A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A 2004. GYIK alapján)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Advertisements

Számítógépes vírusok.
Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Virtualizált Biztonságos BOINC Németh Dénes Deák Szabolcs Szeberényi Imre.
Vírusok, vírusvédelem.
SP2 telepítés.
Készítette: Nagy Márton
Az operációs rendszer.
A biztonságos netes bankolás Pap Gyula Gyermekmentő szolgálat, Médiakonferencia szeptember 26.
Rendszer Stabilitása Automatikus frissítés Irodai programcsomagok funkciói Irodai programcsomag támogatásának bemutatása Reményi György.
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás  A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese.
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
Operációs rendszerek Beállítások.
Vírusok, férgek, trójai programok
Biztonságosabb Internet
Hálózati architektúrák
Az operációs rendszer.
Az operációs rendszer működése, fajtái, felépítése
Az operációs rendszer működése, fajtái, felépítése
BE KI Perifériák Számítógép.
Ember László Windows Update Windows frissítés.
Iskolai Hálózat Létrehozása
A szoftver. A SZOFTVER -Azokat a szellemi javakat hívják összefoglalóan így -amelyekben kihasználhatjuk a hardverben rejlő -teljesítményt.
Hálózat fejlesztés.
Doros Roland Mérnök-informatikus hallgató BMF-Nik
Internetes források alapján készítette:
Számítógépes Vírusok.
Az operációs rendszer.
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
Takács Béla Operációs rendszerek 2.. „Néhány” fontos operációs rendszer EgyfelhasználósTöbbfelhasználós DOS (Microsoft)UNIX MS-DOS (Microsoft)LINUX.
A számítógép elindítása
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Az operációs rendszer Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
Vírusok és kártékony programok
Operációs Rendszerek 1 Felhasználókezelés Windisch Gergely
Szoftver Program – utasítás sorozat, amelyet a számítógép végre tud hajtani. Operációs rendszer – programcsomag, amely kapcsolatot teremt a felhasználó.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Bevezetés az operációs rendszerek világába TMG SZK.
Az ECDL-ről „Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű.
Vírusok, vírusvédelem.
Az operációs rendszer.
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Óravázlat Készítette: Toldi Miklós
Szoftverjog és etika, adatvédelem
Ingyenes,Multi funkcionális tűzfal szoftver
Számítógép hálózatok.
A vírus fogalma, típusai Vírusirtás Védelem
 A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban.  Többnyire rosszindulatú,
13 – as Tétel! Vállalatánál adatbiztonsági okokból biztonsági mentések alkalmazását veszik fontolóra. Az Ön feladata, hogy a döntéshozók számára ismertesse.
Iskolai számítógépes hálózat bővítése Készítette Tóth László Ferenc.
2. Operációs rendszerek.
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese. Például:
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
Operációs Rendszerek gyakorlat Rövid András
Adatbiztonság, adatvédelem, kockázatelemzés
Tűzfal (firewall).
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
Az operációs rendszer.
Készítette: Somorjai Kristóf.  Az internet olyan globális számítógépes hálózat, ami az internet protokoll révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze.
Szoftverek csoportosítása
WINDOWS FELÜGYELETI ESZKÖZÖK MICROSOFT SÚGÓ ALAPJÁN - PÉLDÁKKAL Takács Béla 2016.
A számítógépes vírusok meghatározása, működése A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy.
BIOS Őze Norbert 9.c.
Vírusok. Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző.
Az operációs rendszer.
Az operációs rendszer feladatai
Vírusok és egyéb kártevők és védekezés ellenük
Információ és kommunikáció
BOSX Setup. BOSX Setup BOSX Setup Üdvözölek a bálint os x 10.0 operációs rendszerbem a folytatásért nyomja meg az entert! Folytatás=Enter.
SZOFTVEREK (programok)
Előadás másolata:

A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)

2 Mi a tűzfal? Az internetes tűzfal olyan alkalmazás vagy hardver, amelynek segítségével kiszűrheti az illetéktelen behatolókat, vírusokat és férgeket, amelyek az interneten keresztül próbálják elérni számítógépét. Ha otthoni vagy kisvállalati felhasználó, a tűzfal telepítése a számítógép védelmének leghatékonyabb módja és legfontosabb első lépése.

3 Miért szükséges a tűzfal? (1.) Ha a netre való csatlakozáskor a számítógépet nem védi semmi, illetéktelen behatolók hozzáférhetnek a személyes adatokhoz. Olyan kódot telepíthetnek a számítógépre, amely hibát okozhat és fájlokat törölhet. A fertőzött számítógéppel az interneten lévő más számítógépeket is tönkre tehet. A tűzfal segítségével számos kártékony internetes tartalmat lehet kiszűrni, mielőtt azok elérnék a számítógépet.

4 Miért szükséges a tűzfal? (2.) Egyes tűzfalak megakadályozhatják azt is, hogy illetéktelenek az tulajdonos tudta nélkül, az Ön számítógépét felhasználva támadjanak meg más gépeket.

5 Honnan lehet tudni, hogy a számítógép rendelkezik-e tűzfallal? A Microsoft Windows® XP (Service Pack 2)- től, a MS operációs rendszerekbe beépített tűzfal található. Bekapcsolás ellenőrzése: Windows Biztonsági Központ:Windows Biztonsági Központ 1.Start menü Vezérlőpult, majd 2.Biztonsági Központ - a Windows tűzfal

6 A tűzfalak alaptípusai (röviden) Hardveres tűzfalak Speciális számítógép, router Szoftveres tűzfalak Pl. a Windows tűzfala figyeli az összes hálózati forgalmat azokon a kapcsolatokon, amelyekre engedélyezve van. A tűzfal nyomon követi a számítógépről kezdeményezett összes kommunikációt, és megakadályozza, hogy a nemkívánatos forgalom eljusson a számítógépre.

7 Be kell-e kapcsolni a tűzfalat minden vállalati vagy iskolai számítógépnél? A rendszergazda megoldhatja a hálózati számítógépek védelmét úgy, hogy az egyes gépeknél ne kelljen bekapcsolni a tűzfalat, mert a szoftveres tűzfal mindenképpen lassítja a munkát. Két tűzfal használata ugyanazon az összeköttetésen problémát okozhat az internetkapcsolatban, vagy más nem várt működést idézhet elő. Egy tűzfal, akár a Windows XP internetkapcsolati tűzfal, akár más szoftveres tűzfal, megfelelő védelmet nyújt a számítógépnek.

8 100%-os biztonságot ad-e a tűzfal? Nem! Elég arra gondolni, hogy lehet, hogy rosszul van beállítva a tűzfal, vagy más, tűzfalat elkerülő megoldással próbálkozik a behatoló, de a Windows XP internetkapcsolati tűzfala nem véd az ben terjedő vírusok ellen, valamint a tűzfal nem akadályozza meg a levélszemét és az előugró hirdetések megjelenését.

9 Folytatás … Részletesebb magyarázatokkal!