A Magyar Köztársaság kormánya. Egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításról.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

Az emeltszintű járóbeteg szakellátás fejlesztése a Lenti Kistérségben a Dr. Hetés Ferenc Rendelőintézet revitalizációjával NYDOP-5.2.1/B LENTI.
GKV - kötelező egészségbiztosítás (előre meghatározott szolgáltatások előre meghatározott önrésszel) A kötelező egészségbiztosítás alapelve: minden biztosítottnak.
Kormányszóvivői tájékoztató A vizitdíj szabályok felülvizsgálata.
„A vasúti áruszállítás szerepe a logisztikai rendszerben ”
10 ÉVES AZ OTTHONI SZAKÁPOLÁS
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
1. Szakmai célkitűzések  az egészségkárosodáson alapuló ellátások rendszerének felülvizsgálata  ellátási kategóriák számának csökkentése, átláthatóságának.
FOREVER GURULÓ Infokommunikációs fejlesztések, támogató technikai eszközök RECIKLI , Nyíregyháza, február 13.szeptember 27. Kogon Mihály igazgató.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Miniszterelnöki Hivatal, Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkárság Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztály 376/2007. (XII. 23.) Korm.
A komplex minősítés tapasztalatai az ORSZI Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságánál előadó Dr. Benkovics László.
közös finanszírozás vagy ellátásszervezés
Tehetségpont létrehozása
Kitekintés a közösségi ellátás fejlődésére
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
A gyógyító megelőző intézmények és szolgálatok szakfelügyeletéről szóló 8/1993.(III.31.) NM rendelet módosítása Előkészítők: Dr. Bujdosó László Dr. Tímár.
a Nyugat-dunántúli Operatív Program
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Grémiumvezetői feladatok a legújabb szabályozások alapján Dr. Ertl Tibor általános, szak-és továbbképzési dékánhelyettes.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
Az eFin szabvány dr. Belicza Éva Egészségügyi Menedzserképző Központ
Az egészségügy finanszírozását érintő tervezett változások évre Dr. Székely Tamás Egészségügyi miniszter.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Dr. Békefi Dezső Programtanács Seregélyes
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról.
Konzervatív alternatíva Avagy: A normális megoldás Dr Pusztai Erzsébet MDF.
Az OEP regionalizációja
Beutalási rend megváltoztatása (vitaindító) Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ rendkívüli február 14. Országos.
Merre, hogyan tovább budapesti egészségügyi ellátás?
Kormányszóvivői tájékoztató Az egészséges egészségügyért!
A sajátos nevelési igényű tanulókkal kapcsolatos változások Dömötör Monika, gyógypedagógiai tanár szeptember 8.
MUTATVÁNYOS BERENDEZÉSEK PIACFELÜGYELETI ELLENŐRZÉSE
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
TÖRVÉNYESSÉGI ELLENŐRZÉS. Átlagos beérkezés: 51 nap után.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Országos Egészségbiztosítási Pénztár Addiktológiai ellátás az egészségügyi reformfolyamat tükrében Tájékoztató a Kábítószerügyi Eseti Bizottság számára.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
“ A SÜRGŐSSÉGI HELYZETEK SZOLGÁLTATÓI KÖZPONTJAINAK FELSZERELÉSE A RENDSZER CSELEKVŐKÉPESSÉGÉNEK, VALAMINT EGY MINŐSÉGI ELSŐSEGÉLY ÉS SÜRGŐSSÉGI ORVOSI.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Debrecen, 2013.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, június 3.
A betegellátás keretei és rendszere
Magyarország egészségügyi ellátórendszere
egyetemi tanár, főigazgató
TÁMOP / „Új kor új iskola ” Pénzügyi feladatok bemutatása.
Szociális és egészségügyi ellátórendszer kínálta válaszok a demenciában szenvedők és családtagjaik számára.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
Az egészségügyi intézményrendszert érintő jogszabályi változások főbb következményei. Kapacitások és finanszírozás változásai dr. Koós Tamás Budapest,
Az Erős Magyarország egészségügyi programja Megújulás és megőrzés az egészségügyi szektorban.
Dr. Benkő Péter Osztályvezető Március 8.
A minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló kormányrendelet (B-súly rendelet) módosításának aktualitásai Komáromi Tamás (Healthware.
Háziorvosi rendelő fejlesztése Ásotthalmon
Győztesek és vesztesek
A Heves Megyei Kormányhivatal Európai Uniós források keretében folyó foglalkoztatási és képzési programjai.
Közbeszerzési Hatóság
A vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyeket érintően tervezett jogszabályi változások dr. Erb Szilvia főosztályvezető.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

A Magyar Köztársaság kormánya

Egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításról

Fogászati ellátások finanszírozása június 1-től a fogászati ellátás minőségének biztosítása érdekében, a szakmával folytatott egyeztetés alapján, bevezettük a kötelező minimumidők alkalmazását. A tapasztalatok alapján, a szakma javaslatára, a minimumidőkre vonatkozó szabályozást az alábbi területeken módosítjuk: Iskola-ifjúsági szolgálatok munkájának könnyítése érdekében a minimumidők változtatásával a prevenciós és szűrő tevékenységek hatékonyságát növeljük, egyben új prevenciós eljárások válnak elszámolhatóvá Az egy ellátás során alkalmazott beavatkozások együttes elszámolásával lehetővé válik a minimumidők optimális felhasználása Egyes „FA” jelölésű kódok (pl. fogorvosi vizsgálat és kontrollvizsgálat, fogorvosi látlelet, beutalás szakrendelésre, gyógyszerrendelés) mentesülnek a minumidők alól A fogászati ellátásban a (maximum két) rezidens által végzett gyakorlati tevékenység rezidensenként 50%-kal megemeli az elszámolható minimumidőt

A jogviszony ellenőrzés finanszírozásának folyamatossága Az egyes egészségbiztosítású tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 193/2008. (VII. 31.) Korm. rendelet bizonyos rendelkezései december 31-én hatályukat vesztik. Ezen rendelkezések január 1-től meghosszabbításra kerültek. Jogviszony-ellenőrzés Rehabilitációs szorzó Háziorvosi ügyeleti díj

Uniós forrásokból egészségügyi fejlesztések  Augusztusban kihirdettük a 16 kistérségi szakrendelő, illetve a 7 kórház járóbeteg-ellátás fejlesztéséről szóló pályázatok eredményét.  A támogatási szerződések aláírása hamarosan lezárul.  A pályázatok hozzájárulnak ahhoz, hogy minden régióban elérhető közelségbe kerüljön a betegekhez a magas színvonalú egészségügyi ellátás.  A fejlesztéseknek köszönhetően a vidéki aprófalvas településen bárkinek hasonló esélyei lesznek a gyógyulásra, mint a nagyvárosokban.

Térségi rehabilitációs központ - Sárvár Az új 92 ágyas, regionális szerepkörű, komplex egészségügyi rehabilitációs központ megkönnyíti az "új" szolgáltatások térnyerését a nyugat-dunántúli régióban A régióban egyedülálló profilú közfinanszírozott rehabilitációs szolgáltatás nyújtása A projekt: m2-nyi átalakított és bővített épületrész, 92 új ágy, 3 db új rehabilitációs eszköz, és új munkahelyek Eredmények: az orvos-szakma és a terápiás kapacitások szinten tartása és minőségi fejlesztése, csökkenő várakozási idő Igényelt támogatás: Ft A támogatási szerződés a héten aláírásra kerül

Térségi rehabilitációs központ - Kapuvár  Az 1967 óta működő, jelenleg 115 ágyas Rehabilitációs Osztály az országban egyedülálló, a végtagkeringési zavarban szenvedő betegek konzervatív kezelésével, rehabilitálásával foglalkozó speciális osztály A projekt célja a kórház rehabilitációs profiljának és a progresszivitás megfelelő szintjein folyó gyógyító-megelőző munka erősítése, angiológiai központ létrehozása A projekt: m2-nyi terület komplex megújítása, 12 korszerű, mintaoltalom alatt álló széndioxid gázfürdő kád, 3 db új gyógyászati és rekreációs szolgáltatás, 4 db új rehabilitációs eszköz Igényelt támogatás: Ft A támogatási szerződés a héten aláírásra kerül

A Magyar Köztársaság kormánya