Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Előadás címe: Tudom, változnom kell!!!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Előadás címe: Tudom, változnom kell!!!"— Előadás másolata:

1 Előadás címe: Tudom, változnom kell!!!
Előadó neve: Sándorné Bogáth Margit

2 Életpálya tanácsadási felnőtt eset ismertetése
Életpálya tanácsadás Szombathelyen Esetem betoppanása az irodába A tanácsadási helyzet megteremtése Rapport a tanácsadó és a tanácskérő között Egy izgalmas folyamat története előadó neve: Sándorné Bogáth Margit elérhetősége:

3 Életpálya építés fogalma
Az egyén sorsának tudatos, tervszerű alakítása Az életpálya célok kitűzése Stratégia készítés és megvalósítás Élethosszig tartó folyamat Benne a tanulásnak állandó szerepe van előadó neve: Sándorné Bogáth Margit elérhetősége:

4 Segítsen már valaki Tanácskérő: 40 éves férfi
Tanácskérő foglalkozása: műszerész, gazdaság informatikus Tanácskérés oka: sokadszor veszíti el az állását Problémadefiníció: Képesség struktúrához megfelelő pálya keresése Egyéb kérdés: napjainkban mi az a tevékenység, amitől értelme van az életnek előadó neve: Sándorné Bogáth Margit elérhetősége:

5 Tanácsadás alkalmazott modellje
Probléma megfogalmazása, problémadefiníció Munkafázis – az alternatívák kialakulása és értékelése Autentikus célok megfogalmazása Akcióterv készítése Cselekvés – változás előadó neve: Sándorné Bogáth Margit elérhetősége:

6 Lépések a tanácsadásban
Exploráció – megismerés Tisztázás – interjúk Információk részletezése Képesség Érdeklődés irányai elvárások Elemzés Pozitívumok, erősségek Sikerek Akadályok, hiányok, gyengeségek Szintézis Megállapodás előadó neve: Sándorné Bogáth Margit elérhetősége:

7 Jól illeszkedik az egyén értékrendjéhez Összhangban van más céljaival
Mitől saját egy cél Szabadon választott Jól illeszkedik az egyén értékrendjéhez Összhangban van más céljaival Az egyén a céltól képes megváltozni Az egyén látja a cél elérés várható előnyeit előadó neve: Sándorné Bogáth Margit elérhetősége:

8 Személyiség dominanciák
Ismerem önmagam? Önismeret, öndefiníció Érdeklődés, képességek Értékek Életpályaminták Hogyan szeretek dolgozni? Erőforrásaim előadó neve: Sándorné Bogáth Margit elérhetősége:

9 Látom az utat! Nyitott vagyok a világra! Tudok és merek dönteni!
Hiszek magamban és az én erőmben! A változás bennem van! A tanácsadói kapcsolat fontos az életemben! előadó neve elérhetősége


Letölteni ppt "Előadás címe: Tudom, változnom kell!!!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések