Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET OKTATÁSI TEVÉKENYSÉGE

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET OKTATÁSI TEVÉKENYSÉGE"— Előadás másolata:

1 A MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET OKTATÁSI TEVÉKENYSÉGE
2006. Készítette: Faragó Ottó MLE oktatási vezető

2 A MLE KÉPZÉSI RENDSZERE
AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉK ALAPJÁN SZAKMÁRA FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAMOK SZAKMÁRA FELKÉSZÍTŐ és BŐVÍTŐ TANFOLYAMOK AKKREDITÁLT FELSŐFOKÚ KÉPZÉS LOGISZTIKAI SZERVEZŐ OKJ EMELTSZINTŰKÉPZÉS FELSŐFOKÚ LOGISZTIKAI MENEDZSER TANFOLYAMI KÉPZÉSEK LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ KÖZÉPFOKÚ KÉPZÉS

3 A MLE OKTATÁSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI PORTFOLIÓJA
A MLE OKTATÁSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI PORTFOLIÓJA ALAP-, KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ LOGISZTIKAI TANFOLYAMOKAT KÍNÁL, OKLEVELES, PROGRAM AKKREDITÁLT, OKJ-S, ILLETVE „VÁLLALAT SPECIFIKUS” TANTERVEKKEL. MEGVALÓSÍTOTT PROGRAMOK: FELSŐFOKÚ LOGISZTIKAI MENEDZSERKÉPZÉS LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ KÉPZÉS A LOGISZTIKAI ALAPISMERETEK KÉPZÉS

4 A MLE OKTATÁSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI PORTFOLIÓJA
FELSŐFOKÚ LOGISZTIKAI MENEDZSERKÉPZÉS (A PROGRAM AKKREDITÁCIÓS LAJSTROMSZÁMA: PL-0404) A KÉPZÉS CÉLJA: A LOGISZTIKAI MENEDZSER LEGYEN KÉPES A VÁLLALATI STRATÉGIA KIALAKÍTÁSÁBAN VALÓ KÖZRMŰKÖDÉSRE ÉS ANNAK MEGVALÓSÍTÁSÁRA. HELYSZINE: BUDAPEST, GYÖNGYÖS, SZABADSZÁLLÁS EREDMÉNYE: 418 VÉGZETT HALLGATÓ (A KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK ÁTLAG 50%-A DOLGOZIK KÖZÉP-, VAGY FELSŐVEZETŐKÉNT.

5 A MLE OKTATÁSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI PORTFOLIÓJA
LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ KÉPZÉS (OKJ KÖZÉPFOK, A SZAKKÉPESÍTÉS AZONOSÍTÓ SZÁMA: ) A KÉPZÉS CÉLJA: AZ ÜGYINTÉZŐK TEVÉKENYSÉGÜKKEL SEGÍTSÉK A VEZETŐK MUNKÁJÁT, BIZTOSÍTSÁK HOGY A GAZDASÁGI EGYSÉGEK MŰKÖDÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ANYAGOK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK A MEGFELELŐ HELYEN ÉS IDŐBEN, A MEGFELELŐ MENNYISÉGBEN, VÁLASZTÉKBAN ÉS MINŐSÉGBEN RENDELKEZÉSRE ÁLLJANAK. HELYSZINE: BUDAPEST, GYÖNGYÖS EREDMÉNYE: 100 VÉGZETT HALLGATÓ (2002-TŐL) LOGISZTIKAI ALAPISMERETEK KÉPZÉS (A SZAKKÉPESÍTÉS AZONOSÍTÓ SZÁMA: ) A KÉPZÉS CÉLJA: AZ ÖNÁLLÓ RAKTÁRKEZELÉSI ÉS –IRÁNYÍTÁSI TEVÉKENYSÉGEKET FOLYTATÓ, EGY-EGY RAKTÁRRÉSZÉRT FELELŐS DOGOZÓK TOVÁBBKÉPZÉSE HELYSZINE: KIHELYEZETT KÉPZÉS A VÁLLALET SZÉKHELYÉN EREDMÉNYE: 300 VÉGZETT HALLGATÓ (2002-TŐL)

6 LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ középfok  a szakképesítés azonosító száma: 52 3435 02
A képzés célja, hogy az ügyintézők képesek legyenek a logisztikai folyamatokhoz kapcsolódva a beszerzés, készletezés, értékesítés, szállítás, szállítmányozás, raktárgazdálkodás operatív feladatainak ellátására. Tisztában legyenek a logisztikai vezetők munkájával, annak területeivel és olyan adatokkal, észrevételekkel segítsék munkájukat, melyek alapján megkönnyítik a döntéshozatalt. Tevékenységükkel biztosítsák, hogy a gazdasági egységek működéséhez szükséges anyagok és szolgáltatások megfelelő helyen és időben a megfelelő mennyiségben, választékban és minőségben álljanak rendelkezésre.

7 LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ
A jelentkezés feltétele: érettségi bizonyítvány A vizsgára bocsátás feltételei: a követelmények teljesítése; az órák legalább 80%-án való részvétel; a tandíj határidőre történő befizetése; a modulzárók sikeres teljesítése. A képzés ideje:180 óra (a megrendelő igénye szerint) A képzés moduljai: Logisztikai alapismeretek; Vállalatgazdálkodási ismeretek; Marketing (beszerzés, értékesítés); Jogszabályok alkalmazása; Általános áruismeret, árukezelés; Üzleti adminisztráció(statisztika, prezentáció), kommunikáció; Raktározás és anyagmozgatás; Áruszállítási rendszerek; Külker- és vámalapismeretek; Logisztikai gyakorlatok ismerete.

8 LOGISZTIKAI SZERVEZŐ OKJ emeltszintű  a szakképesítés azonosító száma: 54 3435 01
A képzés célja, olyan szállítmányozási és logisztikai ismeretek elsajátítása, aminek alapján a hallgató képes lesz: az általános gazdasági,pénzügyi,minőségbiztosítási, környezet-védelmi ismeretek birtokában a döntések előkészítésére, esetleg döntések meghozatalára; a tevékenységhez szükséges személyi, tárgyi, információs feltételek meghatározására; a logisztikai információs menedzsment kialakítására; a minőségbiztosítás és minőségfejlesztés követelményeinek érvényesítésére; a jogi kérdések tisztánlátására. képes legyen a felsővezetői döntések előkészítésére, azok végrehajtására.

9 LOGISZTIKAI SZERVEZŐ A jelentkezés feltételei:
egyetemi, vagy főiskolai végzettség; illetve logisztikai ügyintéző oklevél; kétéves gazdálkodó szervezetnél folytatott gyakorlat. A vizsgára bocsátás feltételei: a követelmények teljesítése; Szakmai „C” típusú alapfokú nyelvvizsga; az órák legalább 80%-án való részvétel; a tandíj határidőre történő befizetése; a beadott és elbírált szakdolgozat.

10 A képzés ideje:190 óra (a megrendelő igénye szerint)
LOGISZTIKAI SZERVEZŐ A képzés ideje:190 óra (a megrendelő igénye szerint) A képzés moduljai: Logisztikai alapismeretek; Logisztikai stratégia; Logisztikai információs rendszerek; Raktárgazdálkodás; Készletgazdálkodás;Szállítás, szállítmányozás és fuvarozás; Beszerzés; Elosztás (disztribúció); Vállalati gazdálkodás alapjai; Információs menedzsment alapjai; Minőségmenedzsment; Termelésmenedzsment; Jogi alapismeretek; Környezetmenedzsment; Speciális szakmai ismeretek.

11 A cégeknek meghirdetett intenzív tanfolyami képzések
Logisztikai alapismeretek Raktározási ügyintéző Szállítmányozási ügyintéző Vámügyintéző EU logisztikus Logisztikai üzleti angol nyelvképzés (alap- és középfokú) ECDL képzés Vezetői tréningek Kommunikációs alapismeretek Vállalkozás gazdaságtani ismeretek Vállalatirányítási rendszerek Minőségirányítási rendszerek Emberi erőforrás menedzsment Marketing menedzsment Projekt menedzsment

12 FELSŐFOKÚ LOGISZTIKAI MENEDZSER ÁLLAMILAG AKKREDITÁLT PROGRAM  a program akkreditációs lajstromszáma: PL-0404 A képzés célja, a logisztikai menedzser legyen képes a gazdasági élet különböző területein az egyes gazdasági szervezetekben logisztikai tervezési, szervezési, irányítási, ellenőrzési feladatokat ellátni; aktív résztvevőként közreműködni a vállalaton belüli, valamint a vállalat és a beszerzési/értékesítési piacai közötti integrált anyag- (áru-) és információáramlás szervezésében; kapcsolatot tartani más vállalati funkciókkal; közreműködni a vállalati stratégia elkészítésében; információkat biztosítani a vezetői döntésekhez.

13 FELSŐFOKÚ LOGISZTIKAI MENEDZSER
A jelentkezés feltételei: Egyetemi / főiskolai végzettség, vagy; logisztikai ügyintéző oklevél; hallgatói jogviszony a szakterületnek megfelelő felsőoktatási intézményben. A vizsgára bocsátás feltételei: a követelmények teljesítése; az órák legalább 80%-án való részvétel; a tandíj határidőre történő befizetése; a beadott és elbírált szakdolgozat.

14 FELSŐFOKÚ LOGISZTIKAI MENEDZSER
A képzés ideje:100 óra A képzés moduljai: Általános logisztikai ismeretek: Vállalati logisztikai rendszerek; Logisztika a termelési folyamatban; Logisztikai controlling; A logisztikai hatékonyság tényezői; A raktározás legújabb problémái; A logisztikai teljesítmények mérése; Minőségbiztosítás a logisztikában; Informatika szerepe a logisztikában; Szállítmányozási ismeretek; A vám szerepe a logisztikában. Speciális logisztikai ismeretek:  Kereskedelmi logisztika korszerű módszerei; Korszerű termékazonosítási rendszerek; E-logisztika; A gazdaságpolitika logisztikával kapcsolatos aktuális problémái; A versenyképesség makro- és mikrogazdasági megközelítése; Területfejlesztés, city logisztika; Térinformatikai módszerek; A logisztika társadalmi-gazdasági feladatai; A logisztika távlati fejlesztési kérdései; A katonai és polgári logisztika kapcsolódásai.

15 KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET!


Letölteni ppt "A MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET OKTATÁSI TEVÉKENYSÉGE"

Hasonló előadás


Google Hirdetések