Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Dr. Kovács Károly –Szemán László ügyvezető általános igazgató METALCONTROL Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Dr. Kovács Károly –Szemán László ügyvezető általános igazgató METALCONTROL Kft."— Előadás másolata:

1 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Dr. Kovács Károly –Szemán László ügyvezető általános igazgató METALCONTROL Kft.

2 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban 1997. október 6., Miskolc Emlékülés Szemelvények a Diósgyőri anyagvizsgálat történetéből. 2010. június 9-10. Mór Anyagvizsgálat és minőségprobléma az ipari gyakorlatban.

3 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban

4 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Mit jelent a gyakorlat? Mit jelent a gyakorlat? Ki az anyagvizsgáló?

5 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Fenntartható minőség = versenyképesség Fenntartható minőség = versenyképesség Képességek szinonímái: potencia, kvalitás,talentum. Miért kell a képesség? Ki versenyezzen?

6 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Egy adott kultúrájú emberi társadalom elsősorban nem a dolgok rendszere, hanem a cselekvő embereké, akik a tevékenységük cseréje révén hozzák létre a viszonyok hálóját. Az ember – különösen a műszaki/mérnök – számára a dolgok nem talált tárgyak, hanem emberi gondolkodás és cselekvés következményei/eredményei.

7 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Az előállítási folyamat célja a termék, a termék célja pedig a végcél, a használatra való alkalmasság. A termék akkor minőségi, ha az igénykielégítési folyamat minden érdekeltje elégedett.

8 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Marketing minősége Koncepciók Specifikáció Technológia Management Munkaerő Megbízhatóság Karbantarthatóság Logisztika Gyorsaság Kompetencia Teljesség Tervezés minősége Kivitelezés minősége Képességek Rendelkezésre állás Szerviz Használatra való alkalmasság

9 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Egy tudatosan megtervezett termék megbízhatósága nem lehet kiadódó jellemző, hanem bele kell tervezni és gyártani a termékbe. Ezért a tervezést meg kell előznie a teljes innovációs folyamatnak.

10 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Folyamat típusok: -Alap vagy fő folyamat. -Feltételi folyamatok. -Felesleges tevékenységek. -Hibát okozó tevékenységek.

11 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Egy előállítási folyamatban mi a termék, vagy produktum? -A végtermék vagy késztermék. -Valamennyi a vállalat szempontjából hasznos tevékenység eredménye. tevékenység eredménye. Ha ezek a vállalaton belüli tevékenység eredményei, akkor nem szolgáltatás, ha kiszervezzük belőle, akkor szolgáltatás.

12 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Esettanulmány a Digépben végzett laboratóriumi tevékenységről.

13 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban A gyakorlati tudományos tevékenység jellemzője, hogy a problémát a mindennapi élet veti fel és megoldása mindig sürgős és fontos.

14 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban A szolgáltatás alapvető jellemzője, hogy elsősorban nem anyagi természetű, hanem szellemi, illetve képességbeli. A termelési- és szolgáltató folyamat alanyai között ismeret és információs rés van. Erről szól a GAP modell.

15 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban A szolgáltatás hiányosság–rései (GAP modell). 1 GAP: Eltérés a vevő és szolgáltató igényről alkotott értelmezése között. értelmezése között. 2 GAP: Hiányosság a követelmények és a specifikáció között. között. 3 GAP: Az elvégzett szolgáltatás eltér a tervtől. 4 GAP: Az eredmények eltérnek a prospektus adatoktól. 5 GAP: A vevői elvárások és a szolgáltatás eredménye közötti eltérés döntő a vállalkozás sikere közötti eltérés döntő a vállalkozás sikere szempontjából. szempontjából.

16 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Esettanulmány a METALCONTROL Kft.-ben végzett laboratóriumi tevékenységről. -Alapítók -Kohászati utódcégek -Új kapcsolatok

17 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Gondolatok a most újjáalakult MAE jövőjéről. - Intő példa: HUNGAROLAB Szövetség

18 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban A sokelemű, bonyolult rendszerek kialakulását és fennmaradását lehetővé tevő jelenségekkel az önszerveződés foglalkozik. Közös jellemzőjük, hogy: - az elemek között a kohézió domináns, - állandó kapcsolatban állnak a környezettel, - igyekeznek magukat mindenképpen fenntartani, ezért változni is képesek. (Mint a csiraképződés és növekedés)

19 Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Az anyagvizsgáló egyesületeink jellemzői: Az anyagvizsgáló egyesületeink jellemzői:1897-1944.1945-1990.1991-.


Letölteni ppt "Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Dr. Kovács Károly –Szemán László ügyvezető általános igazgató METALCONTROL Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések