ELEVEN – Mitől modell? Korreferátum a MindenGyerek Konferencián Ongjerth Richárd Budapest 2007. Január 22.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle.
Advertisements

Viselkedésformák a csoportban
A kibocsátáscsökkentés első számú eszköze az energiahatékonyság
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
Kémiai Technológia Transzfer Kft. Egy pályázat előkészítése Hasznos tanácsok kutatóknak egy sikeres pályázat benyújtásához.
„Légy az, aki lehetsz!” A mentalitás szerepe a tanácsadásban
Kecskemét, április 2O.Készítette: Ramháb Mária A kistelepülési könyvtári ellátás korszerűsítésének lehetőségei Informatikai és Könyvtári Szövetség.
Szakképzés és gazdaság kölcsönhatása (műhelybeszélgetés: felnőttképzési szekció) Hajdúszoboszló február 7. Soós Roland igazgató ÉRÁK.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
TÉNYLEG CSAK EZ MOTÍVÁL?
TÉT Platform Egyesület 1132 Budapest, Borbély u Tel.: Csontos Csaba TÉT Platform Közgyűlés.
TÁMOP „A jól meNŐ vállalkozásokért” dr. Nagy Ágnes igazgató Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja
„ TEszedd ” ( 2011) „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság Budapest dr. Rácz.
BME Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Egry J.. u. 1. E 610. Dr. Margitay Tihamér 2. nap.
Köszöntünk a Siker Programban A VILÁG LEGNAGYOBB É S LEGPROFITÁBILISABB N EMZETKÖZI HÁLÓZATÁT ÉPÍTJÜK FEL !! Dolgozd ki magad az állásodból a siker program.
Üzleti megoldás nemcsak üzletembereknek !. Mit kell tudnod és mit kell mondanod ? - Milyen érvek vannak az elkezdés mellett. - Hogy épül fel, az üzleti.
DÖNTÉSELMÉLET A DÖNTÉS = VÁLASZTÁS A döntéshozatal feltételei:
Péczeli Katalin előadása
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola szeptember.
Szoftvertechnológiai Konferencia november 6.
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
A franchise gazda elengedhetetlen tulajdonságai és felelőssége Tóth-Zsédely Rita Otthon Centrum KKV Akadémia április 24.
Online közösségi hálózatok: új eszköz az innováció terjedésének és rendszereinek feltérképezésére új eszköz az innováció terjedésének és rendszereinek.
Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott.
A rezgő mozgás kvantummechanikai leírása 1. Miért kell foglalkoznunk ezzel a problémával? 2. Mi a legegyszerűbb modell? 3. Mi a várható eredménye a legegyszerűbb.
Zárszó az AVIR intézményi program további szakmai támogatása december 8. Educatio Nonprofit Kft.
Hogyan lehet értékes zenét tanítani a gyerekeknek a médián keresztül? Stachó László Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézet.
KÍNAI KÉPEK ÉS KÖZMONDÁSOK
Margitay Tihamér Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Egry J. u. 1. E610. Telefon: Kritikai áttekintés.
Ki is az elemző közgazdász?
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
A hazai és a nemzetközi hadtudományi kutatások műhelyei, főbb képviselői, a legfontosabb hadtudományi kutatási témák GŐCZE ISTVÁN ZMNE, Gőcze.
QUALIFORUM - DR. FIXLER LÁSZLÓ GÉMOSZ ORSZÁGOS KONFERENCIA MÁJUS A TÖRTÉNELEM ALULNÉZETBŐL AVAGY HIÁNYOSSÁGOK A MÁRKA- KERESKEDÉSEKBEN A PRÓBAVÁSÁRLÓK.
EEM. 12. Változásmenedzselés kultúraváltás
A modell fogalma, a modellezés jelentősége
Érték és etika a szociális munka gyakorlatában / F. Loewenberg-R
Az interprofesszionális együttműködés munkaformáinak sajátosságai (Mohácsi – Lakatos) ESETKONFERENCIA: - résztvevők érdekeltek a kliens/klienscsoport problémájának.
Esély a munkára – Civil együttműködés a hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci integrációjáért Projektazonosító: NCA-DP-09-A-0185 Dolgozzunk együtt!
Egy sikeres magyar márkaépítés. Hol kezdődik a mese? Említésre méltó magyar szereplő 2004 közepéig nincs az ásványvízpiacon 2004, a párizsi Aqua Eauscar.
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” Dr. Bencze József r. altábornagy Országos rendőrfőkapitány Közlekedésbiztonsági konferencia Budapest, 2009.
Az Átlátszó Oknyomozó Újságíró Központ a közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért küzdő civil watchdog szervezet. Az atlatszo.hu.
Autonómia Alapítvány projektfejlesztő programja a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) „EU forrásokkal a romák integrációjáért” nemzetközi program.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
HOGYAN HOZZUNK LÉTRE ELEKTRONIKUS KÖZÖSSÉGI ÖNSEGÍTŐ RENDSZERT? STEP BY STEP.
Szakdolgozat védés A társadalmi felelősség megjelenése a vállalati döntésekben és gyakorlatban Készítette: Harmati Andrea.
Dr. Makra Zsolt projektvezető
A fogyasztói tudat befolyásolása a közösségi marketing eszközeivel
Ki segít a segítőnek?. A segítő „születése” Hogyan válik valaki segítővé? Az ember, mint eredendően társas lény, nembeli lényegeként hordozza a proszociális.
Képzési és Kimeneti Követelmények A gazdaságtudományi képzési terület tapasztalatai László Gyula Budapest, február 9.
Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.
Támogató szolgáltatások női aspektusai Illés Tímea.
NÓGRÁD MEGYE „ ZÖLD ENERGIÁVAL A ZÖLD MAGYARORSZÁGÉRT” KONFERENCIA DECEMBER 9.
Új modulok a szakképzésben Projektmenedzsment – MS Project 2007 Szentirmai Róbert.
Gyurkó György. Az állapotmodellezés célja Általánosságban ugyanaz, mint a többi dinamikus modellezési technikáé: Jobban megismerni a problémát. Finomítani.
Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézet
WP-Dyna: tervezés és megerősítéses tanulás jól tervezhető környezetekben Szita István és Takács Bálint ELTE TTK témavezető: dr. Lőrincz András Információs.
2009 Tudatos vezető - Közlekedésbiztonság Pausz Ferenc GRSP Magyarország Szemben az árral? Budapest, március 19.
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
Hága Péter ELTE, Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék Statisztikus Fizikai Nap Budapest.
Problémák és megoldási lehetőségek a magyar egészségügy reformjában Dr. Gaál Péter Hitek és tévhitek az egészségbiztosítási biztosítói modellekről Népszabadság.
Magyar Munkahelyi és Vállalati Sportszövetség Magyar Cégsport Szövetség Magyar Cégsport Szövetség H-1071 Budapest, Damjanich u. 39.
Coachinggal a sikeres nyelvtanulásért
Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.
Be SMART – az új generáció vállalkozásai Budapest, november 20. Szalai Piroska.
A kamaszok és mi Dr. Gyenge Eszter. Történeti szempontok Archaikus társadalmak Felnőttéválás beavatási rítusok: Átmenet a gyermeki – profán- világból.
Chugyik Attila villamosmérnöki szak
Előadás címe: Tudom, változnom kell!!!
Körforgásos gazdaságfejlesztés
A magyar és az osztrák szaktanácsadási rendszer összehasonlító vizsgálata a gazdálkodók körében végzett kérdőíves felmérés által VÉR ANDRÁS - CSER.
nagy mennyiségû ismeretanyag átadása helyett produktív képességek fejlesztése a matematikára vonatkoztatva azzal a következménnyel jár, hogy az egyenletek,
Előadás másolata:

ELEVEN – Mitől modell? Korreferátum a MindenGyerek Konferencián Ongjerth Richárd Budapest Január 22.

Miért éppen modellprojektek? Mert a társadalmi bűnmegelőzés gyakorlati szerepe, jelentősége növekszikMert a társadalmi bűnmegelőzés gyakorlati szerepe, jelentősége növekszik Mert nem rendelkezünk elég ismerettelMert nem rendelkezünk elég ismerettel Mert az elméleti kreációk mellett szükségünk van gyakorlati tapasztalatokraMert az elméleti kreációk mellett szükségünk van gyakorlati tapasztalatokra

Mi a modellprojekt? Olyan – önmagán túlmutató - akció, ami más, hasonló problémával küzdő aktor számára is hasznosítható tapasztalatokat nyújtOlyan – önmagán túlmutató - akció, ami más, hasonló problémával küzdő aktor számára is hasznosítható tapasztalatokat nyújt A „best practice” filozófia a gyakorlati megvalósíthatóságot helyezi az előtérbeA „best practice” filozófia a gyakorlati megvalósíthatóságot helyezi az előtérbe Nem a „legjobb”, hanem a „legtanulságosabb” a fontosNem a „legjobb”, hanem a „legtanulságosabb” a fontos

Milyen a jó modellprojekt? Sokfelé jellemző problémára keres megoldástSokfelé jellemző problémára keres megoldást Innovatív, kísérletezőInnovatív, kísérletező Jellemzően sikeresJellemzően sikeres Egyszerű, célszerű, máshol is elérhető, megvalósítható eszközöket használEgyszerű, célszerű, máshol is elérhető, megvalósítható eszközöket használ Objektíven elemezhető, értékelhető (indikátorok)Objektíven elemezhető, értékelhető (indikátorok) Jól dokumentálható, kommunikálhatóJól dokumentálható, kommunikálható ElterjeszthetőElterjeszthető

Miért jó az ELEVEN? Sokfelé jellemző problémára keres megoldást: minden városban nagyon sok olyan kamasz, fiatal van, aki értelmes célok, program, háttér hiányában deviáns viselkedésbe kezdSokfelé jellemző problémára keres megoldást: minden városban nagyon sok olyan kamasz, fiatal van, aki értelmes célok, program, háttér hiányában deviáns viselkedésbe kezd

Innovatív: máshol még ilyen célra még nem alkalmazott megoldásokat alkalmaz, próbál ki (tanulószoba, rajzszakkör, fotószakkör…)Innovatív: máshol még ilyen célra még nem alkalmazott megoldásokat alkalmaz, próbál ki (tanulószoba, rajzszakkör, fotószakkör…)

Jellemzően sikeres: az eddigi eredmények szerint sikerül változtatni a korábban deviánsan viselkedő lakótelepi fiatalok egy részének értékrendjén, életmódjánJellemzően sikeres: az eddigi eredmények szerint sikerül változtatni a korábban deviánsan viselkedő lakótelepi fiatalok egy részének értékrendjén, életmódján

Egyszerű, célszerű, máshol is elérhető, megvalósítható eszközöket használEgyszerű, célszerű, máshol is elérhető, megvalósítható eszközöket használ

Objektíven elemezhető, értékelhető (indikátorok)Objektíven elemezhető, értékelhető (indikátorok)

Jól dokumentálható, kommunikálhatóJól dokumentálható, kommunikálható

ElterjeszthetőElterjeszthető

Bónusz (a siker kulcsa) EmpátiaEmpátia RugalmasságRugalmasság ElkötelezettségElkötelezettség

Köszönöm a figyelmet! Ongjerth Richárd