Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1994-ben telepedett le Arlóban, Magyarország északi határának közelében (Ózd mellett). Küldetésük a szemlélődésből és a testvériség megéléséből fakadó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1994-ben telepedett le Arlóban, Magyarország északi határának közelében (Ózd mellett). Küldetésük a szemlélődésből és a testvériség megéléséből fakadó."— Előadás másolata:

1

2 1994-ben telepedett le Arlóban, Magyarország északi határának közelében (Ózd mellett). Küldetésük a szemlélődésből és a testvériség megéléséből fakadó evangelizáció, melynek során Jézus örömhírét viszik el azokhoz, akik között élnek. A Szent Ferenc Kisnővérei szerzetesközösség Szolgálataik különfélék, lehetőleg az emberekkel való közvetlen kapcsolatban, közösségi és egyéni karizmák, képességeik, végzettségük szerint munkálkodnak Istenért és az emberekért. Munkájukat segítő egyik alapítványuk az Elfogadlak Alapítvány Arlón.

3 Szent Ferenc Kisnővérei kezdeményezésére és vezetésével, fiatalok tevékeny részvételével jött létre. Célja: a helyi adottságokra, erőforrásokra építve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok, felnőttek esélyegyenlőségének elősegítése, és az ehhez kapcsolódó szociokaritatív tevékenység, első lépésben a cigány származásúakkal szembeni előítéletek falainak lebontása.

4 A szolgálat egyik színtere a "Befogad-lak" közösségi ház, amely nyitva áll mindenki előtt naponta délután 3-tól este 6 óráig

5 Ami már elkezdődött és kibontakozásra vár :

6 … az iskolában tanultak elmélyítése …

7 …manuális foglalkozások, képességfejlesztő játékok …

8

9 hitoktatásvideózásszínjátszáskirándulások

10

11

12 …és még sokan mások…

13

14

15

16

17

18

19

20 A GYEREKEK MEGTANULJÁK AZT, AMIBEN ÉLNEK: Ha egy gyermek türelemben él, megtanul türelmes lenni. Ha egy gyermek bátorításban él, megtanul bízni. Ha egy gyermek tiszteletben él, megtanul értékelni, megbecsülni. Ha egy gyermek igazságban él, megtanul igazságos lenni. Ha egy gyermek biztonságban él, megtanul hinni, szeretni. Ha egy gyermek elfogadásban és bátorságban él, megtanulja felfedezni a szeretetet.

21


Letölteni ppt "1994-ben telepedett le Arlóban, Magyarország északi határának közelében (Ózd mellett). Küldetésük a szemlélődésből és a testvériség megéléséből fakadó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések