FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Advertisements

A Családoktól tanulunk Kutatást végezte: Hegedűs Réka és Dávid Beáta 2005 Home-Start International Otthon Segítünk Alapítvány MTA Szociológiai Kutatóintézet.
1994-ben telepedett le Arlóban, Magyarország északi határának közelében (Ózd mellett). Küldetésük a szemlélődésből és a testvériség megéléséből fakadó.
ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
Sárvári Oltalmazó Kezek Egyesület
Eszköszkölcsönzési szolgáltatások bemutatása
Az iskolai szociálismunka
Gyermekvédelmi munka áttekintése
Mentorszülők – mentőszülők autizmusban
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Fekete Olga D119-HUNGARY Magyarországi Lions Szövetség Lions Szülőszállás projekt bemutatása.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
A hátrányos helyzet kezelésének középiskolai modellkísérletei Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Tamási június 4.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
Megújul a Sulinet Expressz. Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat.
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
Önkéntes segítő gyakorlat a győri Családsegítő Szolgálat keretein belül január hó.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
A Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány 2002 november óta a győri kórház Gyermekosztályán, a Gyermekambulancián és a Gyermek sebészeten játszóházakat,
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
A gyerekek nem várnak Gyerekesélyprogram 2007
Tanítók: egy szakmacsoport az adatok tükrében Nagy Mária, Országos Közoktatási Intézet Tanítóság: szakma, mesterség, hivatás Előadóülés. MTA, június.
Segélyezési rendszer átalakítása
Az informatika tanítása Montessori-jellegű iskolában
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
A fejlesztőpedagógus szerepe a Családok Átmeneti Otthonában
Dr. Szabó-Thalmeiner Noémi. Nevelő Szaktanár Hivatalnok Szakmai szervezet tagja Családtag Barát (nő) rokon szülő gyermek testvérházastárs …
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Merre tovább? Előre gondolkodás © Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl 6. Nevelőszülői módszertan.
Kapcsolat a vér szerinti családdal © Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl 3. Nevelőszülői módszertan.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
Első esély - esélyegyenlőség a mai iskolarendszerben
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ 2010.
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
Dr. Schiffer Csilla Társas interakciók a tanulók között
Mire jutottunk? HEFOP Albert Fruzsina, vezető monitor.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Speciális gyermekvédelem
Iskolai közösségi szolgálat
Szociálpedagógus a „SÉF” Szakképző Iskolában „Fontos vagy nekünk” QALL – Végzettséget mindenkinek! Regionális konferencia Székesfehérvár 2013.
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.
SZOCIÁLIS HELYZET ÉRMIHÁLYFALVA TELEPÜLÉSEN. MUNKANÉLÜLISÉGI RÁTA -10% SZOCIÁLIS TÉMOGATÁSBAN RÉSZESÜL: -99 CSALÁD, 214- SZEMÉLY FOGYATÉKKAL ÉLŐ SZEMÉLYEK.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
ÉLETTÉR Közösség- és Településfejlesztő Egyesület.
Járási jelzőrendszeri tanácsadó feladatai és tapasztalatai 2016
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
A Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány
Család – és Gyermekjóléti Központ
Üdv, tanulók! Tanár neve.
Előadás másolata:

FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület

A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a szülők válása, akár a család megromlott anyagi helyzete, vagy a szülők életmódja miatt nem tudnak szerető családban felnőni. Azokat a gyermekeket is szeretnénk támogatni, akik - bár otthoni környezetük rendezettnek mondható-, pl. anyagi gondok miatt nem tudnának részt venni osztálykiránduláson, táborozáson, üdülésen. A megalapításkor már megfogalmazódott bennünk, hogy a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű kecskeméti gyermekeket szeretnénk bevonni programjainkba (táborozás, Fogódzó Gálaest, kirándulások) 2003-ban tíz lelkes pedagógus hozta létre a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet.

A jelen … jótékonysági Gála 1%-os SZJA felajánlásokat 2003-tól jótékonysági Gála estet szervezünk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában évente 1 alkalommal és ennek a bevételét valamint az 1%-os SZJA felajánlásokat fordítjuk a gyermekek segítésére. Minden évben gyermek egynapos kirándulását, fő táboroztatását segítjük. Osztályonként 5-6 kisgyermeket támogatunk az osztálykiránduláson való részvételhez. Rendszeresen étkezési támogatást biztosítunk az arra rászorulóknak. Szükség esetén a krízisbe került családoknak gyorssegélyt biztosítunk, mind anyagi, mind természetbeni juttatásként.

A jövő … 2009-től Egyesületünk várja az ÖNKÉNTESEK jelentkezését,akik segítik munkánkat, felkutatni a rászoruló gyermekeket, illetve az esetleges támogatóinkat. Ugyancsak 2009-től egyesületünk rendelkezik pályázati referenssel, aki figyeli és előkészíti a tervezett projektjeinket pályázatra. A következő dián bemutatjuk egyesületünk régóta megvalósításra váró tervét:

A jövő … Egyesületünk és a nehéz sorsban élő családok vágyát teljesítené egy mindenki számára nyitva álló, ám a rászorultaknak INGYENES lehetőség: FOGÓDZÓ JÁTSZÓHÁZ Játszóházunkban hétköznaponként 15:00-19:00 között, igény szerint hétvégén is gyermekmegőrzést is végeznénk, teljesen új és modern játékok várnák a gyerekeket, melyen keresztül könnyebb és gyorsabb lenne a tanulási zavar megszűnésének lehetősége. Modern bútorok, új infrastruktúra (számítógép, játékkonzol, internet, tv), szerepjátékok, fejlesztő játékok, a kártyától a bábszínházig. „ÁLOMBÓL VALÓSÁG” projekt

A jövő … Ugyancsak probléma, ha gyermek(ek)et egyedül nevelő szülővel történik valami (esetleg 1-2 napra kórházba kerül) és nem tudja kire bízni a gyermeket az általunk megálmodott: KRÍZIS SZOBA segítséget nyújthatna ezen gyermekek számára. Emellett a problémás családi háttér miatt szülő gyermekével ide „menekülhetne” hogy a krízisben legyen hova mennie. „ÁLOMBÓL VALÓSÁG” projekt

A jövő … Ahhoz, hogy szervezetünk a jövőben is biztosítani tudja a fent felsorolt vállalt feladatit, illetve újabb projekteken keresztül, ha csak egy kicsit is könnyíteni tudjon gyermekek és családok százainak hétköznapjain, kérjük támogass minket adód 1 %-val, mely idén sem kerül Neked semmibe! Adószámunk: Nevünk: Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesület

Kedves Tanulók, Szülők! Egyesületünk a könnyebb kommunikáció érdekében létrehozta krízis címét, mely a következő: Mire is jó ez? - ha testi-lelki erőszak áldozata vagy, - ha félsz erről bárkinek beszélni, akár név nélkül is írj - ha a családodnak anyagi nehézségei vannak - ha tudsz olyan társadról, barátodról, akinek segítségre van szüksége KÉRJ SEGÍTSÉGET, MI SEGÍTÜNK! Erre az re várjuk kérdéseiteket, kéréseiteket, amennyiben olyan helyzetbe kerültetek, hogy segítségre van szükségetek, vagy „NAGY” döntés előtt álltok.

Kérjük, keress minket! Elérhetőségeink: honlap: