Munkavédelmi Képviselők XVII. Országos Fóruma

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
ÜZEMI TANÁCS és MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐ VÁLASZTÁS
Az üzemi tanács működése és jogosítványai
Ágazati szintű érdekegyeztetés, érdekképviselet, a VKDSZ aktuális feladatai Halasy Károly.
MUNKAÜGYI POLITKA  Alkotmányos jogokra épül  Kollektív autonómia  A foglalkozás és a munkahely szabad megválasztása  A munkahely védelme  Az igazságos.
Villamosenergiai Munkavédelmi Képviselők Fóruma November 4-5. Gyula A paritásos munkavédelmi testületek működésének jelentősége. A testületek működésével.
A Kollektív szerződéskötés a reprezentatív szakszervezetek között
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében
Munkaügyi kapcsolatok az új Mt.-ben
Szakszervezet és az Üzemi Tanács
Közigazgatási alapismeretek
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Európai Üzemi Tanács Konferencia Magyar szerepvállalás a Schneider Electric Európai Üzemi Tanácsában, különös tekintettel a magyarországi munkavállalók.
Munkavédelmi előírások rendszere
Munkajogi alapismeretek
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
1 GÁZIPARI SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉG Budapest,
A munkavállalói FB tagság
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
A jelöltállítás és a választás szabályai:
Munkahelyi egészség és biztonság
Üzemi tanács választás 2013
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
Szempontok az ÜT munkájának megtervezéséhez. ÜT munkájának területei 1.Az üzemi tanács belső tevékenységének megszervezése 2.üzemi tanács kapcsolata a.
Összefoglaló a évi ÜT választásokról. A reprezentativitás jelentősége az ágazati érdekegyeztetésben.
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
Új Munka Törvénykönyve: új lehetőségek a munkaügyi működésben
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Kollektív szerződések
Sajátosságaink Dombi Jenő DÉMÁSZ Szakszervezet elnök
KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ
MUNKAVÉDELMI ÉRDEKKÉPVISELET
A Regionális Munkaügyi Tanáccsal szembeni elvárások a munkaadói oldal szemével nézve Készítette: ÉMRMT munkaadói oldal november 12.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
RWE Power AG Lorsee/TR BudapestSEITE 1 „Szociális párbeszéd“ RWE Power AG Wolfgang Lorsee A Központi Üzemi Tanács elnökhelyettese.
Üzemi Tanács Általános ismertető
1 TÁMOP A-13/ A villamosenergia-iparág területén dolgozó munkavállalók munkavédelmi, munkabiztonsági, munkahelyi egészségmegőrzés helyzete.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
A MUNKAJOGI JOGFORRÁSOK RENDSZERE
BEVEZETÉS A KOLLEKTÍV MUNKAJOGBA
A felsőoktatási gyakorlóhelyek nyilvántartása november 27. Laczky Gabriella.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
1 A MUNKÁLTATÓK LEGFONTOSABB FELADATAI A MUNKAVÉDELMI ÉRDEKEGYEZTETÉS TERÜLETÉN. BORHIDI GÁBOR ÜGYVIVŐ OÉT MUNKAVÉDELMI BIZOTTSÁG MUNKAVÁLLALÓI OLDAL.
Fogyasztói jogérvényesítési lehetőségek készítette: dr. Tulipán Péter.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
M UNKAÜGYI KAPCSOLATOK Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
„Menetrend” Kórházi – Klinikai Területi Szervezet megalakulására vonatkozó speciális és általános szabályok időrendben.
A MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐ JOGOSULTSÁGAI ÉS MUNKAJOGI VÉDELME dr. Bérdi András főosztályvezető-helyettes Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási.
Önkormányzat és állam.
Orova Piroska XIII. VIMFÓ április
A KOLLEKTÍV MUNKAJOG RENDSZERE
A munkavédelemről szóló évi XCIII. törvény (Mvt
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
Társadalmi Párbeszéd Osztály: ágazati párbeszéd bizottságok (ÁPB)
A MUNKAJOGI JOGFORRÁSOK RENDSZERE
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Előadás másolata:

Munkavédelmi Képviselők XVII. Országos Fóruma Siófok, 2011. június 9.-10. A paritásos munkavédelmi testületek létrehozása és működtetése A munkavédelmi képviselő választás lebonyolításának szabályai Föcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselőkért Hartai Ferenc fhartai@freemail.hu 06 30 521 6137

A paritásos testület működése: - Az elnöki tisztet a munkáltató és a képviselők felváltva gyakorolják. A munkáltató és a munkavállalók képviselői megállapodnak: - a testület rendes és póttagjainak számában, - a tagok megbízatása megszűnésének, visszahívásának rendjében; - az elnöklési és működési rendben; - a testület ügyrendjében; - a testület tevékenységével összefüggő eljárási kérdésekben. A testület létrehozását a munkáltató kezdeményezi és biztosítja működésének feltételeit.

A paritásos munka védelmi testület érdekegyeztető tevékenységet folytat. Ennek keretében: - rendszeresen, de évente legalább egy alkalommal értékeli a munkahelyi munkavédelmi helyzet és tevékenység alakulását; - megállapítja a munkavédelmi helyzettel összefüggő szükséges intézkedéseket; - megvitatja a munkahelyi munkavédelmi programot, figyelemmel kíséri annak megvalósítását; - állást foglal a munkavédelmet érintő belső szabályok tervezetéről;

A paritásos munkavédelmi testület működése nem érinti - a munkavédelmi képviselő, a munkahelyi munkavédelmi bizottság jogállását; - a munkáltatónak törvényben meghatározott felelősségét.

Mit tehetünk, ha a munkáltató nem kezdeményezi a paritásos testület létrehozását? Kezdeményezze a létrehozást: a munkavédelmi bizottság (munkavédelmi képviselők); a szakszervezeti bizottság (üzemi tanács); legszerencsésebb, ha együttesen kezdeményezik. például: a kollektív szerződésben. (Jogok gyakorlása és kötelezett- ségek teljesítése. Lásd: Munka Törvénykönyve)

Hogyan segíti Alapítványunk a paritásos testületek létrehozását és működését? Igény esetén közreműködünk a gazdálkodó szervezet jellegének megfelelő: - kezdeményezés kidolgozásában (indoklás, struktúra, létrehozás, választás feltételeinek meghatározása); - konzultációban veszünk részt a munkáltatóval, illetve annak illetékes megbízottjával; Igény esetén módszertani segédanyagot bocsátunk rendelkezésre. A paritásos testület megalakítását követően a működéséhez nélkülöz- hetetlen ügyrend kidolgozásában segítséget nyújtunk. Elektronikus úton eljuttatjuk az ügyrend kidolgozásához szükséges segédanyagot.

Kötelező-e munkavédelmi képviselőt választani? Lásd: A Legfelsőbb Bíróság ítélete. Mfv. II.10. 411/2007/3. sz. www.mvkepviselo.hu (Munkavédelmi képviselő)

0.-ik lépés - A munkavédelmi bizottság (képviselő) munkájának értékelése: - a képviseleti rendszer szerkezete, működése; - a bizottság/képviselő kapcsolatai; - a működés feltételei, eredményei, hiányosságai. - létrejött-e munkamegosztás; - hogyan értékelhető a szakmai specializáció; - a képviselői, bizottsági munka tervszerűsége; - megfelelt-e a követelményeknek a bizottság ügyrendje, a munkáltatóval kötött együttműködési megállapodás. A munkavédelmi bizottság (képviselő) kapcsolatai: kapcsolat a munkáltatóval; kapcsolat és együttműködés a szakszervezettel, üzemi tanáccsal; kapcsolat a hatóságokkal; kapcsolat a munkavállalókkal.

Megfelelőek és elégségesek voltak-e a képviselők, illetve a bizottság számára biztosított feltételek: - Az eljárásokhoz, jogok gyakorlásához biztosított munkaidő kedvezmény és annak felhasználása; - képzés és továbbképzés biztosítása, színvonala; - technikai feltételek (kapcsolattartás, Internet használat).

1.) A választási bizottság létrehozása. - A bizottság létrehozását megelőzően: - a képviseleti rendszer áttekintése; - a dokumentumok 0-ik változatának elkészítése Pl.: választási forgatókönyv, a választási bizottság ügyrend- jének előkészítése, a választással összefüggő határidők rögzítése. - választási körzetek kialakítása, megválasztandó képviselők számának meghatározása. (A kezdeményezők a munkáltatóval egyeztetve!) Figyelembe véve: tagoltság, veszélyesség, létszám, műszakszám, a telephelyek vezetőinek jogosultságait. - a választási bizottság felkészítése

A választás technikai feltételeinek, a lebonyolításnak meg- tervezése. Hol és hány választási bizottságot kell létrehozni? egy képviselő választása esetén csak egy bizottság szükséges; több képviselő választása, több telephely esetén két mód van: - több választási bizottság létrehozása; - egy bizottság látja el a feladatot. A bizottság létrehozására jogosultak: ahol már működnek képviselők, bizottság, ott ők jogosultak; ahol első alkalommal választanak, ott a kezdeményező hozza létre a bizottságot; amennyiben a munkáltató hívja fel a figyelmet a választás szükségességére, a bizottság létrehozása akkor is a munka- vállalók, illetve képviseleti szerveik joga.

Kik lehetnek a választási bizottság tagjai? aki választásra jogosult; lehetőleg minden választási körzetből legyen tag a választási bizottságban. a képviselettel rendelkező szakszervezet is delegálhat tagokat. Ki nem lehet tagja a választási bizottságnak? aki a bizottság létrehozásának időpontjában munkavédelmi képviselő; a bizottság munkájában nem vehet részt a munkáltató, illetve annak képviselője nem befolyásolhatja a bizottság munkáját. Figyelembe kell venni, hogy a választási bizottság tagja nem jelölhető munkavédelmi képviselővé. Hány tagja lehet a választási bizottságnak? - A törvény nem határozza meg. - Attól függ, hogy hány körzetben történik a választás. (3, 5, 7, 9 fős is lehet!)

A választási bizottság létrejötte után elnököt választ; meghatározza ügyrendjét; meghatározza a határidőket; a választás teljes lebonyolításáig őrködik a törvényesség felett.

A munkavédelmi képviselők választásának szabályai. Figyelembe kell venni: Mvt. és Mt. rendelkezéseit; OÉT Munkavédelmi bizottság állásfoglalását www.mvkepviselo.hu/Munkavédelmi képviselő Lényeges eltérés az ÜT választás szabályaitól: ÜT választás listás szavazás; A képviselőket egyéni választó körzetben kell megválasztani. A sikeres képviselő választás alapja: az egyéni választó körzetek megfelelő kialakítása. Egy képviselő választása esetén: egy választó körzet legyen. Több képviselő választása esetén: annyi körzet legyen, ahány kép- viselőt választanak. Kivétel, ha egy körzetbe több képviselőt kívánnak választani. Figyelembe kell venni: létszámot, tagoltságot, műszakszámot, veszélyességet. Lényeges: a képviselői tevékenység a gazdálkodó szervezet teljes területét lefedje.