Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tantárgyi ismertető és Termékszerkezet elemzési példák

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tantárgyi ismertető és Termékszerkezet elemzési példák"— Előadás másolata:

1 Tantárgyi ismertető és Termékszerkezet elemzési példák

2 Tevékenységmenedzsment és Értékteremtő folyamatok menedzsmentje tárgy tartalom 1
1. A termelési menedzsment és néhány kapcsolódó fogalom - tervezés hierarchiája a termelésmenedzsment feladatrendszere. 2. A termelési feladat tervezésének alapfogalmai: az aggregált terv, a gyártási főfolyamat és a gyártási tervezés, az erőforrások időalapja, a gyártási kapacitás és átbocsátóképesség számítása, a termelési rendszerek, a termelési főfolyamat térbeli és időrendi tervezésének alapjai. 3. Az aggregált termelés/szolgáltatás tervezés, a vállalat rendszerelméleti kezelése, a vállalati rendszeren belüli erőforrás-produktum kapcsolatok, a vállalati rendszermátrix, a vállalati termék-(ill. szolgáltatás)-szerkezet elemzések, - döntés a termelési szerkezet fedezeti elemzése alapján. 4. Készletgazdálkodás, a készletgazdálkodás alapfogalmai, készletezési modellek, készletszabályozás a szolgáltatásoknál, az anyagszükséglet tervezése.

3 Tevékenységmenedzsment és Értékteremtő folyamatok menedzsmentje tárgy tartalom 2
5. A létesítmények elhelyezése és fejlesztése: a telephelyválasztással kapcsolatos alapfogalamak, a létesítmények elhelyezésével kapcsolatos egyszerű számítások, a létesítmény tervezése. Létesítmény-beruházási, kapacitás-bővítési döntés-előkészítés, döntés ÁKFN struktúrán alapuló gazdaságossági számítások alapján. 6. A minőségbiztosítás fogalma, menedzselésének előzményei, a minőségbiztosítási koncepciók fejlődése, a TQM fogalma, logikai sémája, folyamatai, és a folyamatjavítás. 7. A logisztika lapfogalmai, területei, a makro és mikrologisztikai rendszerek. A beszerzési, értékesítési logisztika s néhány logisztikai szolgáltatási terület jelemzői, logisztikai központok. 8. A projektmenedzsment alapfogalmai. 9. Karbantartás, fenntartás 10. Számítógépes termelésirányítási rendszerek

4 Tevékenységmenedzsment és Értékteremtő folyamatok menedzsmentje tárgy követelmények
A félév elismerése az előadás és a gyakorlatok látogatása, egy esettanulmányt feldolgozó házi dolgozat elkészítése a félév végéig – ez adja a félév végi kollokviumi jegy 50%-át A félévi tanulmányi munka értékelésének rendje: az elméleti ismereteket ellenőrző írásbeli tesztet és számpéldákat tartalmazó záró dolgozat megírása alapján adott jegy, amely a félév végi kollokviumi jegy 50 %-át adja.

5 Ajánlott irodalom Polónyi István: Tevékenységmenedzsment DE 2007
Kun András István: Feladatgyűjtemény tevékenység- és termelésmenedzsment kurzusokra DE 2007 Az értékteremtő folyamatok menedzsmentje. Termelés, szolgáltatás, logisztika (Szerk: Chikán Attila - Demeter Krisztina) Aula, 1999 Menedzsment műszakiaknak (Ed: Kocsis József) - Műszaki Könyvkiadó - Budapest 1993 Tenner, Arthur R.- DeToro, Irving J.: Teljeskörű minőség-menedzsment. Műszaki Könyvkiadó, Budapest, 1996.

6

7


Letölteni ppt "Tantárgyi ismertető és Termékszerkezet elemzési példák"

Hasonló előadás


Google Hirdetések