KészÍtette: Járóka Viktória Szigetvári Cintia Imelyi Brigitta

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Formula 2: Multivitamin-komplex
Advertisements

Sportolás hatása szervezetünkre
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
Testünk építőkövei: A vitaminok
Táplálékok,tápanyagok
készítette: Ruska Izabella Mercédesz Bajnóczi Krisztián Sándor
A vitaminok és ásványi sók
Készítette: Seres Dávid
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
E G É S Z S É G N A P Dévaványa.
C-vitamin (Aszkorbinsav)
Mese a tejről.
A Family-Business legújabb terméke Budapest, november 4. Dr. Bérci István.
Reformtáplálkozás.
Természetes Színezékek
Dr.Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztő főorvos BFKH NSZSZ munkatársa
Osteoporosis (csontritkulás)
Emperger Cintia Klicsu Viktória 9.B
Élet az emberrel és az emberi településeken
A táplálkozási szervrendszer felépítése és működése
Horváth Krisztián A Vitamin.
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
D – vitamin ! (: Készítette: Pafit Zoli Tomi Patrik.
C vitamin By: Aknai Ramóna.
B6 vitamin Raffael Zsolt. Miben található  A B6-vitamin az egyik legtöbb feladatot ellátó vitamin, naponta több mint százféle feladatot lát el. Elsősorban.
Készítette: Farkas Dzsenifer Klaudia és Sarkadi Réka
A-Vitamin Készítette: Pánczél Emiliána, Joó Dóra.
A-VITAMIN Készítette: Malinovszki Dárius.  A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy él ő lény számára.
A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
A vitaminok és az ásványi sók (II)
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
VITAMINOK 1912: vitamin = vita amines (Casimir Funk)
Gránátalma (Punicaceae). A növényről néhány szót Gyümölcse kemény héja alatt sok sötétpiros beágyazódott édeskés, savanykás húsos mag található. Származási.
Táplálkozási ismeretek II.
Tápanyagok.
Készítette: Máté-Kovács Dávid. A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára A vitaminokat két.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
VITAMINOK.
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
Testi - lelki egyensúly
B12 vitamin Kozma Vivien. B12 hiánya A B12-vitamin hiánya a vészes vérszegénység (anaemia perniciosa)
Testünk építőkövei – a vitaminok
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
3. Mi van a cigiben?. Mi van a cigiben? Formaldehid (konzerválás) Kadmium (akkumulátor) Nikotin (rovarirtó szer) Aceton (körömlakklemosó) Ammónia (WC.
Tápanyagaink.
Lipidek.
1 A test kívül és belül Tibai Eszter: június 06.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
Készítette: Torma Bendegúz
Készítette: Jankó Zsuzsanna Ilona
10. rész :Táplálékunk összetevői
ÉTLAP Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli: Joghurt Banán kakaó
Előadás másolata:

KészÍtette: Járóka Viktória Szigetvári Cintia Imelyi Brigitta D-vitamin KészÍtette: Járóka Viktória Szigetvári Cintia Imelyi Brigitta

Mi az a D-vitamin? -Alapvető tápanyag, zsíroldékony vitamin, másik neve a kalciferol.

Hol található? Tengeri és édesvízi halakban, a tenger gyümölcseiben, a különféle tejtermékekben (tej, vaj), a belsőségekben, azok közül is elsősorban a májban, valamint a tojássárgájában.

De tablettákban is megtalálható mint pótló anyag

Napfény hatására is termelődik a D-vitamin!

Mire jó a D-vitamin? Véd a csontritkulástól, a magas vérnyomástól, a ráktól és számos autoimmun betegségtől.

Csontfejlődésben is segít

Fogszuvasodás ellen véd

Gyógyítja a pikkelysömört

Mi lesz hogyha nem jutunk elég D-vitaminhoz? Hát és lábfájdalom Csontok deformálódása Izomgörcsök Hajhullás Karikás szem

A D-vitamin túladagolása Gyenge étvágy Hányinger Idegesség Fokozott vizeletkiválasztás Bőrviszketés Vesekő is előfordulhat