Tehetség és Kompetencia Pedagógus konferencia Kodácsy Tamás Tehetség és kompetencia a Bibliában 2010. április 10. Miskolc.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
A házasság még nem a mennyország
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Liguori Szent Alfonz: Megegyezés Isten akaratával Jel Könyvkiadó 2011.
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
A Zsidók egyik szent könyve a
ALAPIGE: 1Kir 3,
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
2010. január 24. – Forrás Gyülekezet 1 hónapja: Állj a résre! Bizonyságtételek.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Asztal- és életközösség Jézussal
A békéltetés szolgálata
A fény Királya Õ, fenségbe öltözött
Az Élet Igéje július.
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
Minden lépés, minden szó Legyen tiszta, mint a hó, ahol járok Te legyél az út!
2012. Január 1.. „Egyiptomból hívtam el fiamat” Hóseás 11,1.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
A halottak feltámadása és az utolsó ítélet
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Mit gondolsz, milyen volna az életünk, ha mostantól a Bibliát úgy használnánk, és olyan fontosnak tartanánk, mint a mobiltelefonunkat?
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Mt 19,16-30.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Az Özönvíz.
Megváltóm szerelminek! E rohanó, gazdag árba Elmerülök és hiszek.
Biblia Templom a mennyben Történelemkönyv a jövőről
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
JÓ REGGELT !.
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Harmatozzatok égi magasok
A TÉKOZLÓ FIÚ PÉLDÁZATA
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
Miért olyan fontos a hit?
Isten hozott, hogy megáldjon!
Előadás másolata:

Tehetség és Kompetencia Pedagógus konferencia Kodácsy Tamás Tehetség és kompetencia a Bibliában április 10. Miskolc

tehetség és kompetencia Tehetség aki vagyok amit szeretek megtenni örökölt nem ruházható át Kompetencia amit tanulok amit képes vagyok megtenni tanult átruházható

Gedeon és a midianiták És azoknak a száma, akik kezüket a szájukhoz emelve szürcsöltek, háromszáz volt. A nép többi része letérdelve itta a vizet.(1. vált. Bír 7,6) És azoknak a száma, akik nyelvükkel nyaldosták a vizet, ahogyan a kutya nyaldossa háromszáz volt. A nép többi része letérdelve itta a vizet. (2. vált. Bír 7,6) És azoknak a száma, akik kezüket a szájukhoz emelve szürcsöltek, háromszáz volt. A nép többi része letérdelve itta a vizet.(1. vált. Bír 7,6) Ki volt az a háromszáz?

Ószövetség Ószövetség: day (héb.) ~ elégséges, elég, szükséges ami a munkásnak elég: „Mert elég volt az anyag az egész munka elvégzéséhez, sőt még maradt is.” (2Móz 36,9) ami a felebarátnak kell: „Ha pedig valakinek nincs kiváltója, de ő maga szert tesz annyira, amennyi elegendő a visszaváltáshoz...” (3Móz 25,26) ami az éhség csillapításához elég: „Ha mézet találsz, egyél, amennyi jólesik...” (Péld 25,16) ami az áldozathoz elég: „Ha azonban nem telik neki bárányra, akkor vigyen vétkéért jóvátételi áldozatul két gerlicét vagy két galambfiókát az Úrnak: egyet vétekáldozatul, egyet égőáldozatul.” (3Móz 5,7)

Ószövetség Nem arról van szó, hogy egy cél vagy egy személy megmérettetik egy adott mérték (standard) szerint, hanem a „kompetencia” az egész személyre és szükségleteire vonatkozik. Isten neve: Mindenható (El-Saddai, ho hikanosz) (sod : pusztulás) Isten, aki ítél: „Jaj, micsoda nap! Közel van már az Úr napja, pusztulás jön a Mindenhatótól!” (Jóel 1,15) ~ Ézs 13,6 (day: elég) LXX (görög): „aki elégedett magával” - „Mert kicsoda a Mindenható, hogy szolgáljuk, és mi hasznunk abból, ha hozzá folyamodunk?” (Jób 21,15) (Ruth1,20; Jób 31,2; 40,2; Ez 1,24)

Újszövetség hikanosz (gör.) ~ elég, képes, kompetens „Utánam jön, aki erősebb nálam, és én még arra sem vagyok méltó, hogy lehajolva saruja szíját megoldjam.” (Mk 1,7) „Uram, nem vagyok méltó arra, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szót szólj, és meggyógyul a szolgám.” (Mt 8,8) „Nem mintha önmagunktól, mintegy a magunk erejéből volnánk alkalmasak, hogy bármit is megítéljünk; ellenkezőleg, a mi alkalmasságunk az Istentől van.” (2Kor, 3,5)

Újszövetség Ő tett alkalmassá minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem Léleké, mert a betű megöl, a Lélek pedig megelevenít. (2Kor 3,6) Adjatok hálát az Atyának, aki alkalmassá tett titeket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljetek. (Kol 1,12)

Újszövetség Ő tett alkalmassá minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem Léleké, mert a betű megöl, a Lélek pedig megelevenít. (2Kor 3,6) Adjatok hálát az Atyának, aki alkalmassá tett titeket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljetek. (Kol 1,12)

Tálentumok példázata (Mt 25) Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint, és elment idegenbe. 2,5 – vállalkozás (4,10), 1 – gödörbe ásta Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok annak, akinek tíz talentuma van! tálentum: lehetőség, képesség: tehetség a kompetencia: meg tudja tenni

alkalmasság Yehudi Menuhin tanítványai Köszönöm a figyelmet!