Netikett offline kommunikáció

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A levelezőrendszerekkel kapcsolatos alapismeretek
Advertisements

Gyönyörű napot kívánok!
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Az internetezés veszélyei
Elektronikus levelezés [webmail]
A Sajtóinfo online kommunikációs szolgáltatásáról Batki Zsolt kommunikációs tanácsadó (ELTE BTK Kommunikáció Tanszék, Sajtóinfo szolgálat),,Marketing,
Biztonság az Interneten
Közösségi oldalak használata
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Elektronikus levelezés
Netikett Internetes bűnözés
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Elektronikus levelezés
Készítette: a Dalai Láma
E-learning és a multimédia
Az iskolai Számítástechnika terem rendje és a NETIKETT
küldés.
A netikett Tartalomjegyzék: A netikett Általános irányelvek
NETIKETT.
Adatbiztonság, Internetbiztonság
Összefoglalás, mit is tanultunk eddig informatikából?
Óra Rendszabályok.
Hunya Márta módszertani szakértő
Tibeti személyiségteszt
Netiquett tudni illik, hogy mi illik
Elektronikus levelezés
Közösségi portálok Készítette : Várszegi Enikő Felkészítő tanár: Nagy Éva Tátra Téri Általános Iskola 1204 Budapest, Tátra tér 1.
Közösségi portálok használata
(+netikett) Közösségi portálok használata Diczig Hermine
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
Elektronikus levelezés
Közösségi oldalak használata
Olvasd lassan és csendben!.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Jövő héten kedden Dolgozat!!!
Internet, Elektronikus levelezés
Számítógépvírusok.
Olvasd lassan és csendben!
Levéláradat az online levelezésben Tippek, ötletek az átlátható és (általunk) ellenőrzött folyamatokért október 09.
Fekete Vivien Galambos Edit
Bevezetés az informatikába 12. előadás
Budapest ápr. 29. A számítástechnika, mint az igazgatók segédeszköze Hajdu János Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium.
Kártevők a számítógépünkön Vírusok, programférgek és társaik.
Élet az Interneten.
Informatikai alapismeretek Összefoglalás. AlapfogalmakAlapfogalmak Informatika: Informatika: – Az a tudományág, amely az információk keletkezésével, továbbításával,
Szövegszerkesztés és bemutató készítés.   Minimum 5 oldalas dokumentum.  Szabadon választott (papírt tűrő) témában.  1. oldal fedőlap.  2. oldal.
Szövegszerkesztés.   Minimum 5 oldalas dokumentum.  Szabadon választott (papírt tűrő) témában.  1. oldal fedőlap.  2. oldal tartalomjegyzék - automatikusan.
A hálózati terminológia alapszintű megismerése, internetes ismeretek
Nagy Regina Az információkat tartalmazó interaktív eszközökre, mint félkész termékekre kell tekintenünk, amiből a felhasználó saját.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
Készítette: Pálinkás Petra
Készítette: Kovács Antónia
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
Számítógépes bűnözés.
Tibeti személyiségteszt
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Közösségi oldalak használata
Internet, Elektronikus levelezés
Internet és kommunikáció
Előadás másolata:

Netikett E-mail: offline kommunikáció A normál illemszabályok érvényesek. Interneten hiányzik a metakommunikáció és a hangszín, ezek helyett SMILEYkat használunk. Az Interneten az anonimitás sokakat udvariatlan trágár kommunikációra késztet! Ha nem ismered a szerzőt, akkor a weboldal címével hivatkozz a forrásra!! Soha ne küldj "lánc" levelet elektronikusan! A CSUPA NAGYBETU OLYAN, MINTHA ORDÍTANÁL! Rossz szokás az egész levelet idézni a válaszban - töröld ki a felesleget. Ha a válaszleveledben beleírsz a kapott levélbe, használj más színt, vagy betűtípust! A levél fejlécében használd a tárgyrovatot, ami visszatükrözi a levél tartalmát. Küldj egy rövid választ a feladónak, hogy megkaptad a levelét, ha úgy gondolod, hogy a levél fontossága szükségessé teszi ezt. Tedd meg ezt akkor is, ha részletesen válaszolni csak később lesz időd. Nem illik kéretlen hirdetést küldeni e-mail-ben. (Ez ráadásul tilos is sok helyen.)

Netikett Chat : online kommunikáció Tisztában kell lenned azzal, hogy a chat feltartja a másik embert! A chatelés alatt megmutatkozik a gépelési tudásod. Ha lassan és sok hibával gépelsz, akkor legtöbbször nem éri meg visszamenni kijavítani őket. A másik ember úgyis rájön, hogy mit akarsz mondani. Nem illik a másikat helyesírási/gépelési hibára figyelmeztetni. Légy nagyon óvatos, ha egyszerre több chat-partnerrel „beszélgetsz”! Komoly esélyed van rá, hogy előbb-utóbb összekevered, hogy kivel és miről beszélgetsz.

Netikett Levelezési listák, fórumok, üzenőfalak FAQ/GYÍK tanulmányozásával kezdd!. (FAQ/GYÍK= Gyakran Ismételt Kérdések ) Vésd jól az eszedbe, hogy amit írsz, azt széles közönség olvashatja. Ebben éppenséggel a jelenlegi vagy a jövőbeli főnököd (tanárod) is benne lehet. Vigyázz tehát arra, hogy mit írsz. Ne keveredj flame war-ba!(szenvedélyes vita, háború) Ne írjál heves leveleket és ne válaszoljál ilyenekre. Szexuális vagy faji zaklatásnak jogi következménye is lehet. Az általad megkérdőjelezhetőnek érzett üzenetek kiszűrésére (filter) vannak programok. Moderátor: olyan személy, aki ellenőrzése alatt tartja a fórumot, és az oda nem illőket le is tilthatja. Ez alapján vannak moderált és nem moderált fórumok. Topic: egy adott témában indított fórumok.

Netikett A lánclevél (chainmail) egy olyan e-mail, amit nem vírus, hanem a felhasználó soksorosít. Pl. segítségkérő chainmail Hoax, vagyis álhír: leggyakoribb példája, hogy vírusriadót küldözgetnek. Spam: kéretlen reklámok

Netikett Iskolánk informatikai szabályai - TILOS ételt – italt fogyasztani! – TILOS a számítástechnikai eszközöket felügyelet nélkül használni, tanteremben felügyelő tanár nélkül tartózkodni – Külső adathordozók használata (CD, DVD, FLOPPY, PENDRIVE, csak tanári engedéllyel – TILOS a munkaállomásokra tananyagban nem használt programokat telepíteni, másolni, telepített programokat munkaállomásokról eltávolítani, illetve nem megengedett alkalmazásokat használni – TILOS mások által készített tananyagot, órai munkát letörölni, áthelyezni, lemásolni, átszerkeszteni, – TILOS a meg nem engedett témájú oldalak látogatása. – TILOS az Intézményi informatikai hálózaton bármilyen illegális anyagot elhelyezni, terjeszteni