R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium - 2010 Vállalkozói anyagvizsgálat a szolgáltatói oldalról avagy Megrendelők a Vizsgálólaboratórium szemszögéből.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
E-Corvina Informatikai Szolgáltató Kft Budapest, Róbert Károly krt ▪ Telefon: (1) ▪ Fax: (1)
Advertisements

Önkormányzati informatika ASP alapokon
Üdvözlés Megoldások az ügyfelek elvárásai szerint Üdvözöljük Önöket az Adamnet Kft partnernapja alkalmából! A mai napon a Mitel Networks Ltd IP PBX megoldásait.
Szennyezett területek kármentesítési feladatainak elvégzése – KEOP Projektmenedzsment szempontok KvVM – január 9.
AGMI Anyagvizsgáló és Minőségellenőrző Rt. Anyagvizsgálati Üzletág
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
T RD -Trading Hungary Kft. Metrológia.
Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Dr. Kovács Károly –Szemán László ügyvezető általános igazgató METALCONTROL Kft.
A megismerésről másként – konstruktivista pedagógia
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
Beszerzés K&N Sportlégszűrők
KÖRVIZSGÁLATAINK Mechanikai az elmúlt 10 év tükrében
Pest Megyei Orvosnapok 2006 Hogyan lássam el a beteget? Járó-, vagy fekvőbetegként? Dr. Domján Gyula.
Vörösváczki Kitti szeptember
Az ÚMFT SLA rendszere - a független értékelő szemszögéből -
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása
Zalayné Kovács Éva: Minőség és könyvtár
SZERVEZETI ALAPFORMÁK
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
Új törekvések a logisztikai közreműködésben
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
A szakdolgozat készítés minőségirányítási aspektusai
Az inspektor A gyártás részletes és kollegiális felügyelete.
Projektkontrolling A dolgozatot készítette: Bodnár Zsuzsanna Buskó Nóra Csépe Krisztina Szőke Zoltán Varga Nóra.
1 „Megbízható harmadik fél szolgáltatás, a digitális aláírás bevezetése az egészségügyi ágazatban” EP 1 részprojektjének eredményei.
Magyar Könyvvizsgálói Kamara XVIII. Országos Konferenciája II. Módszertani szekció szeptember – óra.
Könyvvizsgálat Az ügyfél szemével
Vezetői Információs Rendszer Kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen Eredmények - Tapasztalatok Vilmányi Márton.
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Seite 1 Horváth János / Paróczi Szilveszter / Tóth Zoltán Miért kell projekt-controlling? nagy projektekről információ szolgáltatás kockázatok csökkentése.
TSZVSZ konferencia Vecsés 1 Minősített kivitelezők az építéstechnikai tűzvédelem területén Előadó: Dr. Bánky Tamás.
Szakmai elvárások és elvárt eredmények a szociális szolgáltatásokon belül nyújtott étkeztetéssel kapcsolatban… Nyíregyháza, március 29.
Kereskedelmi levelezés
Intézmény Férőhely Kiváltást Támogató Program. Mentori szerep december dia A szervezeti-működési szakmentorok a tevékenységük során fogadják.
Az új pénzmosási törvény alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai a biztosítóknál.
Somoskői Gábor Froweld kft.
A piackutatás alapjai E-Learning.
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
Controlling tevékenységek kritériumai Jelentésdialógus A jelentésben fontos tényezők ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE.
Építési projectek monitoringja a szakmai szakértő szemével
Anyagvizsgálat a Gyakorlatban 7. Szakmai Szeminárium Tóth Péter MVM Paks II. Atomerőmű fejlesztő ZRt. Nukleáris Osztály VII. AGY, Új atomerőművek.
GRAFO-LIFE hatékony segítség a mindennapokban. GRAFO-LIFE A hétköznapokban felmerülő stressz- és krízishelyzetek három csoportba vezethetőek vissza: 1.
2012.FEBRUÁR FEBRUÁR 20-IG!!!. Árajánlat kérése, nemzetközi közösségi weboldal kivitelezésére: Funkciók: - Tag/1-1 kép feltöltése - Min. adatok.
INNOCSEKK 156/2006 Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Egyetemi Tudományos Diákköri Konferencia november 24. Készítette: Vrabély.
Információs rendszer fejlesztése 4. előadás
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
RETURN ON SUSTAINABILITY C2: Internal Use Classified on: 03/10/2010 Owner: zsolt.egewarth Társasházi fejlesztések projekt menedzsmentje Mórotz Attila üzletfejlesztő.
A csemegekukorica termesztésének üzemgazdasági elemzése egy integrátor példáján keresztül VIVIEN KEREKES Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar
SZOLGÁLTATÁS SZERVEZÉSI IRODA SZOLGÁLTATÁS TELJESÍTÉS FOLYAMATA KÉSZÍTETTE: IFKOVICS KÁLMÁN KUCZORA ATTILA.
1 Vasúti beruházások a vállalkozó szemszögéből Horváth Róbert Vezető technológus Swietelsky Vasúttechnika Kft. X. KÖZFORGALMÚ ÉS VÁROSI VASÚTI PÁLYÁK TERVEZÉSÉTŐL.
AVI PORTÁL (blog) Webes megjelenés fő helyen Egy oldal az anyagvizsgálók érdekében SzakMap.
Jellemző anyag típusok a beszerzésben 1. Alapanyagok - műszaki műanyagok (PC, PC/ABS, ABS, POM, PA, PMMA.) - vízbázisú és oldószeres műanyag festékek 2.
Beszállítók keresése nagyméretű alkatrészek megmunkálásához Dombai Róbert.
A külterületi kármentesítést meghatározó feltételrendszer és a kivitelezés összehangolása, együttműködés az irányító szervekkel.
A zöld közbeszerzés lépései Kovács László, beszerzési igazgató, az „Év Beszerzési Menedzsere” 2012-ben.
Vásárlókat vagy rajongókat szeretnél? Zemplén Zsófia / Nuskin Enterprises.
A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara által szervezett „Magyarország társadalmi-gazdasági helyzete a 21. század első évtizedeiben”
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
Készítette: Jakcsi Etelka Szöllősy Ervin Szegedi Tudományegyetem GMF Beszerzési Főosztály.
Biztonsági követelmények a beszállítókkal szemben
Kötelező Tervezői - kivitelezői felelősségbiztosítás tájékoztató
Az energetikai szakreferensi tevékenység előnyei
Ügyfélelégedettség-építés a HIFI-ben
Balogh Andrea Johanna MKSZ, Siófok április 27.
A MINISZTERELNÖKSÉG ELLENŐRZÉSI TAPASZTALATAI MÁTÉ GERGŐ (KFF)
Elvárások és a realitás egy agilis pilot projektben a tanácsadó szemszögéből agilitas.hu | Copyright © 2013 Agile Coaching Kft. |
Készítette: Farkasné Veres Edina
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
Előadás másolata:

R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium Vállalkozói anyagvizsgálat a szolgáltatói oldalról avagy Megrendelők a Vizsgálólaboratórium szemszögéből Nagy Zsolt – R.U.M. Testing Kft.

R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium Előhang Az előadásban felvetett problémák nem feltételezések, hanem személyes tapasztalatokon alapulnak Az előadásban felvetett problémák nem feltételezések, hanem személyes tapasztalatokon alapulnak A jelenlévő Megrendelők mindig kivételek A jelenlévő Megrendelők mindig kivételek

R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium Megrendelői elvárások: Szakmai hozzáértés Szakmai hozzáértés Minőségi és mennyiségi szempontból is megfelelő vizsgálat Minőségi és mennyiségi szempontból is megfelelő vizsgálat Rugalmasság Rugalmasság Gyors reagálás a váratlan helyzetekre Gyors reagálás a váratlan helyzetekre Határidők betartása Határidők betartása

R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium A Megrendelői elvárások teljesítéséhez a Laboratóriumnak rendelkeznie kell az alábbiakkal: Szakmailag felkészült és emberileg alkalmas személyzet Szakmailag felkészült és emberileg alkalmas személyzet Elegendő szakképzett kapacitás Elegendő szakképzett kapacitás Megfelelő technikai felkészültség Megfelelő technikai felkészültség Rugalmas, gyors reakciókra képes szervezeti felépítés Rugalmas, gyors reakciókra képes szervezeti felépítés

R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium A Megrendelői elvárások teljesítéséhez a Megrendelőknek az alábbiakat kell biztosítani: A megfelelő időben kellő mélységű információ szolgáltatás a vizsgálati feladatokról A megfelelő időben kellő mélységű információ szolgáltatás a vizsgálati feladatokról Vizsgálati feltételek (terület, felület) Vizsgálati feltételek (terület, felület) Vizsgálathoz szükséges idő Vizsgálathoz szükséges idő Vizsgálatok elvégzéséhez szükséges pénzügyi fedezet Vizsgálatok elvégzéséhez szükséges pénzügyi fedezet

R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium A gyakorlatban előforduló problémák osztályozása Az ajánlatkérés és a megrendelés során felmerülő gondok Az ajánlatkérés és a megrendelés során felmerülő gondok A vizsgálatok kivitelezése során felmerülő gondok A vizsgálatok kivitelezése során felmerülő gondok A vizsgálatok elvégzése után jelentkező gondok A vizsgálatok elvégzése után jelentkező gondok

R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium Az ajánlatkérés és a megrendelés során felmerülő leggyakoribb problémák I. Nincs tisztázva a vizsgálat célja, illetve a Megrendelő nem ismeri az adott vizsgálati eljárások főbb lehetőségeit Nincs tisztázva a vizsgálat célja, illetve a Megrendelő nem ismeri az adott vizsgálati eljárások főbb lehetőségeit Nincs pontos vizsgálati követelmény Nincs pontos vizsgálati követelmény Nincs pontos értékelési követelmény Nincs pontos értékelési követelmény A tényleges vizsgálati mennyiségek gyökeresen eltérnek a rendeléstől A tényleges vizsgálati mennyiségek gyökeresen eltérnek a rendeléstől

R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium Az ajánlatkérés és a megrendelés során felmerülő leggyakoribb problémák II. Nem ismertek a vizsgálati körülmények Nem ismertek a vizsgálati körülmények Egyösszegű árajánlat kérése részletes és pontos műszaki tartalom közlése nélkül Egyösszegű árajánlat kérése részletes és pontos műszaki tartalom közlése nélkül Az igényelt vizsgálatoknak nincs betervezve a valós költsége Az igényelt vizsgálatoknak nincs betervezve a valós költsége Egy megrendelés elnyeréséről csak pillanatnyi gazdasági érdekek döntenek Egy megrendelés elnyeréséről csak pillanatnyi gazdasági érdekek döntenek

R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium A vizsgálatok kivitelezése során felmerülő leggyakoribb problémák Nem biztosított a megfelelő hozzáférés a vizsgálati felülethez Nem biztosított a megfelelő hozzáférés a vizsgálati felülethez Nem biztosított a megfelelő vizsgálati felület Nem biztosított a megfelelő vizsgálati felület Nincs betervezve a vizsgálat tényleges időszükséglete Nincs betervezve a vizsgálat tényleges időszükséglete Nem biztosított a megfelelő vizsgálati terület, szervezetlenség, kapkodás Nem biztosított a megfelelő vizsgálati terület, szervezetlenség, kapkodás

R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium A vizsgálatok elvégzése után jelentkező leggyakoribb problémák Pénzügyi gondok Pénzügyi gondok

R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium Összefoglalás A minőségi vizsgálathoz a Megrendelőknek és a Laboratóriumoknak szorosan együtt kell működniük a teljesítés alatt, kezdve az ajánlatkéréstől a pénzügyi teljesítésig A minőségi vizsgálathoz a Megrendelőknek és a Laboratóriumoknak szorosan együtt kell működniük a teljesítés alatt, kezdve az ajánlatkéréstől a pénzügyi teljesítésig

R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium KÖSZÖNÖM A FIGYELMET !