A HEFOP 3.5.1 projekt Foglalkoztatási és Szociális Hivatal által koordinált fejlesztéseinek eredményei Felnőttképzési adatbázis fejlesztése.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Advertisements

Bakonyi László, elnök (Oktatási Hivatal) ETR Konferencia november 26.
TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
IT-mentor és a képzés gyakorlati kérdései
„Szakmai gyakorlat a felsőfokú szakképzésben” WORKSHOP A szakmai gyakorlat megszervezése gazdálkodó szervezetnél, gyakorlóhelyek kiválasztása, minősítése.
„Egy hálóban webezünk!” - a reformok informatikai kihívásai
Központi és közösségi szolgáltatások olvasóknak, könyvtáraknak.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Akkreditált intézmények és programok ellenőrzése Jókai István a FAT elnöke.
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
INFOTÁRS A Társadalomtudományi és Informatikai Kar közös projektje.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Magyarország - Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Növényvédelmi ismeretek átadása szeptember – július Serbian-Hungarian Co-operation.
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
HATÓSÁGI FOLYAMATOK A FIR INTÉZMÉNYTÖRZSÉBEN KÉPZÉSEK NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE EKOP-1.A.1-08/C
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Adattár Alapú Vezetői Információs Rendszer Az adatküldés aktuális kérdései szeptember 14. Fejérvári Bence.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Felsőoktatási Információs Rendszer Kerekes Gábor április 10. Stratégiai tervek.
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény MEGNYITÓ.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
HEFOP központi program „Korszerű felnőttképzési módszerek kidolgozása és alkalmazása” 2005 – 2008.
TANÁR-TOVÁBBKÉPZÉSI ALPROGRAM
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény A KONFERENCIA.
Tananyag -koncepció. Célcsoport – céltevékenység Középiskolai tanulók A projekt keretein belül 1 -1 e-learning tananyagcsomagot.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
A felnőttképzés szerepe a vidék egyetemének stratégiájában
Informatikai fejlesztés a Somogy megyei TISZK részére Karsai László Commitment Zrt.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Miért nehéz jó önkormányzati rendszert készíteni? InterMap Térinformatikai Tanácsadó Kft. Hujber Csaba: Szolnok, szeptember.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Információs és Kommunikációs Technológiák
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN A CALDERONI INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA március.
Önkormányzati ASP Központ felállítása projekt
A Nemzeti Pályainformációs Portál Juhász Ágnes. Juhász Ágnes Az életpálya-tanácsadás kikötője ahonnan eljuthatunk minden információhoz.
A közfoglalkoztatás tervezése és szervezése Kovács Ibolya szociálpolitikus - főosztályvezető Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Mobilitás bróker szerepben Mobilitás bróker szerepben Letenyei Mráz Márta Budapest december 09.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A szakmai vizsgákat követő adatszolgáltatás digitális aláírással Binder József Képzés- és vizsga-nyilvántartási.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg PKSZ rendszer bemutatása Önkormányzati projektvezetők.
Előrejelzés-tervezés-indikátorok
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Felnőttképzők Szövetsége
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Integrált könyvtár rendszer (IKR)
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
A közfoglalkoztatás tervezése és szervezése
Előadás másolata:

A HEFOP projekt Foglalkoztatási és Szociális Hivatal által koordinált fejlesztéseinek eredményei Felnőttképzési adatbázis fejlesztése

A HEFOP projektben a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal két, egymással együttműködő informatikai nagyrendszer a Felnőttképzési Integrált Rendszer (FIR) és a Felnőttképzési Integrált Rendszer (FIR) és az ÁFSZ E-learning Tudásportál és Digitális Könyvtár az ÁFSZ E-learning Tudásportál és Digitális Könyvtár fejlesztését valósította meg (ezek együtt: a felnőttképzés információs rendszere). A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal fejlesztései

A fejlesztések eredményei A felnőttképzés információs rendszere segítségével elérhetővé válnak az RKK-k és egyéb képző intézmények számára a meglévő és a kidolgozásra kerülő programok, tananyagok, mérési eszközök elérhetővé válnak az RKK-k és egyéb képző intézmények számára a meglévő és a kidolgozásra kerülő programok, tananyagok, mérési eszközök a döntéshozók, kutatók a rendszer statisztikai moduljai révén hiteles adatokhoz jutnak a döntéshozók, kutatók a rendszer statisztikai moduljai révén hiteles adatokhoz jutnak egyszerűbbé és gyorsabbá válhatnak a nyilvántartáshoz kapcsolódó, keretgazdálkodási és képzésmenedzsment folyamatok a Regionális Munkaügyi Központokban és az RKK-kban. egyszerűbbé és gyorsabbá válhatnak a nyilvántartáshoz kapcsolódó, keretgazdálkodási és képzésmenedzsment folyamatok a Regionális Munkaügyi Központokban és az RKK-kban.

Felnőttképzési adatbázis Akkreditáció (NSZFI) F. Intézm. Nyilv. (RMK) IR (RMK) Képzésmenedzsment e-learning FIR áttekintése – elemei

Felnőttképzési adatbázis IR (RMK) e-learning Tananyag összeállítás Modul tervezés Program tervezés Nyilvántartott program kapcsolat Tanfolyamtervezés Vizsgatervezés Keretmegállapodás Képzéstervezés Képzési lista Jelentkezés Alkalmasságvizsgálat (Támogatási kérelem) Képzési lista Képzési szerződés Keretgazdálkodás Képzés támogatás Tanfolyam és vizsgaszervezés Bonyolítás, jelenlét Támogatás elszámolása Képzési lista aktualizálása Statisztikák, OSAP Tartalomtervezés Oktatástervezés Oktatásszervezés Képzés FIR áttekintése – elemei Képzésmenedzsment Ügykezelés Nyilvántartás Ügykezelés Nyilvántartás F. Intézm. Nyilv. (RMK) Akkreditáció (NSZFI)

Felnőttképzési adatbázis IR (RMK) e-learning Tananyag összeállítás Modul tervezés Program tervezés Nyilvántartott program kapcsolat Tanfolyamtervezés Vizsgatervezés Keretmegállapodás Képzéstervezés Képzési lista Jelentkezés Alkalmasságvizsgálat (Támogatási kérelem) Képzési lista Képzési szerződés Keretgazdálkodás Képzés támogatás Tanfolyam és vizsgaszervezés Bonyolítás, jelenlét Támogatás elszámolása Képzési lista aktualizálása Statisztikák, OSAP Tartalomtervezés Oktatástervezés Oktatásszervezés Képzés FIR áttekintése - elemei, előnyök Képzésmenedzsment Ügykezelés Nyilvántartás Ügykezelés Nyilvántartás F. Intézm. Nyilv. (RMK) Akkreditáció (NSZFI) Hatósági szerepkör Közvetlen információ Ügyviteli támogatás 3 élő jelentkezés RKK-RMK de a kérelem-> RMK RKK-RMK 3 jelentkezés  jogszabálymódosítás Költségcsökkené s alkalmatlanság visszatérés Jegyzék bővítése RKK: teljes paletta Nyilv. program is Támogatás jelleg szt. Előzetes/végleges/norma Többszintű jelentkezés alkalmasság Közös törzs, és kód Egységes egyén/foglalkoztató Egységes FEOR/képzettségkód Állásbejelentés, Álláskeresés, Képzés, képzettség Egységes adatbázis/működés Képzés adatok a FIR-be Képzettség adatok a FIR-ből Egységes Hallgatói nap, Óra, Létszám  összehasonlíthatóság, átláthatóság Támogatási forma Többirányú, rugalmas keresés (szakma, vezetés, egyén) OSAP előállítás Támogatás az elszámolásokhoz

Központi e-learning fejlesztés

E-learning Tudásportál Az E-learning Tudásportál a Regionális Képző Központok e-learninges képzéseinek platformját teremti meg. Támogatja: E-learning tananyagok kidolgozását, fejlesztését, szerkesztését. E-learning tananyagok kidolgozását, fejlesztését, szerkesztését. A tananyagok érintettek általi elérését és futtatását. A tananyagok érintettek általi elérését és futtatását. A FIR-rel együttműködve az RKK-k e- learning tanfolyamainak lebonyolítását. A FIR-rel együttműködve az RKK-k e- learning tanfolyamainak lebonyolítását.

Digitális Könyvtár – elektronikus tartalomtárolás és -menedzselés Az E-learning Tudásportállal integráltan működő Digitális Könyvtár a Regionális Képző Központok hagyományos, távoktatási és e-learning tananyagai, képzési programjai, illetve a képzésekhez kapcsolódó egyéb anyagai rendszerezett, kereshető tárolását és RKK-k közti elérését biztosítja. Az E-learning Tudásportállal integráltan működő Digitális Könyvtár a Regionális Képző Központok hagyományos, távoktatási és e-learning tananyagai, képzési programjai, illetve a képzésekhez kapcsolódó egyéb anyagai rendszerezett, kereshető tárolását és RKK-k közti elérését biztosítja.

Köszönjük a figyelmüket!