Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor"— Előadás másolata:

1 Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
Az ERASMUS programról Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor

2 Mottó Tanulni itthon is lehet. De világot látni, nyelvileg és szakmailag megerősödni, kicsit többé, nyitottabbá lenni, rengeteg barátot szerezni a világban csak egy (vagy két) Erasmus szemeszterrel lehet!

3 Mi az ERASMUS? Az Európai Bizottság közel 25 éves programja
szervezetten biztosítja a felsőoktatás hallgatói számára a program tagországaiban a külföldi tanulást, vagy szakmai gyakorlatot

4 Mit jelent az, hogy „tagország”?
„Tagország” alatt itt a programban résztvevő országokat értjük, azaz az Európai Unió 27 országát, valamint Norvégiát, Izlandot, Lichtensteint, Törökországot, Horvátországot.

5 Hol tanulhatnak a BGK hallgatói
Finnországban, Norvégiában, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Lengyelországban, Németországban, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Svédországban, Törökországban, és ez évről évre több lesz

6 Hol végezheti valaki külföldön a szakmai gyakorlatát?
Hol végezheti valaki külföldön a szakmai gyakorlatát? Bármelyik „tagországban”. A munkaadó lehet egy cég, de lehet egy felsőoktatási intézmény is, ha a cél nem tanulás, hanem munka.

7 Miből lehet külföldön megélni?
A programban résztvevő hallgatók ösztöndíjat kapnak. Ennek mértéke a célországtól függ, és mindenképp lefedi a legnagyobb költséget – a szállást.

8 > Euró – ennyi ösztöndíjat kaptak eddig intézményünk hallgatói és reméljük, hogy Önök ezt az összeget csak növelni fogják!

9 Ki lehet Erasmusos? Aki sikeresen pályázik és nyelvtudása, tanulmányi eredménye megfelelő Sokat jelent az elbírálásnál, ha egyéb tevékenységet is végez, például TDK Hasznos, ha valaki Buddy

10 És mi az a Buddy? Buddy az a diák, aki a nálunk tanuló külföldi diákokat segíti a magyarországi beilleszkedésben. Ha jelentkezni szeretnének:

11 Miért fontos Önöknek már most tudni az Erasmus programról
Mert még van idejük nyelvileg megerősödni A tanulmányi eredményükre figyeljenek oda (persze egyébként is, ne csak az Erasmus miatt!) Ne pazarolják el idő előtt a könnyen beszámítható tárgyakat

12 Dudás Ferencné Nemzetközi Mobilitási Központ igazgató
Dudás Ferencné Nemzetközi Mobilitási Központ igazgató Dr. Szakács Tamás BGK kari koordinátor facebook! És ismét, ha buddynak jelentkezik:

13 Jó pályázást és köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor"

Hasonló előadás


Google Hirdetések