A boldogság is kegyelemből fakad

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Advertisements

Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Feltehetek egy kérdést?
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Sámuel királlyá keni Sault
(A tudomány szemszögéből)
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Jézus te vagy minden álmom
Gitáros énekek.
Gitáros énekek.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Jó reggelt- Isten hozott !.
Ballagók búcsúztató áhítata.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
Folyamodjatok az Úrhoz,
Asztal- és életközösség Jézussal
Az én szüleim és a te szüleid
A békéltetés szolgálata
Ím, jászlad mellett térdelek, Ó, Jézusom, üdvösségem.
Adjunk hálát az Úrnak, aki meghalt és feltámadt
Uram, Tehozzád futok, élő vízre szomjazom, közelséged, ó, mily jó énnekem. Kérlek, ne menj el tőlem, légy mindig segítségem,  Úgy kívánlak Téged, Istenem!
Atya teremtő szeretet lelke, áradj szét
Mi csak vándorok vagyunk itt a földön, vándorként éljük életünk,
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
A lelkigondozói beszélgetés © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
Isten szívén megpihenve forrjon szív a szívre hát
1 Továbblépés - Az üzenet.
Ádám & Éva... Néhány Évával töltött nap után Ádám Istennel sétál a paradicsomban. Ádám elmondja az Istennek mennyire boldog, hogy Éva itt van vele, milyen.
Mindig kapcsolatban Vele
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Jöjj, ha éhes vagy.
JÓ REGGELT !.
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
JÓ REGGELT !.
Tenger takarja lábnyomát, Szelek szárnyán suhan.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
JÓ REGGELT !. Ki teremtette ezt a világot, az egész világot, az egész világot? Ki teremtette ezt a világot, Atyánk Istenünk! Ki teremtette a sok csillagot,
Uram, Tehozzád futok, élő vízre szomjazom, közelséged, ó, mily jó énnekem. Kérlek, ne menj el tőlem, légy mindig segítségem, Úgy kívánlak Téged, Istenem!
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
A házasság = elköteleződés megbocsátásra, hűségre, szeretetre
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
II. A HITRŐL 1.
Benned szabad vagyok Téged hívlak Istenem,
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

A boldogság is kegyelemből fakad A Szíriusz van tőlem távolabb vagy egy-egy társam? Tóth Árpád A másik ember is messze van, hát még Isten!

önzés helyett szeretettel Mégis: A másik emberhez vezető legrövidebb út Istenen át vezet, mert Ő a szeretet Hogyan lehet Istenhez eltalálni, hogy aztán Vele együtt mehessek a páromhoz – önzés helyett szeretettel Isten messzebb van tőlünk, mint a tenger túlsó partja, messzebb van, mint a legtávolibb csillag

Istent nem lehet megközelíteni emberi eszközökkel Hiába minden filozófia, tudományos eredmény és technikai csoda Az emberiség sokat haladt a világ és önmaga megismerésében néhány évezred alatt, de semmivel sem lettünk boldogabban „Magadnak teremtettél bennünket Istenünk, és nyugtalan a mi szívünk, amíg meg nem nyugszik Tebenned!” (Augustinus)

Erkölcsös élettel sem juthatunk közelebb Istenhez Mennyit érnek Isten szemében a mi jó cselekedeteink? A jó cselekedet Isten országában nem érvényes valuta A szent életű ember nem azért él szent életet, hogy a mennybe jusson, hanem azért, mert a mennyben van (Istennel közösségben él)

Nem juthatsz közelebb Istenhez vallásos buzgalommal sem Isten nem fog jobban szeretni, mert többet olvasod a Bibliát, többet imádkozol, több szolgálatot vállalsz, részt veszel egy zarándokúton Olvasd a Bibliát, imádkozz buzgón és sokat, vállalj szolgálatokat, menj el zarándokútra, ha szükségét érzed, de ne azért, hogy érdemeket gyűjts hanem azért, mert szereted az Urat Az Atya egyedül Jézus érdeméért tekint rád

A vallásosság: az ember útja Istenhez Ha azért kapaszkodsz föl a hegyre, hogy közelebb kerülj Istenhez, odafent azt fogod tapasztalni, hogy Isten ugyanolyan messze van, mint amikor még lent voltál Reménytelen vállalkozás

Az evangélium üzenete: Isten eljött az emberhez Közel van az Úr a megtört szívűekhez Zsolt 34, 19 Jézus Krisztus Számunkra Istent képviseli Isten előtt minket képvisel Nem tehetsz semmit érte, de beismerheted tehetetlenségedet és elfogadhatod a kegyelmet. Vele boldog lehetsz – kegyelemből. Boldog lehet a házasságod is – kegyelemből. Jézus Krisztus 100 %-ban Isten, 100 %-ban ember

Szeresd a társadat Jézusért, mert Jézus őt is szereti, érte is meghalt, őt is testvérének fogadja, az ő jellemét is alakítani akarja, őt is asztalához ülteti a mennyben – mint téged Szeresd Jézust a társadban, mert Jézusnak adsz enni, amikor a társad éhezik, neki adsz inni, amikor szomjazik, Őt ruházod fel, amikor mezítelen, Őt melegíted meg, amikor fázik, Őt ápolod, amikor beteg. Ezért lehet az, hogy boldogabb vagy, amikor adsz, mint akkor, amikor kapsz.