Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Advertisements

Lineáris egyenletrendszerek
Események formális leírása, műveletek
Készítette: Pósa Szabolcs Németh Gábor
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Nevezetes algoritmusok
Közérdekből közkedvelt közreműködést Avagy közreműködői szerződés és szakmai felelősség.
Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 7.7.
A normalizálás az adatbázis-tervezés egyik módszere
Kvantitatív módszerek
A NAPPALOK ÉS ÉJSZAKÁK váltakozása
Projektmenedzsment Időütemezés.
Eseményalgebra Eseményalgebra.
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
MI 2003/ A következőkben más megközelítés: nem közvetlenül az eloszlásokból indulunk ki, hanem a diszkriminancia függvényeket keressük. Legegyszerűbb:
Számítógépek, és Gps-ek az autókban
„Geotermia a XXI. században” Kistelek február 26. Geotermia hasznosítás a bányatörvény módosításának tükrében Szabados Gábor elnök Magyar Bányászati.
MI 2003/ Alakfelismerés - még egy megközelítés: még kevesebbet tudunk. Csak a mintánk adott, de címkék nélkül. Csoportosítás (klaszterezés, clustering).
Radioaktív anyagok szállítása
Közúti és Vasúti járművek tanszék. Célja:az adott járműpark üzemképes állapotának biztosítása. A karbantartás folyamatait gyakran az üzemeltetést is kiszolgáló.
Közúti és Vasúti járművek tanszék. Fontosabb tevékenységek a lehetséges folyamat technológiában: A- a jármű azonosítása B- tisztítás C- diagnosztikai.
Papp Róbert, Blaskovics Viktor, Hantos Norbert
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
A FOLYAMATOK AUTOMATIKUS ELLENŐRZÉSE Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
Fülemüle informatika verseny
Regresszióanalízis 10. gyakorlat.
KÉT FÜGGETLEN, ILL. KÉT ÖSSZETARTOZÓ CSOPORT ÖSZEHASONLÍTÁSA
Statisztika II. VIII. Dr. Szalka Éva, Ph.D..
Statisztika II. III. Dr. Szalka Éva, Ph.D..
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 5.
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 18.
Kvantitatív módszerek
Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Kvantitatív módszerek
Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Kvantitatív módszerek
Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 19.
Kvantitatív módszerek
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
Gráfok Készítette: Dr. Ábrahám István.
Nominális adat Módusz vagy sűrűsödési középpont Jele: Mo
Hálózati réteg.
Hálózati architektúrák
Készítette: Hendrich Kíra
Banyár József: Életbiztosítás Az életbiztosítások elvi megkonstruálása Banyár József.
Binomiális eloszlás.
Miért nem valóságos az idő?
Szillogisztika = logika (következtetéselmélet)? Az An.Post.-ban, és másutt is találunk olyan megjegyzéseket, hogy minden helyes következtetés szillogizmusok.
AquaTerr Kft. Készítette: Tóth Péter. Profil: Az AquaTerr Kft. elsődleges célja olyan terráriumok és akváriumok készítése, amely mind működésbélileg,
Hogyan mozognak a bolygók és más égi objektumok?
HŐTAN 3. KÉSZÍTETTE: SZOMBATI EDIT
A földköpeny és a földköpeny áramlásai
Gyurkó György. Az állapotmodellezés célja Általánosságban ugyanaz, mint a többi dinamikus modellezési technikáé: Jobban megismerni a problémát. Finomítani.
A mozgás egy E irányú egyenletesen gyorsuló mozgás és a B-re merőleges síkban lezajló ciklois mozgás szuperpoziciója. Ennek igazolására először a nagyobb.
GRÁFOK Definíció: Gráfnak nevezzük véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok pont és azokat összekötő szintén véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok.
Gráfok ábrázolása teljesen láncoltan
Adatbáziskezelés. Adat és információ Információ –Új ismeret Adat –Az információ formai oldala –Jelsorozat.
Készítette: Mátyás István agrár mérnöktanár szakos hallgató,
Alapfogalmak Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Napelemes rendszerek üzemeltetési tapasztalatai PV Napenergia Kft
Operációkutatás I. 1. előadás
Adatfeldolgozási ismeretek műszeres analitikus technikusok számára
Mérések adatfeldolgozási gyakorlata vegyész technikusok számára
Előadás másolata:

Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor kzst@almos.vein.hu kzst@vision.vein.hu http://vision.vein.hu/~kzst/oktatas/halo/index.htm 10.

Tartalékidők szórása

Tartalékidők szórása

A PERT háló aktualizálása A már lefutott tevékenységek tényleges időadatait írjuk be a hálóba, a várhatóértékük helyett. Ekkor nyilván ezen tevékenységek szórása nulla. A még le nem futott tevékenységek lefutási idejét módosít(hat)juk. A változtatott adatokkal a hálót (vagy a részhálót) újra számítjuk.

Általánosított PERT módszer (Howard Eisner) Döntéses események Sok kutatási és fejlesztési programban bizonyos események különösen jelentősek olyan értelemben, hogy eredményüktől függ a program további alakulása. Az ilyen eseményeket döntéses eseményeknek nevezzük.

Általánosított PERT módszer – példa Egy bányatársaság geológiai részlege a helyszínen folytatott geofizikai méréssorozat eredményeképpen fontos ólomtelepet lokalizált a Cévennes helység meghatározott körzetében. A geológus 2000000 tonnára becsüli a réteg tartalmát, átlagos ólomtartalmát pedig a talált minták és a végzett próbafúrások eredménye alapján 2,5 százalékra.

Általánosított PERT módszer – példa A Társaság igazgatóságát érdekli ez a telep, és a geológus optimista véleménye nyomán elhatározzák, hogy szállítóaknákat és esetleg egy ércmosót építenek. Így hát fölállítanak egy munkaprogramot, amelybe természetesen rendszeres próbafúrás-sorozatot is felvesznek. Utóbbi eredményétől függnek a program további tevékenységei, hiszen a bányászati berendezések megválasztása és fontossága szempontjából nem mindegy, hogy a telep tonnatartalma megfelel-e a várakozásnak vagy sem.

Általánosított PERT módszer – példa Például, ha a telep túl kicsi, akkor nincs szükség ércmosó létesítésére; ez esetben, az ércet teherautón és vasúton a társaság a Társaság legközelebbi üzemébe szállítják, és ott dolgozzák fel. Tegyük fel (az egyszerűség kedvéért), hogy a próbafúrások eredménye csak háromféle alternatíva egyike lehet:

Általánosított PERT módszer – példa A réteg nagy, és indokolttá teszi három akna építését (közülük kettő szellőzésre és a személyzet szállítására szolgál, egy pedig a teherszállító akna) és egy ércmosó létesítését. A réteg nagysága közepes, csak két aknára van szükség. A réteg kicsi, csak két aknára és csökkentett fejtésre van szükség.

Általánosított PERT módszer – példa A fejtés megkezdésekor a következő tevékenységek szükségesek: Fejtési engedély megszerzése. 6 km hosszú út építése. 2 próbafúró szállítása és felállítása a helyszínen. Ideiglenes épületek létesítése a tervezőiroda céljaira és a próbafúrásokat ellátó dolgozók ellátására. Út kátrányozása. Víz elvezetése. Próbafúrás-sorozat

Általánosított PERT módszer – példa h1) Három akna süllyesztése és berendezése. h2,h3) Két akna süllyesztése és berendezése. i1) A fejtéshez szükséges első típusú felszerelés föld alá szállítása és felállítása. i2) A fejtéshez szükséges második típusú felszerelés föld alá szállítása és felállítása. i3) A fejtéshez szükséges harmadik típusú felszerelés föld alá szállítása és felállítása. j1,j2,j3) Irodák, illetve a munkások és mérnökök szállásának a felépítése. k) Az aknakefék elővájása és feltárása. l) Ércmosó építése.

Általánosított PERT módszer – példa

Általánosított PERT módszer – további fogalmak Egy döntéses eseményből kiinduló (két vagy több) pályát konjunktív pályáknak nevezünk, ha a döntéstől függően egyidejűleg vagy mindegyikőjüket – azaz a bennük lévő tevékenységeket – végre kell hajtanunk, vagy egyiket sem Ha minden döntés esetében kizárólag egyiküket kell végrehajtani, akkor diszjunktív pályának nevezzük őket.

Általánosított PERT módszer – további fogalmak Konjunktív pályák közötti függő viszony Konjunktív pályák között akkor van függő viszony, ha az egyik pályán fekvő, döntéses eseményre adott választól függően vagy az ugyanezen a pályán lévő következő eseményt hajtjuk végre, vagy a másik pályán folytatjuk a programot. Konjunktív pályák összefutása Ez a gráf egy olyan csúcsának létezését jelenti, amelybe két vagy több konjunktív pálya fut be, miután már mindegyikük áthaladt valamilyen döntéses eseményen.

Általánosított PERT módszer – példa (lehetséges eseménykombinációk) {[(AB)X](YE)}{(GE)F}, XY=CD

Általánosított PERT módszer – példa (lehetséges eseménykombinációk) Hmax = 3 E = 0,96

Általánosított PERT módszer – példa (lehetséges eseménykombinációk)

10.