Oracle vagy Microsoft) adatbázisban való tárolása. Helyesírás ellenőrző.

Készítette: Dobák Dóra 6 Kérdéstipus kiválasztása

Készítette: Dobák Dóra 7 Válasz hibalehetőségének beállítása

Készítette: Dobák Dóra 8 Miután elkészítettük a sort, előnézetben megtekinthető, mielőtt élesben futtatnánk…

Készítette: Dobák Dóra 9 A Perception előnyei és hátrányai Előnyei: Könnyen kezelhető Sokféle kérdéstípus Különböző egyetemek, főiskolák vizsgasorokat cseréljenek Tömeges vizsgáztatás, hamar megkapják az eredményt Hátrányai: Nincs lehetőség mellékszámítások, részmegoldások számítógépen való elvégzésére, tárolására Vigyázni kell az időkorlátra

Készítette: Dobák Dóra 10 MOVELEX Célja : a számítástechnika oktatás és tesztelés hatékonyabbá tétele. Hálózaton a tanár saját gépén követheti a tanulók megoldásait, ha szükséges, üzeneteken keresztül irányíthatja őket. A megoldások eltárolhatók, többféle módon kiértékelhetők. A program két részből áll, a tanári és a diák részből, amelyek hálózaton keresztül kapcsolódnak egymáshoz. A program alapvetően hálózatos üzemmódra készült, de működtethető független gépeken is, a tanulók által készített naplófájlok - átmásolva - összesíthetők a tanári gépen.

Készítette: Dobák Dóra 11 MOVELEX Az első termék szint a feladatbank, amely egy-egy témakörre kidolgozott feladatsorokból áll, az egyes résztémák feladataiból véletlenszerűen válogathatók a kért nehézségi szintű feladatok. A második termék szint a feladatlap szerkeszthető. Ezzel egyszerűen készíthetők különböző típusú tesztek (feleletválasztás, mondatkiegészítés, párosítás, sorba rendezés, kezelhetők képek, hangok videók).

Készítette: Dobák Dóra 12 MOVELEX feladatgenerátor A lehetséges (szükséges) beállítások:

Készítette: Dobák Dóra 13 A feladatbankból új feladatlap generálható a meglévő feladatlapokból történő válogatással. Beállítható még a nehézségi szint, szűkíthető még altémakör szerint és konkrét feladatok is kijelölhetők.

Készítette: Dobák Dóra 14 MOVELEX feladatgenerátor Megoldások kimutatása

Készítette: Dobák Dóra 15 Korábbi dolgozatok (eredményének) megtekintése Az alábbi képen lehet kiválasztani a korábban eltárolt dolgozatok valamelyikét, majd megtekinteni a megoldásokat

Készítette: Dobák Dóra 16 MOVELEX feladatgenerátor Feladatlap szerkesztő