Adatfeldolgozás folyamata

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÜJ KTJ Berta Árpád.
Advertisements

Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
06M29 adatszolgáltatás elkészítés lépései
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Rendszer 1.Adatgyüjtõ Ez a menüpont adatgyűjtő kezelésére szolgál. Adatgyűjtő egyszerűsíti az árukezelését (mennyiségek rögzítését) ADATCSERE BEÁLLÍÁSOK.
Elektronikus hulladékgazdálkodási adatszolgáltatás
4. gyakorlat Normalizálás.
Tájékoztatás az EKOP-1.A.2 projektnek az OSAP összeállítására gyakorolt hatásáról Mag Kornélia OST február 24.
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Közös szervezetmenedzsment.
Beszerzés K&N Sportlégszűrők
Ügyfél Elégedettségi Vizsgáló és Elemző Program
Elektronikus kérelem benyújtás
AZ EMCS KKK-WEB ALKALMAZÁS LEHETŐSÉGEINEK BEMUTATÁSA Június 04.
Adatbázis-kezelés.
6. rész: A részletmérés.  A változási vázrajzok elkészítéséhez szükséges részletmérés során a változással érintett területen az állami alapadatok tartalmában.
A számviteli információs rendszer Jellemzők Modellje
A WEB-GN BEADÁSÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK, BEADÁSI TAPASZTALATOK, ÉS VÁRHATÓ TECHNIKAI FEJLESZTÉSEK Várszegi Gábor osztályvezető október 18.
15. TÉTEL Egy vendége számlát kér Öntől
Dr. Farkas Hilda Főtanácsos KvVM
1Objektumorientált elemzés és tervezés - Alapfogalmak Gyurkó György Objektumorientált elemzés és tervezés Alapfogalmak.
A FAVI adatszolgáltatásban várható változások
OKIR útvesztői Berta Árpád.
A levegővédelmi adatszolgáltatások számítógépes adathordozón történő teljesítése ATI-KTVF április 4.
2005 február 7Dr. Tánczos László BME EISZK1 Az oklevélmelléklet készítő program alkalmazásának előkészítése Tánczos László igazgatóhelyettes az Oktatási.
MTMT adatbázis Gyakorlati útmutató.
Adatszolgáltatás a levegőtisztaság-védelem területén
Adatszolgáltatás a levegőtisztaság-védelem területén
Igénybevevői nyilvántartás Intézményi interfész-3 Függvények és adatszerkezet.
Az igénybevevői nyilvántartás
Tájékoztató fórum Március 30. Őriszentpéter.
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Adatbázis kezelés.
SDI Selective Dissemination of Information Az Aleph integrált rendszer szolgáltatása az SDI, amely egy elektronikus témafigyelés a könyvtári rendszeren.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
A projekt célja Egy 2 dimenziós rakpart készítése a TBA cég megbízásából. Az Eclipse plug-in megengedi a felhasználónak, hogy különböző tárgyakat rajzoljon.
OKIR - LAIR Levegőtisztaság-védelmi Információs Rendszermodul
Egységes Hulladékgazdálkodási Információs Rendszer
Útmutató a Metalib használatához. Nyitólap Belépés.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
VAL, VÉL adatlap változásai, önellenőrzés adatlapjai
Kun Gabriella Levegőszennyezés-ellenőrzési referens
Minta IRATOK Az írásbeli kommunikáció eszközei az iratok.
A FAVI-ENG rendszer Felszín Alatti Víz és Földtani Közeg Nyilvántartási Rendszer (FAVI) Engedélyköteles tevékenységek információs alrendszer (ENG) 2008.
Előadó: Kovács Gábor DocuScan Kft. Nagymennyiségű dokumentum feldolgozása a gyakorlatban.
CÍM Minta Béla Alcím osztályvezető június 11. A lóútlevél kiadásának folyamata, szükséges dokumentumai Just Ágota NÉBIH Lóútlevél Iroda Május.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
KBSZ ÚJ BEJELENTŐ FELÜLETÉNEK BEMUTATÁSA
Vasas Lívia, PhD 2015 MTMT Vasas Lívia, PhD 2015.
ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁS E-JOG.
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Jelenlétek elfogadása
Vasas Lívia, PhD 2016 MTMT Vasas Lívia, PhD 2016.
Bartók Györgyi Mire jó az ODR lelőhely adatbázis?
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév
Vasas Lívia, PhD 2016 MTMT Vasas Lívia, PhD 2016.
A Robotok miért nem értik az internetet?
Vasas Lívia, PhD MTMT Vasas Lívia, PhD 2017.
Adatbáziskezelés.
A Robotok miért nem értik az internetet?
Az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer fejlesztése – változások az adatszolgáltatás területén Kertész-Káldosi Zsuzsanna Hulladékgazdálkodási.
Hozzáférés az Ügyfél portálhoz szeptember 27.
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Vasas Lívia, PhD 2015 MTMT Vasas Lívia, PhD 2015.
A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely.
Előadás másolata:

Adatfeldolgozás folyamata Ügyfél Rögzítő Ügyintéző Adatlapon érkezett adatokat, az adott fordulónaptól már nem lehet közvetlenül módosítani Adatlap- csomag Beküldés KAR rögzítői adatbázis Szakértői feldolgozás, elfogadás KAR adatbázis Hagyományos nyomtatvány manuálisan kitöltve Vonalkóddal ellátott nyomtatvány KvAdatszolg alkalmazással kitöltve KvAdatszolggal készült XML formátumú állomány adathordozón beküldve WEB-es felületen készült XML formátumú állomány elektronikus aláírással ellátva, e-mailben beküldve Manuális úton Vonalkód beolvasásával XML állomány megnyitása hordozóról XML állomány megnyitása csatolmányból Nyilvántartási egységenként történő feldolgozás

Nyilvántartási egységek Adatlap-hierarchia Nyilvántartási egységek Borítólap KÜJ JOGE KTJ HRSZ POLI OBJ KÜJ KTJ Nyilvántartási egység: A nyilvántartási egység fogalma alatt, az adatlap-hierarchia azon ágait értjük, melyeket az adatfeldolgozás során egyszerre kell kezelni. KÜJ- és a hozzá tartozó összes JOGE lap 1 db KTJ lap, és a hozzá tartozó összes HRSZ, POLI, és OBJ lap Borítólapon szereplő érvényességi dátum: Megadja az összes borítólaphoz tartozó adatlap érvényességi dátumát, azaz a fordulónapot.

KTJ kiosztása telephely típusú KTJ kérése esetén Válassza ki a listából a soronkövetkező objektumot! A kiválasztott objektum a térbeli azonosítás kritériumainak megfelel? Elsődleges vizsgálati szempont lehet a HRSZ. Az EOV koordináták már nagyobb valószínűséggel térnek el. A cím alapján történő azonosítás bizonytalan lehet. Van még megvizsgálható objektum a listán? Adjon ki új KTJ-t! A kiválasztott objektum telephely? „Bármely ügyfélhez, bármely szakrendszerben az aktuális dátum szerint szerepel-e telephelyként?” Megvizsgálta az összes listán felkínált objektumot, és meggyőződött arról, hogy a kiválasztott KTJ minden szakmai szempont szerint a leginkább alkalmas a kiosztásra? Pl.: ha a kiosztásra alkalmas KTJ-k között szerepel olyan, melynél az ügyfélstátusz az objektumot a bejelentőhöz kapcsolja, akkor azt kell választani. A kiválasztott KTJ elfogadható. Az objektumnak van egyéb, telephelytől eltérő ügyfélstátusza? Ha van hozzá egyéb ügyfélstátusz, akkor valószínűleg nem adható ki TH KTJ-ként, mert valamelyik szakrendszer szabályai alapján az adott objektum nem lehet telephely. Pl.: FAVI EH, vagy IPPC létesítmény. Beérkezett adatok TH KTJ igénylés esetén Adatbázisban található KTJ-k Ügyfél azonosító - KÜJ KTJ-khez tartozó adatok Területi azonosítók: HRSZ, EOV, Cím TH KTJ KTJ 1 Válasszon KTJ-t! Térbeli megfelelés? Nem Igen 2 Igen Van még? Telephely? Nem 3 5 Nem Egyéb ügyfélstátusz? Igen Igen Nem 8 4 Új KTJ Legjobb? Nem 6 Igen Elfogadható KTJ 7

KTJ kiosztása NEM telephely típusú KTJ kérése esetén Válassza ki a listából a soronkövetkező objektumot! A kiválasztott objektum a térbeli azonosítás kritériumainak megfelel? Elsődleges vizsgálati szempont lehet a HRSZ. Az EOV koordináták már nagyobb valószínűséggel térnek el. A cím alapján történő azonosítás bizonytalan lehet. Van még megvizsgálható objektum a listán? Adjon ki új KTJ-t! A kiválasztott objektum telephely? „Bármely ügyfélhez, bármely szakrendszerben az aktuális dátum szerint szerepel-e telephelyként?” Megvizsgálta az összes listán felkínált objektumot, és meggyőződött arról, hogy a kiválasztott KTJ minden szakmai szempont szerint a leginkább alkalmas a kiosztásra? Pl.: ha a kiosztásra alkalmas KTJ-k között szerepel olyan, melynél az ügyfélstátusz az objektumot a bejelentőhöz kapcsolja, akkor azt kell választani. A kiválasztott KTJ elfogadható. A kiválasztott KTJ tehát a egyik rendszerben sem telephely. Ez alól nincs kivétel. Beérkezett adatok TH KTJ igénylés esetén Adatbázisban található KTJ-k Ügyfél azonosító - KÜJ KTJ-khez tartozó adatok Területi azonosítók: HRSZ, EOV, Cím TH KTJ KTJ 1 Válasszon KTJ-t! Térbeli megfelelés? Nem Igen 2 Igen Van még? Telephely? Igen 3 5 Nem Nem 4 Új KTJ Legjobb? Nem 6 Igen Elfogadható KTJ 7