Peremhelyzetű és kirekesztett csoportokkal végzett szociális és közösségi munka Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ 2012. április 18-19-20. május.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Területfejlesztés és esélyegyenlőség a Barcsi kistérségben
Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle.
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
II/1. Szociálismunka vagy bürokrácia: érdekképviselet és segítői szerep Kósa Eszter Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ április
IT-mentor és a képzés gyakorlati kérdései
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
Civil szerepek és civil szereplők
A cselekvés filozófiája, mint módszer L’association LE CŒUR DES HALTES est membre du partenariat.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
II/3. Működő és a legszegényebbeket elérő szolgáltatások, közösségi akciók Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ április május
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
általános főig. helyettes
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
A z LHH program aktuális kérdései Kullmann Ádám, LHH Fejlesztési Programiroda Szentendre, május 27.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Fogyatékosügyi portál előkészítése Projekt szakértő: Szikora Tamás.
A SZEGÉNYSÉG ÉS KIREKESZTÉS VÁLTOZÁSA, 2001–2006 Ferge Zsuzsa beszámolója MTA MEH 2006–2007-ben végzett stratégiai kutatások eredményeit bemutató ülésszak.
Hatékonyság – Esély - IntegrációHatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C SZEPTEMBER 30.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
A Magyar Köztársaság kormánya
VEDD KI A RÉSZED! minden, amit az EU és a civilek egymásért tehetnek Dandé István Magyar Szegénységellenes Hálózat Strukturális Alapok Munkacsoport.
PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
„Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens december 9.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
TÁMOP / Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért május 31. TERÜLETFEJLESZTŐK SZAKMAI MŰHELYE.
Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ
Strukturális és Kohéziós Alapok
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Mi is az a társadalmi integráció?
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
SOS Telefonos Lelkisegély Szolgálat I. Telefonos Nyílt Napok május 11.
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai,
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
Korona Üzleti és Szolgáltató Központ Makó, Széchenyi tér
A civil szervezetek helye a helyi közösségekben különös tekintettel a társadalmi kirekesztés elleni küzdelemre, az esélyegyenlőség biztosítására.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
A MEDICSPHERE PROJEKT KÖVETKEZTETÉSEI DR. SOLT KATALIN TÁMOP A-11/1/KONV
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
„LEGYEN JOBB A GYERMEKEKNEK” NEMZETI STRATÉGIA TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Budapest, június 7.
A munkahelyi diszkrimináció
Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Közgazdálkodás és Közpolitika MSc / MSc in Public Policy and Management* Hajnal György (Tanszékevezető,
TIOP /1 KIEMELT PROJEKT „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése ” Előadás a projekt hátteréről.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Dr. Apjok András Budapest, SZIM, Magyar Információs Társadalom Stratégia Az egészségügyi és szociális ágazati információs stratégia ismertetése,
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
A GDP-n túl:a gazdasági teljesítmény és a társadalmi jól-lét mérése …
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Területi alapú célzás a szociálpolitikában
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
Előadás másolata:

Peremhelyzetű és kirekesztett csoportokkal végzett szociális és közösségi munka Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ április május

A képzés célja (1) A szegénységben élőket érintő társadalmi folyamatok, a szegények helyzetét befolyásoló társadalmi válaszok bemutatása; A kormányzati és helyi fejlesztés- és szociálpolitika következményeinek elemzése a társadalmi kirekesztés, ellátatlanság, szegregáció, szegénység, etnicizálódás dimenzióin keresztül; A (helyi) szociális ellátórendszer, a kapcsolódó területek (egészségügy, oktatás, foglalkoztatás) és a fejlesztési folyamatok ellentmondásainak bemutatása, elemzése.

A képzés célja (2) Hozzájárulni ahhoz, hogy a szociális és közösségi szakemberek segítői szerepüket újragondolják, a megszokott mechanizmusokból kimozduljanak; a résztvevők felismerjék azokat a működésmódokat, amelyek a helyi döntéshozók, hivatalok szubjektív hozzáállása következtében kizárják a legszegényebbeket bizonyos ellátásokból és szolgáltatásokból; kialakuljon a résztvevő szakemberek általános szakmai/kritikai viszonya a szabályozásokkal és a fennálló rendszerekkel, mechanizmusokkal kapcsolatban.

A képzés felépítése, moduljai 1.rész (április ) Tanulmányút2. rész (május ) 1. nap2. nap3. nap 8 óra 1. nap2. nap3. nap 8 óra10 óra8 óra 10 óra8 óra Modul címe 1. rész I/1. Szociálpolitika vs. szegénypolitika I/2. Szegénykultúra és etnicizálódás I/3. Fejlesztések és esélyegyenlőtlenség 2. rész II/1. Szociálismunka vs. bürokrácia: érdekképviselet és segítői szerep II/2. Közösségi szempontú megközelítés a szociális munkában II/3. Működő és a legszegényebbeket elérő szolgáltatások, közösségi akciók