A toborzás költségei Mindazon munkatársak költségei, akik a toborzásban résztvesznek (beleértendő a szakmai vezetőknek az az ideje is, amit a követelményrendszer.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
Advertisements

Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
A kereskedelmi vállalkozás erőforrásai
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
Egészségügy Intézmények Kontrollingja
Nyerjünk együtt! TAMOP /
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
Közmű tulajdon Önkormányzat – önkormányzati törvény – alapfeladat – ellátási kötelezettség – üzemeltető kiválasztása Állam – regionális rendszerek – Vízgazdálkodási.
A pedagógusminősítési rendszer
Elektronikus ügyintézés szervezési háttere… …avagy ModulOtTO alkalmazásának története.
Minőségmenedzsment alapelvek
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Az egészségügy finanszírozásának informatikája
Szervezetfejlesztés Töviskes Imre.
Emberierőforrás-ellátás
Benchmarking.
Készítette: Magyar Orsolya
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
SZAKDOLGOZAT CÍME szakdolgozat
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
Rendészeti vezető-kiválasztás
Kiválasztás: érvényesség, megbízhatóság az interjú és az Assesment Center módszere esetén Barta Bea
Szempont Alapítvány Foglalkozási rehabilitáció 2008 december 10.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Emberi Erőforrás Menedzsment Toborzás - Álláskeresés
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Szervezeti kultúra A szervezeti kultúrát meghatározó kategóriák
Vezetői módszereink azonosítása a tanult modellek alapján Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
Emberi Erőforrás Menedzsment Kiválasztás - Alkalmazás
Tréningcsoportra történő kiválasztás folyamata
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK
Munkakörelemzés munkakör-tervezés
A komplex rehabilitáció a kárfelelősség tükrében
A Mediáció.
Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar
Nemzeti Civil Alapprogram 2010-es pályázati év Költségvetés tervezése.
Autonómia és felelősségvállalás
A kurzus céljai:  A szociális és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés fejlesztése.  Pedagógusok és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Differenciált tanulásszervezés 2. TKM1016L
EASY e-HR ® Automatizálja HR adatbázisát egyszerűen.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
Outplacement, azaz „gondoskodó elbocsátás”
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Attitűd, autonómia és felelősségvállalás az OKKR-ben
Munkakörelemés és –tervezés röviden
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
HOZZÁTARTOZÓ ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK ELFOGADÁS/EGYÜTTMŰKÖDÉS.
Munkatársak alkalmasságának vizsgálata „Szolgálni, mint a fény”
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Ni.com | NI CONFIDENTIAL Hatékonyság és egy vonzó munkahely imázsa Taleo-val a progresszív toborzásért Mohai Gábor, HRIS Üzleti Elemző
Az üzletek operatív működtetése
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – Food
Értékesítési képviselő – Food
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Toborzás forrásának azonosítása, tervezése (sourcing)
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Előadás másolata:

A toborzás költségei Mindazon munkatársak költségei, akik a toborzásban résztvesznek (beleértendő a szakmai vezetőknek az az ideje is, amit a követelményrendszer kidolgozásával, áttekintésével töltenek, a jelentkezési űrlapok kidolgozásával foglalkozó munkatársak költségei, stb.) (ráfordított idő – és az arra eső bérhányad+juttatáshányad) 2. Mindazon munkatársak költsége, akik az üres pozíció feladatait ellátják, amíg az új munkatárs be nem tölti az állást (ebből eredő túlórák költsége is) – ha van ilyen; illetve az a meg nem termelt haszon, ami a még betöltetlen pozícióval jár.

3. A toborzás szervező külsö munkatársak, tanácsadók költségei. 4. A média költségek – szórólapok, hirdetések, reklámok, stb. 5. A beérkezett önéletrajzok, jelentkezési lapok feldolgozását végző munkatársak költségei 6. A behívandó jelentkezők kiértesítését végző, illetve a jelöltek érdeklődését (személyes, vagy telefonon történő) kezelő munkatárs költségei; a lebonyolított telefonhívások, kiküldött levelek, értesítések díja 7. A jelentkezőket nyilvántartó rendszer kidolgozásának, üzemeltetésének költsége (ha van ilyen).

Zárt gondolkodású – nyitott az új tapasztalatokra The Big Five – a Nagy Öt Jelenleg van elterjedőben főleg angol nyelvterületen, gyakorlati kutatás eredménye. A nagy Öt a személyiség teljesítés szempontjából fotos tualjdonságainak, attitúdjeinek alábbi csoportjai: Zárt gondolkodású – nyitott az új tapasztalatokra szétszórt, kevéssé szervezi meg tevékenységét – lelkiismeretes introvertált –extrovertált önfejű, kevéssé szimpatikus – könnyű elfogadni, megegyezésre jutni vele kiegyensúlyozott, nyugodt – kevéssé kiegyensúlyozott, stresszelhető

II. A kiválasztás költségei Mindazon munkatársak költségei, akik a munkaköri követelményrendszer, álláshirdetés, média kiválasztás folyamatában résztvesznek. 2. Az álláshirdetés(-ek) díja, a jelentkezéseket, érdeklődéseket fogadó munkatárs költségei 3. Mindazon költségek, amik a be nem töltött munkakör feladatainak ellátásával járnak – helyettesítés, túlóra, elmaradt haszon, stb. 4. A kiválasztás módszereinek meghatározására, kidolgozására, betanítására fordított költségek + az abban résztvevők munkatársak költségei, elmaradt haszon, helyettesítésük költségei. 5. Az önéletrajzok elemzését, regisztrálását, megbeszélését, értékelését végző munkatársak költségei.

6. Az alkalmasnak bizonyult jelöltek kiértesítésének költségei – az azt végző munkatárs költségei, illetve a dologi kiadások – telefon, levelek, Internet-előfizetés arányos díja 7. A kiválasztásban résztvevő munkatársak és helyettesítésük, vagy a meg nem termelt haszon költségei, esetleges utazások, ha a kiválasztás más városban történik, szálláshelyek, a jelöltek, a kiválasztást végző munkatársak számára, terembér, étkezési költségek, stb.).

8. Külső tanácsadók költségei, ha bevonásra kerülnek a kiválasztási folyamatba. 9. Az állásajánlat illetve munkaszerződés elkészítésének, módosításnak, személyre szabásának költségei (bevont szakemberek, bérfelmérés, munkaerőpiaci felmérés, stb.) 10. A nem választott jelöltek értesítésének költségei, munkaerőbank üzemeltetésének költségei – ha van ilyen.

IV. Elmaradt teljesítmény költségei – elmaradt teljesítményről akkor beszélünk, amikor a meglévő eszközök, rendszerek, vagy más egyéb körülmény (pl. tréningen vesznek részt a munkatársak), baleset, stb. miatt nem történik teljesítés. az állásidő költségei (energia, bérleti díj, munkabér hányada, stb.) a javítás vagy korrekció költségei, ha vannak ilyenek (anyag, a meghibásodás által okozott kár mértéke, szakértő, beszerzési költségek, stb., a tréning (lásd a példát) költségei). 3. az elmaradt teljesítmény „behozását” szolgáló túlóra költsége. Az elmaradt teljesítmény csökkentésére az esemény bekövetkezésének kivizsgálása és az arra hozott korrektív intézkedések szolgálnak.

A betanítás költségei: A betanítandó munkatárs által meg nem termelt haszon, esetleg előállított selejt, okozott kár költségei + a betanítandó munkatárs teljes költségei – bér, munkaruha, étkezési hozzájárulás, stb.). 2. A betanítást végző (akár belső munkatárs, akár külső) költségei + a belső betanító által el nem végzett munka költségei, elmaradt haszon, vagy a betanító helyettesítése, az elmaradt teljesítés „behozására” szolgáló túlóra. 3. A betanítás alakulásának kontrollja a betanulási görbe – amilyen mértékben és ütemben a betanítás eredményeként a teljesítmény javulását várja el a szervezet.

California Személyiségfelmérő Kérdőív (CPI) Az 1950-es években került kidolgozásra, az első olyan személyiség felmérő kérdőív, ami nem klinikai teszt, azaz a szervezeti gyakorlatban is alkalmazható. 480 kérdésből áll, felvételi ideje 60-80 perc, pszichológus értékeli ki. 18 személyiségtulajdonságot vizsgál, amiket négy csoportba sorol:

Dominancia vagy fölérendelődés képessége: Dominancia tekintély megszerzésének képessége szociabilitás, társas aktivitás szociális fellépés, személyes erő Önelfogadás jó közérzet, rendelkezésre állás

2. Együttműködés képessége: felelősségtudat, -érzet szocializáltság, az írásos és íratlan társas szabályok betartása Önkontroll tolerancia, a másság, ellenvélemények elfogadása jó benyomás keltés képessége - közösségiesség, csoportszellem

Teljesítőképesség: teljesítményelérés külső ösztönzésre, rutinfeladatok preferálása független, önálló teljesítőképesség, megkeresi, ha van a problémát, azt meg is oldja, ha nincs feladata, keres magának, kezdeményező hatékonyság – milyen mértékben törekszik az elvárt eredmény elérésére, mennyire hatékony a feladatmegoldásban

Érzelmi háttér: - pszichológia érzék – a másokkal való bánásmód jellege - rugalmasság – a változatosság preferálása, keresése, alkalmazkodó- képesség femintás – maszkulinitás – az érzelmi illetve racionális egyensúlya a döntéshozatalban, a világ eseményeihez való viszonyban – a feminin – az állandóság, elfogadás, a maszkulin a kalandvágy, a vitatás, kutatás.

Irányítókészség Tolerancia szociális aktivitás felelősség. Ezekből a személyiségtulajdonságokból még négy másodlagos tulajdonságot számolunk: Irányítókészség Tolerancia szociális aktivitás felelősség.