2004. 12. 09. Dr. Papp Zoltán K S H T Á V M U N K A P R O J E K T.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kormányzati szolgálati és a közszolgálati jogviszony
Advertisements

A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Munkaszervezési ismeretek
M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.
Szervezetfejlesztési Program
Az áruházak üzemeltetőinek tűzvédelmi feladatai
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.
Az ápolás minősége és az ápolási dokumentáció
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
Az IT jövője Dr. Derera Mihály Mottó Ha nem ismerjük a jövőt, akkor alkossuk meg! (Gábor Dénes)
Önkormányzati informatika ASP alapokon
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Az országos monitoring rendszer fejlesztése. Egy adott tevékenység pénzügyi és fizikai nyomon követése. Előrehaladással kapcsolatos adat és információgyűjtés.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
XIX. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Szervezetfejlesztési Program
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
A belső kontroll rendszer hatékony működtetése
Sajtótájékoztató január 4. Dr. Szikora János elnök, APEH.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Mandrik István ügyvivő Munkavédelmi Bizottság munkáltatói oldal
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Környezetközpontú irányítása rendszerek MSZ14001.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A távmunka nem cél, hanem eszköz december 11.
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
Az Euro One Számítástechnikai Rt. Egy távmunka-projekt bevezetésének tapasztalatai Vass Gábor gazdasági igazgató Euro One Számítástechnikai Rt December.
Távmunka a területfejlesztésben
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ Távmunka Programiroda
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Minőség menedzsment 6.előadás
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
Országos Tisztifőorvosi Hivatal
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
A beiskolázás előkészítése
A hágai ítélet végrehajtásával kapcsolatos tárgyalások jelenlegi helyzete Dr. Kovács György, CSc, főtanácsadó, a Bős-Nagymarosi Tárcaközi Bizottság titkára.
Munkaszervezési ismeretek
Az építésfelügyeleti feladatok alakulása - fokozott elvárások
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
 MoodleMOT  Duális képzés 2014  „A duális képzés célja, hogy a hallgatók a leendő szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen, munkakörben összekapcsolják.
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
A PEDAGÓGUS KÖTELESSÉGEI ÉS JOGAI
A bedolgozói munkaviszony (jogviszony) fogalma, létesítés szabályai, a munkavégzés helye, a munkáltató utasítás joga, bérezés.
A többcélú kistérségi társulás finanszírozási gyakorlata Debrecen, Megyeháza-Árpád terem.
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA GYULAVÁRI TAMÁS
Az OSzMK tevékenysége különös tekintettel a fogorvosi ellátásra Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Budapest,
KÖFOP E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ING) Szőnyi Lőrinc.
TÁVMUNKA LEHETŐSÉG ÉS VESZÉLY DR. FRANK RÓZA PHD NYME SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT KÖNYVTÁR- ÉS INFORMÁCIÓTUDOMÁNYI TANSZÉK.
VASÚTI VIZSGAKÖZPONT KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Novák László igazgató.
1 XIV. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés MER ellenőrzések módszertana Siófok, Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
Az önkormányzati ASP rendszer jegyzői szemmel Dr. Vincze Ferenc címzetes főjegyző Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Pajna Sándor vezérigazgató eKÖZIG.
A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Előadás másolata:

Dr. Papp Zoltán K S H T Á V M U N K A P R O J E K T

13/2 Indokok és feltételek ■ Régiós átszervezés 19 MIG ■ A KSH tudás, tapasztalat megőrzése ■ Egyszeri fejlesztési és szakmai támogatás K ö s z ö n e t 6 Régióközpont

13/3 Irányelvek 3/1 1. A KSH-ban a távmunkás az a köztisztviselő, aki munkáját otthon a lakásán és/vagy az összeírás helyszínén végzi. A hivatali és távmunkát kombináltan nem alkalmazzuk. 2.Az egy távmunkahelyre eső fenntartási költségnek szignifikánsan alacsonyabbnak kell lennie a megyei igazgatóságok egy átlagos munkahelyre eső fenntartási költségénél. Következésképpen a távmunkások munkaszervezési és igazgatási rendszerének fokozottan költségérzékenynek kell lennie. 3.A KSH a távmunkásai számára egységes technikai, irányítási és finanszírozási rendszert biztosít.Testre szabott megoldásokat a KSH nem vállal. 4.A KSH a távmunkában történő alkalmazást addig biztosítja, amíg a távmunkás munkakörnyezetében a munkavégzést vagy a munkaszervezést gátló körülmények nem merülnek fel. 5.Távmunkahelyek csak nem régióközpontos megyékben létesíthetőek kivétel a rendszerfelügyeletet ellátó specialisták munkakörei. 6.A távmunkás munkáltatója egy régióközpont vagy a KSH központ. A régióközpontokban főállású távmunka-koordinátort kell kinevezni. A szakfőosztályokon a feladattól függő rendszeres, személyes kapcsolattartásról kell gondoskodni.

13/4 Irányelvek 3/2 7. A távmunkás megyei, régiós és országos hatáskörű feladatokat egyaránt elláthat. 8.A távmunkahely hálózati szolgáltatásokra alapozott otthoni számítógépes munkahely. A távmunkásokra vonatkozó és az általuk szolgáltatott minden adatot és információt országosan központosított rendszer fogad, illetve szolgáltat. Az adatok és információk további eljuttatása a KSH szervezeti egységeihez a belső hálózaton történik. 9.A távmunkás számára a munkájához szükséges információkat, adatokat és programokat internetes technológiával biztosítjuk. A távmunkástól elvárt a kapcsolattartás, valamint az adatok és információk cseréjének kezdeményezése. 10.A távmunka rendszer informatikai központját úgy kell kialakítani, hogy képes legyen követni a távmunkások számának változását. Olyan eszköz nem kerülhet a rendszerbe, amely fizikai korlátot jelenthet a bővítések során. 11.A távmunka környezetet az irányítás és a feladatvégzés szempontjából egységes, öntanuló rendszernek tekintjük. Két alapfeltételt azonban az indulás pillanatától teljesíteni szükséges.  A távmunka-végzés nem veszélyeztetheti a KSH adatfeldolgozó rendszerének biztonságát, ezért a távmunkások részére biztonsági előírás készül, melyet köteles betartani.  A távmunkások munkaelszámolása és értékelése szigorúbb kell legyen a normál munkaviszonyban dolgozókhoz képest.

13/5 Irányelvek 3/3 12. A távmunkás munkájáról történő visszajelzés havonta készül szabványos formában. A visszajelzés hitelesítését a munkáltató régióközpont igazgatója, illetve a főosztályvezető végzi el. A távmunkás munkájának naplózását számítástechnikai eszközökkel kell támogatni. 13.Távmunkahely csak akkor létesíthető, illetve tartható fenn, ha a feladatellátás egy évre előre garantálható. A munkakörökhöz és a személyekhez rendelt feladat csomagok folyamatos munkavégzést tegyenek lehetővé. A távmunkástól elvárt a flexibilitás, az önképzés. A kombinált feladatellátást különösen az összeírás és adatbevitel területén preferáljuk. 14.A távmunkások számára a KSH a munkavégzéshez szükséges továbbképzéseket biztosítja. 15.Fel kell mérni a távmunka alkalmazásának kockázatát és fel kell készülni a reális kockázatok kezelésére, különösen az emberi erőforrás területén. 16.A távmunka menedzselésének egységes gyakorlatát és a rendszer finomítását a KSH-ban Távmunka Tanács biztosítja. 17.A távmunka környezet létrehozásához a KSH külső támogatást vesz igénybe, de a folyamatos működés feltételeit saját erőforrásaiból biztosítja.

13/6 Szakmai célok MunkakörLétszám Adatbevivő és javító 84 Számítástechnikai programfejlesztő 13 Képviseleti munkatárs 65 Ö s s z e s e n: 162 Kezdés: február 16.

Az otthoni infrastruktúra IP telefon Tűzfal Személyes azonosító ADSL / Internet Titkosított kapcsolat Vékony kliens

Az informatikai rendszer

13/9 ■ Megvalósíthatósági tanulmány ■ Kivitelezési terv ■ Technikai feltételek ■ Személyek kiválasztása ■ Az induló munkák meghatározása ■ Távmunkatanács megalapítása Hol tartunk?

13/10 Kockázatok ■ Az irányítási gyakorlat hiánya (pl kivételkezelés, teljesítmény normák, ellenőrzés) ■ Az eredeti célok felpuhítása (pl fajlagos költségek) ■ Magánszféra Hivatali kötelezettség

13/11 Sikertényezők ■ február: 100 fő megkezdi a munkát ■ A rendszer végleges állapota 4-5 hónapon belül ■ Egyenletes munkaterhelés ■ Jobb fajlagos költségmutatók ■ Jobb fajlagos teljesítménymutatók ■ Bíztató tapasztalatok a kiterjesztésre

13/12 Megvalósítás ■ A távmunka megkezdése:2005. február 16. ■ A rendszer stabilizálása:2005. július ■ Kiértékelés és tapasztalatcsere átadás