Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

Civil partnerség – Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében
Új szabályok a civil szférában
A civil szervezetek működését szabályozó jogi környezet kihívásai a gyakorlat szemszögéből.
A magyar civil jogi szabályozás várható változásai, Kormányzat – Civil Szektor – Információs Társadalom Dr. Latorcai Csaba Nemzetiségi és Civil Társadalmi.
Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Civil Szolgáltató Központ
Hogyan részesülhetnek a kedvezményezettek a személyi jövedelemadó 1 százalékából évben?
Civil szervezetek számára kiírt aktuális pályázatok, törvényi teendők
ÁROP „Partnerség erősítése”.
KÖZHASZNÚSÁGI TUDNIVALÓK Kinek kell rendelkeznie?  A napja előtt nyilvántartásba vett közhasznú,illetve kiemelkedően közhasznú jogállás.
Civil partnerség – Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében
Civil szervezetekre vonatkozó adózási szabályok
A civil szervezetek és jogi környezetük
A lions hazai szervezetének megújulása a Civil törvény kapcsán.
A civil törvény végrehajtásának és a Nemzeti Együttműködési Alap működési tapasztalatai Emberi Erőforrások Minisztériuma Civil Kapcsolatok Főosztálya.
A komplex felülvizsgálatok és a fogyatékos emberek foglalkozási rehabilitációját megvalósító intézményrendszer működésének tapasztalatai,  a megváltozott.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
NEA támogatások elszámolása
Az Európai Területi Társulások évi támogatására kiírt pályázat (A pályázat kódja: ETT-14) Szilágyi Orsolya Támogatási Főosztály Közigazgatási és.
Nemzeti Civil Alapprogram 2010-es pályázati év Költségvetés tervezése.
2011. évi CLXXV. TÖRVÉNY az egyesülési jogról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 2011.
Az oktatási intézmények önkormányzati működésével kapcsolatos felvetések ( egy jegyző gondolatai, értelmezései és esetleges válaszai) Készítette: Molnárné.
Mátyus Mihály Osztályvezető
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
A foglalkozási rehabilitáció aktuális kérdései
A FAVI adatszolgáltatásban várható változások
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Új szabályok a civil szférában
NEA szakmai pályázatok 2013.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Szolnok, február 22. Összeállította: Dr. Túróczi Imre Forrás: NAV Információs levelek 13. szám.
NEA működési támogatások (2014)
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Regionális jelentőségű klaszterek közös beruházásainak támogatása, szolgáltatásainak kialakítása, fejlesztése ÉMOP – 2007/1.2.1 TERVEZET.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
A Nemzeti Civil Alapprogram szervezeti felépítése, feladat- és hatáskörök Előadó: dr. Ugron Gáspár.
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
ÁROP „Partnerség erősítése”.
Nemzeti Civil Alapprogram 2010-es pályázati év Költségvetés tervezése.
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
a Nemzeti Együttműködési Alap
A közigazgatás civil barátsága Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, december 18. ÁROP
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
A megsz ű n ő nemzetiségi önkormányzatokkal kapcsolatos feladatok jegyz ő i értekezlet Kecskemét, szeptember 24. El ő adó: Varga-Gy ő rfi Dóra.
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
CIVIL SZERVEZETEK, EGYÉB SZERVEZETEK SZABÁLYOZÁSA, A KÖZHASZNÚ JOGÁLLÁS CIVIL SZERVEZETEK, EGYÉB SZERVEZETEK SZABÁLYOZÁSA, A KÖZHASZNÚ JOGÁLLÁS Ferenczi.
Huber Helga szakértő Tel:
ELŐADÓ: HORVÁTH RITA IRODAVEZETŐ ZALA MEGYEI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM CIVIL SZERVEZETEK MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSA NEA-16-M.
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
Új lehetőségek a civilek számára Morvay Levente. Civil törvény főbb szabályozási területei Szervezeti formák Működés keretei Letétbe helyezés Civil Információs.
NEA-16-M pályázatok. Közösségi környezet kollégium kulturális tevékenység, közművelődés, tudomány és kutatás, hagyományápolás, audio- és telekommunikáció,
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
NESZ Tagszervezetek mérleg és közhasznúsági beszámolója 2014.
Nemzeti Civil Alapprogram január 31. Budapest.
Egyházak számvitele Horányi Márton. 296/2013. Korm. rendelet évi CCVI. tv Törvényi háttér:
Udvaros Renáta Nemzeti Együttműködési Alap
Udvaros Renáta Nemzeti Együttműködési Alap
Udvaros Renáta Nemzeti Együttműködési Alap
A civil szervezetek támogatása és a vonatkozó jogszabályi változások
Lorem ipsum.
Kötelezettségvállalás nyilvántartása, számvitele
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
NEA – 19 – N Normatív pályázatok
Előadás másolata:

Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N Pályázat kiírás kódja: NEA-13-N

az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló évi CLXXV. törvény (a továbbiakban: Civil tv.), az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló évi CLXXV. törvény (a továbbiakban: Civil tv.), a Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II.16.) KIM rendelet (a továbbiakban: NEAr.), a Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II.16.) KIM rendelet (a továbbiakban: NEAr.), az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.), az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.), az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.), az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.), valamint az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 37/2011. (III.22.) Korm. rendelet valamint az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 37/2011. (III.22.) Korm. rendelet

A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás a társadalmi támogatottságukhoz kapcsolódóan. A civil szervezetek által gyűjtött és elektronikusan bevallott (számviteli beszámoló külön során szerepeltetett) adományok után járó öt százalékos normatív kiegészítés működési támogatásnak minősül.

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló évi CXXVI. törvény 1. § (4) bekezdés a) pontja, 4. §-a, valamint a 7. § (7) bekezdése alapján a civil szervezetnek felajánlott SZJA 1%-a költségvetési támogatásnak minősül, nem adománynak!

KollégiumBeadásihatáridőTámogatási időszak kezdő időpontjaTámogatási időszak záró időpontja Közösségi környezet Mobilitás és alkalmazkodás Nemzeti összetartozás Társadalmi felelősségválla lás Új nemzedékek jövőjéért

Az alábbi szervezetek nyújthatják be elektronikus pályázatukat: Az alábbi szervezetek nyújthatják be elektronikus pályázatukat: a. szövetség vagy b. alapítvány, illetve egyesület (ide nem értve a szövetséget) Amennyiben a szervezet elnevezésében a „szövetség” szó szerepel, az nem feltétlenül jelenti, hogy szövetség formában működik (ha alapítványon, egyesületen kívül más – pl. természetes személy – tagja is van, akkor nem minősül szövetségnek)

Az a civil szervezet Amely a pályázat kiírásának évében, illetve a as költségvetési évben a költségvetési törvényben nevesítve részesül működési célú támogatásban. Amennyiben a pályázó NEA-13-M kiírásra benyújtott pályázata támogatásban részesül, akkor a NEA-13-N kiíráson elnyert támogatásról le kell mondania. Amely a pályázat kiírásának évében, illetve a as költségvetési évben a költségvetési törvényben nevesítve részesül működési célú támogatásban. Amennyiben a pályázó NEA-13-M kiírásra benyújtott pályázata támogatásban részesül, akkor a NEA-13-N kiíráson elnyert támogatásról le kell mondania. az előző években a támogató által azonos célra (működésre) biztosított költségvetési támogatás felhasználásával a támogatói okiratban foglalt kötelezettségét megszegve még nem számolt el. az előző években a támogató által azonos célra (működésre) biztosított költségvetési támogatás felhasználásával a támogatói okiratban foglalt kötelezettségét megszegve még nem számolt el. Ugyanazon támogatott tevékenységhez költségvetési támogatás egy azonos célú előirányzatból csak egy alkalommal ítélhető meg. Ugyanazon támogatott tevékenységhez költségvetési támogatás egy azonos célú előirányzatból csak egy alkalommal ítélhető meg.

Hiányosan, határidőn túl, vagy nem EPER-ben benyújtott pályázat; Hiányosan, határidőn túl, vagy nem EPER-ben benyújtott pályázat; A NEAr-ben, vagy pályázati kiírásban előírt mellékletek hiánya; A NEAr-ben, vagy pályázati kiírásban előírt mellékletek hiánya; A benyújtott dokumentumok közti ellentmondás; A benyújtott dokumentumok közti ellentmondás; évről szóló számviteli bizonylat beszámolója nem került feltöltésre vagy EPER-ben, vagy a oldalon; évről szóló számviteli bizonylat beszámolója nem került feltöltésre vagy EPER-ben, vagy a oldalon; Ha a civil szervezetet 2013-ban vette jogerősen nyilvántartásba a bíróság; Ha a civil szervezetet 2013-ban vette jogerősen nyilvántartásba a bíróság; Ha a benyújtó személy nem jogosult a szervezet képviseletére; Ha a benyújtó személy nem jogosult a szervezet képviseletére; Ha a civil szervezet a Civil tv alapján nem jogosult támogatásra; Ha a civil szervezet a Civil tv alapján nem jogosult támogatásra; Ha a pályázó az új pályázatot a költségvetési éven belül más kollégiumhoz nyújtotta be; Ha a pályázó az új pályázatot a költségvetési éven belül más kollégiumhoz nyújtotta be; Összeférhetetlenség esetén; Összeférhetetlenség esetén; Ha a civil szervezetnek nincs érvényes Regisztrációs Nyilatkozata; Ha a civil szervezetnek nincs érvényes Regisztrációs Nyilatkozata; Ha a pályázati díjat nem fizette meg a pályázó határidőben. Ha a pályázati díjat nem fizette meg a pályázó határidőben.

NEA-13-N kiírás keretében akkor biztosítható támogatás, ha a civil szervezetek által gyűjtött és elektronikusan bevallott adomány után járó öt százalékos normatív kiegészítés eléri a ,- Ft-ot, azaz tízezer forintot. A pályázat keretében nyújtható támogatás legkisebb összege ,- Ft, legnagyobb összege ,- Ft. Az önrész arányának legkisebb mértéke a támogatási összeg 10 százaléka.

A. Dologi kiadások A1. Ingatlan üzemeltetés költségei A2. Jármű üzemeltetés költségei A3. Egyéb eszközök üzemeltetésének költségei A4. Adminisztráció költségei A5. PR, marketing költségek A6. Humán-erőforrás fejlesztésének költségei A7. Kommunikációs költségek A8. Utazás, kiküldetés költségei A9. Szállítás költségei A10. Munka-, és védőruha, védőfelszerelés költségei A11. Szervezetfejlesztés A12. Egyéb beszerzések, szolgáltatások

B. Foglalkoztatás és emberi erőforrás költségei B1. Bérköltség (bérszámfejtett) B2. Megbízási díj (bérszámfejtett) B3. Ösztöndíj B4. Egyszerűsített foglalkoztatás költségei (illetve az ezt felváltó foglalkoztatás költségei) B5. Folyamatos vállalkozói szerződés alapján feladat ellátására felmerülő költségek B6. Önkéntes foglalkoztatott költségei C. Tárgyi eszközök, immateriális javak beszerzése C1. Tárgyi eszköz beszerzés C2. Immateriális javak beszerzése B. Foglalkoztatás és emberi erőforrás költségei B1. Bérköltség (bérszámfejtett) B2. Megbízási díj (bérszámfejtett) B3. Ösztöndíj B4. Egyszerűsített foglalkoztatás költségei (illetve az ezt felváltó foglalkoztatás költségei) B5. Folyamatos vállalkozói szerződés alapján feladat ellátására felmerülő költségek B6. Önkéntes foglalkoztatott költségei C. Tárgyi eszközök, immateriális javak beszerzése C1. Tárgyi eszköz beszerzés C2. Immateriális javak beszerzése

Lyocsa Anita Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Jász-Nagykun-Szolnok Megyei területi koordinátor 5000 Szolnok, Kossuth út / /