Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

KÖZHASZNÚSÁGI TUDNIVALÓK 2014.. Kinek kell rendelkeznie?  A 2012.01.01.napja előtt nyilvántartásba vett közhasznú,illetve kiemelkedően közhasznú jogállás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "KÖZHASZNÚSÁGI TUDNIVALÓK 2014.. Kinek kell rendelkeznie?  A 2012.01.01.napja előtt nyilvántartásba vett közhasznú,illetve kiemelkedően közhasznú jogállás."— Előadás másolata:

1 KÖZHASZNÚSÁGI TUDNIVALÓK 2014.

2 Kinek kell rendelkeznie?  A 2012.01.01.napja előtt nyilvántartásba vett közhasznú,illetve kiemelkedően közhasznú jogállás esetében.  2014.05.31. napjáig kezdeményezni kell az Ectv. szerinti közhasznúsági nyilvántartásba vételt.  Ha nem kérelmezik a nyilvántartásba vételt vegy nem felel meg az Ectv.szerinti követelményeknek,a törvényszék 2014.06.01. napjával törli!

3 Milyen módon kell benyújtani?  Kizárólag papír alapon lehet benyújtani.  Letölthető:Letölthető: http://www.birosag.hu/allampolgaroknak/nyomtatva nyok-urlapok/civil-eljarasok-urlapjai-11-2012- %28l-29%29kim-rend

4 Mellékelni szükséges:  A 2012.évi és a 2013.évi beszámolókat és közhasznúsági mellékletet  Összeférhetetlenségi nyilatkozatot (Ectv.39§)  A képviselő nyilatkozatát arról,hogy a szervezet beszámolói alapján az Ectv.-ben foglalt kh. követelmények teljesülnek,ennek ténye a beszámolókból megállapítható.

5 Figyelem!  A kh. Jogállás nyilvántartásba vétele iránti kérelem 19-es pontjában nyilatkozni kell arról,hogy a létes.okirat tartalmazza az Ectv.-ben előírt rendelkezéseket.  (kódtárból kell kikeresni a választ!) Csalóka!1-2-es opció! Nincs lehetőség hiánypótlásra!

6 Létesítő okirat  Ha nem felel meg az Ectv. Közhasznúsági követelményeinek,úgy változásbejegyzési eljárás megindítása is szükséges! http://www.birosag.hu/allampolgaroknak/nyomtatva nyok-urlapok/civil-eljarasok-urlapjai-11-2012- %28l-29%29kim-rend Alapszabály+mellékletek beadása! Van lehetőség hiánypótlásra!

7 Hová kell beadni?  A Fentieket a megyei törvényszékre kell beadni  A beszámolót pedig az OBH-nak papír alapon Figyelem! Csak a pontosan kitöltött,eredeti,megfelelően aláírt,hiánytalan és beazonosítható okiratot fogadja be a bíróság! (keltezés+aláírás+tárgyév) www.civil.info.hu/intezze-el

8 Mi van,ha 0-ás?  Akkor is terheli a szervezetet beszámolási kötelezettség,ha nem volt pénzforgalma vagy bevétele!  Javasolt a mérleg mellé összeállítani szöveges,vagy fényképes szakmai beszámolót arról,hogy milyen társadalmi tevékenységet végez a civil szervezet.

9 1 küldeményben több beszámoló?  Lehet ilyet,de célszerű kísérő levelet küldeni. (pl. az előző évi beszámoló javított verziója és tárgyévi beszámoló)  Ajánlva,tértivevénnyel postázni! (megőrizni)

10 Minták  http://www.egrinormaalapitvany.hu/hirek http://www.egrinormaalapitvany.hu/hirek


Letölteni ppt "KÖZHASZNÚSÁGI TUDNIVALÓK 2014.. Kinek kell rendelkeznie?  A 2012.01.01.napja előtt nyilvántartásba vett közhasznú,illetve kiemelkedően közhasznú jogállás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések