Különböző szabályozási feladatok hatásláncai Ebben az esetben a rendelkező jelnek a szintjét vagy energia tartalmát megnöveljük és a jel típusát megváltoztatjuk,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alaplap.
Advertisements

VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Interaktív táblák Bevezetés.
Vezérlés, szabályozás, automatizálás
Kliens-szerver architektúra
Munkavédelmi hatósági tevékenysége, az ellenőrzések munkaegészségügyi tapasztalatai munkavédelmi hatósági tevékenysége, az ellenőrzések munkaegészségügyi.
Pár szó a digitalizálásról
A SZABÁLYOZÓKÖR MŰKÖDÉSI ELEVE
Miniszterelnöki Hivatal, Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkárság Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztály 376/2007. (XII. 23.) Korm.
BEFEKTETÉSI ALAPOK - FŐBB JELLEMZŐK
Összefogalás.
ZAJVÉDELEM Koren Edit 4..
Az impulzus tétel alkalmazása (egyszerűsített propeller-elmélet)
Készítette: Glisics Sándor
Készítette: Glisics Sándor
3. Gőzkazánok szabályozása
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
Szabályozási Rendszerek
Iskolai Hálózat Létrehozása
1. A digitális fényképezőgép felépítése
controller plant Gd(s) Gc(s) Ga(s) Gp0(s) Gt(s)
Kompenzálás a felnyitott hurok pólusai és fázistartaléka alapján
Az egyhurkos szabályozási kör statikus jellemzői
Az automatikus irányítás nyitott és zárt hatáslánca
Beavatkozószerv Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
FOLYTONOS SZABÁLYOZÁS
Az automatikus szabályozás alapfogalmai
Megújulás és folytonosság a jogi személyek szabályozásában
A CONTROLLING MINT INTERDISZCIPLINÁRIS TUDOMÁNY
A költségvetési intézmények feltételrendszereinek változása recessziós gazdasági környezetben, egy felsőoktatási intézmény szemszögéből Mag Zoltán Debreceni.
Hálózati és Internet ismeretek
Diszkrét változójú függvények Fourier sora
Bevezetés.
a MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zrt.
Informatika.
Szabó Péter Szenzor rendszer PC oldali grafikus kezelő felületének tervezése és megvalósítása Önálló laboratórium beszámoló Intelligens rendszerek BSc.
I r á n y í t á s t e c h n i k a a l a p j a i Bíró Attila.
Különböző vezérlési feladatok hatásláncai Ebben az esetben a rendelkező jelnek az időbeli lefolyását megváltoztatjuk és a jel szintjét vagy energia tartalmát.
Döntéshozatal az Európai Unióban a KKV-k szemével.
A HŰTENDŐ KÖZEG HŐMÉRSÉKLETÉT KÖZVETLENÜL ÉRZÉKELŐ TERMOSZTÁTOK
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
BEVEZETŐ Dr. Turóczi Antal
Instacionárius hővezetés
Szabályozási Rendszerek
Digitális fotózás Technikai alapok.
Szabályozási Rendszerek 2014/2015, őszi szemeszter Előadás Automatizálási tanszék.
A DIGITÁLIS MARKETING JOGI VONATKOZÁSAI
Jogi alapfogalmak. Társadalmi normák A társadalmi normáknak nevezzük az emberek életét, tevékenységét meghatározó magatartási szabályok összességét, amelyeknek.
Az egyhurkos szabályozási kör statikus jellemzői
Információs társadalom Elektronikus napló. Bevezetés Az elektronikus napló Az elektronikus napló lehetővé teszi az iskola mindennapjai során felmerülő.
Az adatvédelem szabályozása
A félvezető eszközök termikus tulajdonságai
Kommunikáció.
A DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP
Péterfi Rita Országos Széchényi Könyvtár Budapest Könyvtárhasználati szokások alakulása a számítógép- és internethasználat tükrében avagy.
Szövegszerkesztés.
Számítógépes Folyamatirányítás
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009.
Folyamatirányítás. Az automatizálás fogalma, jelentősége A technikai haladás egyre bonyolultabb gépeket teremt, amelyek irányítása egyre nehezebb feladat.
A csatlakozó berendezés átalakítására, és a csatlakozási pont áthelyezésére vonatkozó szabályok értelmezése, díjfizetési szabályok
0 Tervezési folyamatban megjelenő trendek, tendenciák. ( Felület hűtő-fűtő rendszerek ) „Koncepció választás”, a kiviteli terv készítése előtt döntés előkészítés.
Üzleti Jog I. Társasági jog 1. Bevezetés – Gazdasági társaságokra vonatkozó általános szabályok Pázmándi Kinga.
Járművillamosság-elektronika
A közigazgatási eljárás II.
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
„Biztonságban lenni nem kell félnetek jó lesz” Alföldi István
Közbeszerzési Döntőbizottság
A félvezető eszközök termikus tulajdonságai
14-16 óra Rendszerek irányítása. Szabályozás és példával A szabályozás a kibernetikában az irányítás egyik fajtája: az irányítás lehet vezérlés (open.
Előadás másolata:

Különböző szabályozási feladatok hatásláncai Ebben az esetben a rendelkező jelnek a szintjét vagy energia tartalmát megnöveljük és a jel típusát megváltoztatjuk, hogy a beavatkozó értelmezni tudja a rendelkezést. erősítő végrehajtó jel végre- hajtó beavatkozó jel beavat- kozó módosított jellemző zavaró jellemző Szabályo- zott érzékelő ellenőrző jel rendelkező jel különbség képző alapjel alapjel képző beállító- vagy vezérlőjel szabályo- zott jellemző

Különböző szabályozási feladatok hatásláncai Ebben az esetben a rendelkező jelnek a jel típusát megváltoztatjuk, hogy a beavatkozó értelmezni tudja a rendelkezést. végre- hajtó beavatkozó jel beavat- kozó módosított jellemző zavaró jellemző Szabályo- zott érzékelő ellenőrző jel rendelkező jel különbség képző alapjel alapjel képző beállító- vagy vezérlőjel szabályo- zott jellemző

Különböző szabályozási feladatok hatásláncai Ebben az esetben a rendelkező jelnek a szintjét vagy energia tartalmát megnöveljük, hogy a beavatkozó értelmezni tudja a rendelkezést. erősítő beavatkozó jel beavat- kozó módosított jellemző zavaró jellemző Szabályo- zott érzékelő ellenőrző jel rendelkező jel különbség képző alapjel alapjel képző beállító- vagy vezérlőjel szabályo- zott jellemző

Különböző szabályozási feladatok hatásláncai Ebben az esetben a rendelkező jelet a beavatkozó átalakítás nélkül, közvetlenül értelmezni tudja. beavat- kozó módosított jellemző zavaró jellemző Szabályo- zott érzékelő ellenőrző jel rendelkező jel különbség képző alapjel alapjel képző beállító- vagy vezérlőjel szabályo- zott jellemző

Digitális szabályozás hatáslánca Ebben az esetben a rendelkező jelet egy digitális számítógép is feldolgozza, csak ez után jut el a rendelkező jel a közbe eső szerveken keresztül a beavatkozó szervig.