Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A logisztika-menedzsment alapjai Lipák Mária BGF KVIFK 2009. február

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A logisztika-menedzsment alapjai Lipák Mária BGF KVIFK 2009. február"— Előadás másolata:

1 A logisztika-menedzsment alapjai Lipák Mária BGF KVIFK 2009. február paccsi@freemail.hu

2 Miről fogunk tanulni? 1. A logisztika-menedzsment alapjai -2 2. A vevőkiszolgálás-2 3. Beszerzés és a korszerű ellátási-elosztási rendszerek -2 4. Fuvarozás és szállítmányozás -1 5. Készletgazdálkodás -1 6. Raktározás -1 7. Log. A vállalati szervezetben, outsourcing -1 8. SCM -3 9. E-logisztika -1

3 Mi is az a logisztika?

4 „logisztika nem más, mint a rendszerszemlélet alkalmazása az anyagáramlás területén”. Ami azt jelenti, hogy a logisztika a tárgykörébe eső műszaki, informatikai és gazdasági- szervezési területeket integráltan kezeli.

5 a logisztika fő területei a vállalati anyagáramláshoz kapcsolódó funkciók, azaz: 1.a beszerzés, az alapanyag-ellátás, 2.az elosztás és áruterítés, 3. a készletgazdálkodás, 4. a raktározás, 5. a szállítás, 6. a szállítmányozás, 7. a rendelésfeldolgozás és kommunikáció, illetve a 8. mindezt átfogó informatikai háttér

6 - 20 év a gazdálkodástudományokban - logisztika megjelenése az IT fejlődésével - logisztika: átrendező elv és sikertényező - nem új dolgok, de a rendszerként való alkalmazás költségmegtakarító és profitnövelő hatása tagadhatatlan.

7 Mi az az ellátásilánc- menedzsment?

8

9

10

11

12

13

14


Letölteni ppt "A logisztika-menedzsment alapjai Lipák Mária BGF KVIFK 2009. február"

Hasonló előadás


Google Hirdetések