Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 14.14.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 14.14."— Előadás másolata:

1 Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor kzst@almos.vein.hu kzst@vision.vein.hu http://vision.vein.hu/~kzst/oktatas/halo/index.htm 14.14.

2 Sztochasztikus költségtervezés - problémák Milyen a költségek eloszlása? Különböznek-e az egyes költségtípusok eloszlásai? Hogyan változik a költségek szórása a várhatóértékének függvényében?

3 Sztochasztikus költségtervezés

4

5 Sztochasztikus költségtervezés - változó költségek kezelése 1.A tevékenységek esetében a költségek várhatóértékével számoljunk! 2.Becsüljük meg tevékenységek költségigényének szórását / vagy ha ismerjük a költségek eloszlását, akkor határozzuk meg a költségek szórását! 3.A fenti eljárást ismételjük, minden lefutásiidő csökkentés esetén! 4.A költségtervezést végezzük el CPM/COST, MPM/COST, PERT/COST eljárással! 5.Végezzük el a költségtervezés bizonytalanságának vizsgálatát!

6

7 Sztochasztikus költségtervezés - fix költségek kezelése 1.A programok meghatározásánál a fixköltségek várhatóértékét vesszük figyelembe. 2.Valamennyi lehetséges program esetén meg kell határozni a várhatóértéket, illetve a szórást. 3.Fixköltségekre vonatkozó valószínűségeket csak akkor lehet számolni, ha tudjuk (vagy tudjuk becsülni) a költség eloszlását. (Általában egyenletes eloszlású)

8 Sztochasztikus költségtervezés - összes költség kezelése 1.Csak akkor lehet meghatározni a várhatóértéket, illetve a szórást, ha a változó, illetve a fixköltségek tekintetében ezek már ismertek ÉS 2.Legalább a fixköltségre vonatkozó eloszlást tudjuk, vagy meg tudjuk becsülni.

9 Sztochasztikus költségtervezés és a finanszírozás 1.A finanszírozás determinisztikus!!! A költségek álatalában pedig sztochasztikusak! 2.Ebből adódóan a profit átfutási időben történő alakulása is sztochasztikus lesz. Kérdés, hogy milyen lesz az eloszlása?

10 14.14.


Letölteni ppt "Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 14.14."

Hasonló előadás


Google Hirdetések