Az esetismertetés szerkezete Ágoston-Héderné 1. A kliens bemutatása 1.1. A realitások a kliens életkora, egészségi állapota, mentális képességei jövedelmi,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

„Lépés-váltás”-TAMOP A.-11/ Dr. Hatvani Erzsébet
Migránsok társadalmi beilleszkedése együttműködéssel
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Az onkológiai betegek pszicho-szociális szükségleteinek felmérése
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
Bevezetés a szociális munkába
A humán ökorendszer A humán ökorendszer egy hasznos keret, „amelynek segítségével megértjük az ember és környezete között fellépő kölcsönhatásokat.” (Welch)
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Nemzetközi gazdaságstatisztika
Az életminőség mérése Kelemen Rita
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
AZ AUTIZMUSSAL ÉLŐ GYERMEKEK FEJLESZTÉSÉNEK ALAPELVEI Őszi Tamásné Autizmus Alapítvány.
Speciális szükségletek a foglalkoztathatóság nézőpontjából …a szociális munka lehetőségei és korlátai.
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
Méltósággal segíteni, Jót s jól tenni
Szociális munka az onkológiában
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
PROJEKTMÓDSZER „Copernicus az égitestek középpontjává
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A tanulók foglalkoztatását áthatja:
Orvos- és Egészségtudományi Centrum
EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG, FELELŐSSÉG, A LELKI ÉLET FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSE
& ERŐFORRÁSOK AZONOSÍTÁSA
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA KIEMELT PROJEKT TÁMOP Elítéltek több szakaszos, társadalmi.
A nevelés tartalma. a tanulás iránti igény is társadalmilag meghatározott, ezért az iskolai munka minőségi mutatója nem lehet pusztán a tanulók igényeinek.
A szociális munka elméletek főbb jellemzői-I. Pszicho-dinamikai elméletek Malcolm Payne: Modern Social Work Macmillan Press Ltd, 1991 (81.o.)
Sikeres, egészséges vagy örömteli szervezet? Készítette: Frank Ádám.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
A közösségfejlesztés hatásai Vizsgálat a debreceni tégláskert közösségének körében Név: Johanics Tünde Tanszék: Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Alkohol- drogproblémák és a segítés lehetőségei kurzus
Esélyegyenlőség Előadó: Megyesi Rita.
Az interprofesszionális együttműködés munkaformáinak sajátosságai (Mohácsi – Lakatos) ESETKONFERENCIA: - résztvevők érdekeltek a kliens/klienscsoport problémájának.
Biztos Kezdetről immáron sokadszor elindult 5 modell program elindult 50 program 2007-elindult Szécsény alkalmazott kísérlet ?
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi.
AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTOT BEFOLYÁ-SOLÓ TÁRSADALMI TÉNYEZŐK
Egészségfejlesztés és helyi ifjúsági munka. a) Az állítás helyes b) Az állítás helytelen c) Az állítás csak részben helyes d) Az állítás nem vonatkozik.
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
A komplex rehabilitáció a kárfelelősség tükrében
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
1 Mit vártunk, mit kaptunk, mit remélünk ? Összeállította: Kálóczi Katalin projektvezető december 8. EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI.
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
Ki segít a segítőnek?. A segítő „születése” Hogyan válik valaki segítővé? Az ember, mint eredendően társas lény, nembeli lényegeként hordozza a proszociális.
Szociális helyzet a Pogányvölgyben 2011 június 17.
A befogadó kisgyerekkori fejlesztés szakpolitikai kihívásai és megoldásai A Biztos Kezdettől a gyermekvédelmi gondoskodásig 25 éves az ENSZ Gyermekjogi.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
EGÉSZSÉG ÉS JÓL-LÉT SZÉKESFEHÉRVÁR POLITIKÁJÁBAN Östör Annamária.
Speciális gyermekvédelem
Szükségletfelmérés TÁMOP /1.
Érzelmi intelligencia
A munkahelyi diszkrimináció
Magyarország demográfiai jellemzőinek és szociális ellátórendszerének bemutatása különös tekintettel az időskorú népességre.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás A projekt generáló szerepe, a továbblépés lehetőségei, komplex fejlesztési elképzelések.
Szociális foglalkoztatás szerepe a rehabilitációban Csicsely Ágnes Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztály.
SZEGÉNYSÉG ÉS A SZEGÉNYEKET ÉRINTŐ NÉHÁNY VÁLTOZTATÁS
Összeállította: Piacsek László Zoltán
Tanácsadás az iskolában
Az életszínvonal és a kereskedelem kapcsolata
A évi kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
A tanulók foglalkoztatását áthatja:
Életmód, szabadidő A fogalmak tisztázása.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD 1.
Előadás másolata:

Az esetismertetés szerkezete Ágoston-Héderné 1. A kliens bemutatása 1.1. A realitások a kliens életkora, egészségi állapota, mentális képességei jövedelmi, vagyoni helyzete, lakáskörülményei, lakása településen belüli elhelyezkedése, komfortfokozata iskolai végzettsége, munka-erőpiaci helyzete

etnikai, vallási hovatartozása családi állapota, családi kapcsolatai intézményi kapcsolatai érzelmi, indulati élete, habitusa kielégítetlen szükségletei és hozzájuk kötődő hiányzó feltételek

1.2. Erőforrások a szükségletek kielégítéséhez hozzájáruló feltételek / élelem, használati tárgyak, pénz, kereső tevékenység, gondoskodás, szállás, fejlődés, jogok / kiegészítésére vagy pótlására felhasználható lehetőségek társas támaszok a kliens belső erőforrásai (önértékelése, önbizalma stb.)

1.3. Gátak kiegészítésre vagy pótlásra szoruló szükségletkielégítő feltételek megszerzését akadályozó egészségi állapot, esetleg betegség társas kapcsolatok elégtelen működése, vagy hiánya korábbi feldolgozatlan traumák tudás vagy készséghiány intézményi kapcsolatok hiánya egyéb hiányzó környezeti feltétel

1.4. Vágyak, célok a kliens által megfogalmazott cél/ célok a környezet céljai a szociális munkás céljai a klienssel közösen meghatározott cél

2. A beavatkozás ismertetése _/ a problémamegoldó modell segítségével / 2.1. A kapcsolatfelvétel / időpontja, önkéntes/kötelezett, benyomások / 2.2. A felmérés fázisa / módja- családlátogatás, interjú, környezettanulmány stb. / 2.3. A klienssel kötött megállapodás 2.4. A beavatkozás-beavatkozások és azok hatásai

3. Az eset felhasználási céljától függő specifikumok