A Grundfos Vállalatcsoport

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Etikai Kódex.
Jó gyakorlatok a norvég foglalkozási rehabilitációban Kihívások és válaszok konferencia Szombathely Støren- Váczy Blanka szociálpolitikus.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
1 SCHIFFER SÁRA GRUNDFOS Magyarország Gyártó Kft. Üzemi szociális munkás „SZOCIÁLIS MUNKA A PIACI SZEKTORBAN”
A cselekvés filozófiája, mint módszer L’association LE CŒUR DES HALTES est membre du partenariat.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
Nyerjünk együtt! Esély a megváltozott munkaképességűek sikeres foglalkoztatásáért TAMOP /
Nyerjünk együtt! TAMOP /
Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP /
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Ízlelő a családbarát étterem november 12.. Kék Madár Alapítvány Missziónk A KMA egy befogadó, biztonságot adó társadalom eléréséért munkálkodik,
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása
Kék Madár Alapítvány bemutatása
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
A Nép Oldali Párt Akik változást, szebbet, jobbat, akarnak!
Társadalmi és kulturális tényezők hatásai a munkáltatók szociális tevékenységére Dr.Kópházi Andrea Ph.D egyetemi docens Humánmenedzsment előadás
Munkahelyi Egészségvédelem Egyéni felelősség vagy vállalati érdek ?
Fiatalok foglalkoztatásának javítása: mit jelent ez a gyakorlatban? BORBÉLY-PECZE, Tibor Bors, Ph.D. MOM Kulturális Központ Budapest, november 28.
Mit adhat egy jó controlling? A Kerry Hungária Kft. controlling rendszerének bemutatása Általános Vállalkozási Főiskola Vállalkozásszervező Szak 2003.
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
66/ A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató munkáltatók bemutatkozása Nagy Imréné.
A foglalkozási rehabilitáció aktuális kérdései
A munkakörnyezet integrálása a sikeres foglalkoztatási rehabilitáció érdekében: Jó gyakorlat bemutatása - MEMFO Kft. FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban.
Megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazása a Szerencsejáték Zrt-nél Rosner Imre, osztályvezető 2013.november 12.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
Fogd A Kezem Alapítvány
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
„ Megváltozott munkaképességű munkavállalók –
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
A Megváltozott Munkaképességűek Tematikus Innovációs Hálózatának bemutatása Equal zárókonferencia Szombathely június 5.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
Fogyatékos munkavállalók foglalkoztatásának magyarországi keretei Előadó: Tatosné Takács Andrea június 23.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
2002. Július 10. HR CLUB. I.Alapítás:1977, North Carolina II.központ: Tampa, Florida III.5 kontinens, 15 ország, 42 call center IV.közel munkatárs.
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
Készítette Kaponya Gergely 2014/2015 I félév Msc
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
Az ÉMGK tagvállalatainak szakképzési igényei Miskolc, június. 09. Dr. Barkóczi István – ÉMGK elnök.
7. előadás. Részben ismétlés !!!!!!!!!!!!! I. Időbér rendszerek 1)Besorolási és tarifa rendszerek 2)Szenioritáson alapuló bérrendszer 3)Kompetencia alapú.
Németh Gábor BME MTI Facility manager képzés, kiselőadás Megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása takarítási és területfenntartási munkákra.
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Rugalmas munkavégzési lehetőségek a Grundfosnál
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
A ZIMBO Perbál Kft. munkatársakat keres teljes munkaidőben,
Fejlesztő mérnök A MOM Zrt. 140 éve működő magyar vállalkozás, több, mint 100 évnyi vízmérő gyártásban szerzett tapasztalattal. Cégünk piacvezető a vízmérés.
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Az integrált szolgáltatási rendszer előnyei
ÚJ KIHÍVÁSOK, KAPCSOLÓDÁSI PONTOK A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓBAN, KIEMELTEN A FOGYATÉKKAL ÉLŐKRE DECEMBER 18.
Készítette: Farkasné Veres Edina
A szervezet bemutatása
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Előadás másolata:

REHABILITÁCIÓS FOGLALKOZTATÁS Schiffer Sára, üzemi szociális munkás Grundfos Magyarország Kft.

A Grundfos Vállalatcsoport Alapítás: 1945. Poul Due Jensen Tulajdonosok: Alapítvány - 86,6% Due Jensen család – 11,3% Grundfos dolgozói - 2,1%  43 országban, 74 vállalat, 18ezer alkalmazott A világ legnagyobb szivattyúgyártó cége. Alapítás: 1945 Poul Due Jensen. Halála előtt a vállalat tulajdonának 85%-át egy svájci bejegyzésű alapítványra „bízta”, a többi részvény tulajdonosa a Due Jensen család valamint a Grundfos dolgozói maradtak. Előnye: A Grundfos-t nem lehet eladni, nincs a tőzsdén, ezért nincs kitéve az akut tőzsdei mozgásoknak. A nyereség 4/5 részét visszaforgatják a vállalatba (K+F, új gyáregységek építése, korszerűsítés stb.) Poul Due Jensen 1977-ben, 65 évesen hunyt el. 2

A dán kultúra Az alapító, Poul Due Jensen fogékony volt a társadalmi problémákra, ami egyebek mellett abban nyilvánult meg, hogy 1968-ban létrehozta az első műhelyt megváltozott munkaképességű munkavállalók számára. Ez a kezdeményezés arra a vállalati alapfilozófiára épül, hogy az egyénre, annak ötleteire, kötelezettségeire, felelősségtudatára, szükségleteire, szaktudására és problémáira kell összpontosítani. Minden ember felelős saját életéért, de emellett azért a közösségért és azokért a munkakapcsolatokért is felel, amelynek részese. A Grundfos azt szeretné elérni, hogy globális munkaerejének három százaléka hendikeppel induló munkavállaló legyen. Ennek a felelősségteljes, elkötelezett dán vállalati kultúrának köszönhetően a magyarországi gyáregységek már a rehabilitációs termelési részleg áttelepítésével épültek meg, akadálymentes kialakítással.

Megváltozott munkaképességűek létszámának alakulása 2001-2014

Rehabilitációs részlegek Tatabánya és Székesfehérvár 2001-2014 A rehabilitációs terület kialakítása, valamint az iroda, illemhelyiség és öltözők is akadálymentesítettek.

Rehabilitációs részlegen gyártott termékek A Rehabilitációs részlegen dolgozók alapanyagokat gyártanak, és készítenek elő, melyeket a sorokon építenek be és használnak fel.

Rehabilitációs foglalkoztatás Gyártósori operátorként, összeszerelési munkálatokat folytatnak (100 fő) Integrált foglalkoztatás (gyáron belül egy gyártósor) Rugalmas munkarendben, egységesen 4 órában és több műszakos rendben dolgoznak. A munkafolyamatok a képességeknek megfelelően lettek kialakítva. (Képzettség mátrix) Versenyképes jövedelemben és béren kívüli juttatásokban részesülnek. Üzemi szociális munkás segíti a mindennapjaikat. Munkába szállításuk megoldását és költségeit is a cég vállalja. A hosszantartó foglalkoztatás a célunk, ennek érdekében belső képzéseket, oktatásokat és tréningeket biztosítunk Részükre is. A vállalat mindennapjainak szerves része a fogyatékos ügy, több vezető is közvetlenül részt vesz a napi munkájukban.

Fogyatékosság-barát munkahely 2011-2015 Rövid távú fejlesztés: Új kollégák beilleszkedésének segítése érdekében „Élmény alapú programcsomag” + Speciális munkautasítások kidolgozása. Hossz távú fejlesztés: Intézményi kapcsolatrendszer kiépítése a környéken, mely által minél szélesebb körből tudunk fogyatékos embereket elérni, kiválasztani. Szellemi munkakörök. 2013-2015 2011. Májusában pályáztunk a „Fogyatékosság-barát munkahely” logó használati jogára, mellyel célunk, hogy még szélesebb körben érjük el a fogyatékos embereket, Ők is tudják, hogy a Grundfos-nál szívesen fogadjuk Őket A Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen hozta létre a „Fogyatékosság-barát munkahely” elismerést azért, hogy az álláskereső fogyatékos személyek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találjanak.

Köszönöm a figyelmet! sschiffer@grundfos.com