Egy ország, aki rájött, hogy egyszer az olajuk elfogy!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Önsegítő Angol Nyelvi Tanulókör
Kuti Éva Az adományozás magyarországi helyzete, a nonprofit szervezeteknek nyújtott adományok MTvSz–NIOK Szeminárium szeptember 20.
Szigetszentmiklós Készítette: Aszódi Anita. Története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, január 1. óta város. Ásatások alapján valószínűsíthető,
E.ON – Versenyben Önökért!
Manhattan a sivatagban
Európa fogalma, fekvése, határai
Mezopotámiai régészeti leletek
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
NYON 1.
Kritika érte a sajtót. Jogos kritika…?!?! Nem foglalkozik eleget a hazai piac burzsuj-ingatlanjaival. Valóban, igaz, nehéz megfelelő mélységű információhoz.
Fotók egy mexikói narkóvezér házából, miután letartóztatták.
A fejlődő világ két átka:
AZ ISZLÁM SZENT HELYE: MEKKA
Akiane Kramarik.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Az általános légkörzés
A tundrától a trópusokig
Stromboli (felszínalaktan)
Egy ország, aki rájött, hogy egyszer az olajuk elfogy. A kilencvenes évek elején Dubai stratégiai döntést hozott, hogy az egyik legnagyobb nemzetközi.
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
FÖLDRÉSZEK.
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Készítette: Fröhlich Noémi
Készítette:Szőke Gréta
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
AUSZTRÁLIA FELFEDEZÉSE
Miért váltakoznak az évszakok?
„Mi dolgunk a világban?”
Dubai, a fények városa Szerző: Tari Tímea SZTE-GYTK
Ausztrália Egyenes Henrik.
Európa fogalma, fekvése, határai
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Ha nem jön álom a szemedre
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
Spirit Hotel Thermal Spa
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Dubai "Egy más világ".
Huacachina Peru Peru délnyugati részén, a forró sivatagban, Ica város közelében van egy természetes kis tó: a Huacachina Oázis. A tó zöldszínű vize és.
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
Lengyelország.
BAHRAIN.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
Egy ország, aki rájött, hogy egyszer az olajuk elfogy! A kilencvenes évek elején Dubai stratégiai döntést hozott, hogy az egyik legnagyobb, nemzetközi.
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Anglia- Portsmouth.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Zene: Plaisir d a mour Az indiai óceán szigetből álló, fős országa.
Vanuatu egy Dél-Csendes-óceáni vulkanikus eredetű szigetcsoport, található Ausztráliától 1750 km-re keletre, Új-Kaledóniától 500 km-re észak-keletre és.
Jindo csodája.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
A Kheopsz piramis.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
A Hormuzi-szoroson áthaladva jutunk a Perzsa-öbölbe. Itt az olajból meggazdagodott Arab Emírségekben a természet adta lehetőségeket változtatják meg,
Szélenergia.
Egy ország, aki rájött, hogy egyszer az olajuk elfogy!
Sao Paulo.
Ez a titokban épült földalatti templom, a világ nyolcadik csodája. 12
Jindo csodája.
Egy ország, aki rájött, hogy egyszer az olajuk elfogy!
AZ ISZLÁM SZENT HELYE: MEKKA
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Jindo csodája KATTINTS.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Tiszta iszonyat a Wall-Street
Előadás másolata:

Egy ország, aki rájött, hogy egyszer az olajuk elfogy! A kilencvenes évek elején Dubai stratégiai döntést hozott, hogy az egyik legnagyobb, nemzetközi színvonalú turistacélponttá válnak. A turizmusba fektetett infrastruktúra az évek során meghozta gyümölcsét.

1971-ben a térség hét családjának vezetői megállapodtak, hogy a fejlődés érdekében létrehoznak egy közös államot, az Egyesült Arab Emirátusokat.

A tizenöt éves fejlődés kézzel fogható!

70 km magasságból ez látszik Sejk Rashid Dubai infrastrukturális fejlesztésére fordította az olajból befolyó jövedelmeket. 70 km magasságból ez látszik

A Dubai nemzetközi repülőtéren egy új kaput és terminált építettek.

Az ideérkezők, már itt érezhetik a nyugati és a keleti kultúra sajátos keveredését!

A TARTOMÁNY legtitokzatosabb helyei a névadó kőedények csoportjai. Több száz monolitból faragott, egykor fedőkővel letakart edény áll. A közel 3 000 éves edények eredetére és szerepére a tudósok a mai napig nem találtak magyarázatot. Egy biztos: az edények kőanyaga nem erről a vidékről származik.

A város „gazdái”, a tervezésnél mindvégig szem előtt tartották a tradíciók megtartását…

…hogy az őslakosok, és a szép számmal letelepedő bevándorlók is otthon érezhessék magukat.

Az útépítők dél-indiaiak, a taxisok, a sofőrök, pakisztániak, a recepciósok,a személyzeti vezetők, az alsó szintű vezetők srí lankaiak vagy filippínók. A nagy szállodák, vállalkozások középvezetői indiaiak, a felső vezetést pedig legtöbbször európaiak.

Minden hívő gyakorolhatja saját vallását. Dubaiban évek óta létezik a keresztény vallás többféle felekezete.

Dubai egy dinamikusan fejlődő kozmopolita város. Törvényei egyszerűek és érthetőek, társadalma stabil és vendégszerető. A város tiszta és biztonságos.

Dubaiban állítólag nincs olyan nemzet, amelynek ne lenne legalább egy tradicionális étterme valahol a városban – bár jó magyar gulyást még nem sikerült ennünk. (Vállalkozó kedvű barátaim figyelem!)

AKI IGAZI HELYI specialitásra vágyik, érdemes betérnie egy helyi „kiskoszosba”, amelyben – a neve és a látszat ellenére – igen ízletes arab sülteket, „saormát” (kenyérlepénybe csavart sült hús zöldségekkel, fűszerekkel), szendvicseket, salátákat kaphatunk.

gyümölcslevet kérjünk, érdemes viszont szólni a pincérnek, hogy az A finom ételek mellé frissen facsart gyümölcslevet kérjünk, érdemes viszont szólni a pincérnek, hogy az italba ne tegyenek cukrot, mert ettől a mi ízlésünknek elviselhetetlenül édes lesz az egyébként isteni frissítő.

Dubai nemzetközi szinten is a világ első öt legbiztonságosabb városa közé tartozik. Ritkán fordul elő személy elleni bűncselekmény. A lopás is szinte nem létezik. Sőt, hamarabb visszakapjuk, amit elhagytunk, mint elérnénk a rendőrségre.

A legek városa! Még több leg…→ Eddig is kiderült, hogy Dubai törekszik mindenben a legek városa lenni! De, mint a főcímben is utaltam rá ezt nem, úgymond rongyrázás részükről, hanem igen is tudatos építkezés! Még több leg…→

Itt építették világ egyetlen 7 csillagos szállodáját De ezzel nem foglalkoznék, mert már bizonyára a könyöködön jön ki az erről kapott rengeteg kép és infó!

2008-ra készül el a legmagasabb lakóépület…

…ha elkészül, 800 méter magas lesz!

Itt kezdődik, vagy végződik? Élesek a határvonalak a kietlen sivatagos táj és a világ legnagyobb mesterséges oázisa között!

Talán nincs is a világon még egy olyan ország, amelynek történelméből hiányoznak a homályos részletek. Az Egyesült Arab Emirátusok, a Perzsa-öböl partján ugyanis a jelen maga a csoda.

Már a megérkezés is varázslatos, főleg ha valaki éjszaka száll le Dubaiban.

A 2,5 millió lakosú szövetségi állam területe kisebb, mint Magyarországé, s nagy része sivatag. A lakosság mindössze 18-20%-a állampolgár, ami a legkisebb arányt jelenti az egész világon. Állampolgárságot szerezni ugyanis majdnem lehetetlen, eddig csak azok lehettek dubai állampolgárok, akiknek édesanyja és édesapja egyaránt az Emirátusokban született és állampolgár. Ezen a rendelkezésen a közelmúltban módosított az új uralkodó, így ma már lehet szerezni is állampolgárságot, persze nem könnyen: Dubaiban akkor lehet valaki állampolgár, ha egy helyivel kötött házasságot, és legalább 35 éve az Emirátusok területén él.

Ha valaki állampolgár, soha nem fog nélkülözni. 23 éves korában földet, házat (inkább kisebb palotát) kap az államtól, s ez utóbbi fizeti a telefon- és vízszámlát, a betegellátást, az oktatást is. Emellett a sejk havi apanázst utal, Külföldi cég csak akkor működtethet vállalkozást, ha egy helyi állampolgárt is bevesz a cég tulajdonosai közé, méghozzá többségi tulajdonnal.

Néhány éven belül egy teljesen új Dubai fog felépülni itt, több tucat felhőkarcolóval. Készülő csoda a Pálma, egy 17 pálmalevelet formázó, 5 x 5 kilométer nagyságú mesterséges sziget, amelyet a világ nyolcadik csodájaként említenek.

. A „The Palm, Jumeirah” elnevezésű mesterséges szigetcsoport pálmafa alakban „nő ki” a tengerből, 8 kilométeres törzsén luxusszállodák, bevásárlóközpontok, mozik, szórakozóhelyek, pálmaágain pedig lakó- és irodaházak találhatók. A külső körív 11 kilométer hosszú és 200 méter szélességű, és amellett, hogy a belső szigetek védelmét szolgálja, számos ötcsillagos szállodának és látnivalónak is otthont ad.

. Egy helyi sofőr szerint az, amit a „főnök”, azaz a várost irányító sejk itt csinál, már több a soknál: „A sivatagot beviszi a tengerbe, a tengert beviszi a sivatagba. Őrület!”. Nem vitás, itt a képzeletnek nincs határa, és amire a vezetés rábólint, az szinte szemvillanás alatt megvalósul. Pálma projektek sikerén felbuzdulva készül a Föld (The World) szigetcsoport. A szigetek értékesítése hihetetlenül sikeres volt, pedig a legolcsóbb földdarab is 6,85 millió dollárba kerül, a legdrágább pedig 63 millióba. Az új Föld szinte minden négyzetmétere elkelt már, a tulajdonosok várhatóan 2008 végén vehetik át mesterséges csodaszigeteiket. S hogy kik ők? Számos híres ember vásárolt kontinenst vagy országot, így a leendő tulajdonosok között van a Beckham házaspár, Rod Stewart pedig megvette „Nagy Britanniát”.

S HA AZT HINNÉNK, hogy a közel-keleti újvilág teremtése ezzel befejeződik, tévedünk, mert a tengerparttól és a várostól távolabb egy másik lélegzetelállító vállalkozásba botlunk. A Dubailand névre keresztelt komplexum, amely a Közel-Kelet Disneyland-jeként kíván működni, már szintén készül. Itt golfpályák, sípályák, vidámparkok, „jurassic park”, Forma-1-es pálya, sportközpontok, színház és konferenciatermek épülnek, valamint egy 25 kilométer hosszú lakónegyed, ahol különböző nemzetek stílusában kialakított kerületek lesznek.

AKI KEDVET KAPOTT, hogy meglátogassa a világ legdinamikusabban fejlődő városát, vigyázzon az időpont kiválasztásával, mert a nyári időszakban mindennapos az 50 fokos hőmérséklet, a tenger pedig „használhatatlanul” meleg, akár 38 fokos is lehet. Nagy baj azért nincs, mert a legjobb szállodák előtt ilyenkor hűtik a tengervizet. S ha utunkat a következő télre tervezzük, vigyük magunkkal a sílécünket is, mert szeptemberre elkészült a világ első fedett havas lesiklópályája. Igen, a sivatagban!

Ja, és ne felejts el pénzt vinni! Sok, pénzt! By.:kgb