Automático Magyarra fordítás: toToBe.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

Hengerelt Vas Gerendák
Az ókori Mezopotámia művészete
A vizsolyi Biblia.
Alberobello kisváros Olaszország Puglia tartományának Bari megyéjében. Jellegzetes építményei a trullók, melyek különleges, habarcs nélkül, csupán a.
Római építészet Augustus korában
A humán ökorendszer A humán ökorendszer egy hasznos keret, „amelynek segítségével megértjük az ember és környezete között fellépő kölcsönhatásokat.” (Welch)
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Manhattan a sivatagban
A pasaréti református templom írásos úrasztali terítője
PÓTVIZSGAANYAG 10.A. Magyarország 1985-ben csatlakozott a Világörökség Egyezményhez és júniusa óta már nyolc világörökségi helyszínnel képviselteti.
Cella Septichora.
Az építészet FOGALMA Téralkotó művészet – 3 dimenziós a mű
13. Tétel.
Vasszerkezetek A vas kora.
Nyírségi Református Egyházmegye Területi Presbiteri Találkozók február 26. Rakamaz március 4. Nyírmada március 18. Nyírbogát március 25. Ibrány április.
Körös-Maros Nemzeti Park
Zsidónegyedek és zsinagógák. BerlinBudapest  Múzeum  Vallási funkciót nem tölt be  Vallási és kulturálisközpont  Turisztikai központ  Emlékhely.
Készítette: Soós Kitti. A téma bemutatása Önkéntesség A téma aktualitását az adja, hogy az Európai Unió a 2011-es évet, az aktív polgárságot előmozdító.
Mezopotámia és Egyiptom építészete
Magyarország természeti kincsei
A középkori filozófia főbb kérdései
KÖRNYEZETTANULÁS A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN
Santorini a szigetek legszebbike... ZENE: Santorini-Vangelis, Irene Papas.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Építészet.
Magyarország világörökségei
Tokaj turizmusa Készítette: Vaczkó Alex. Tokaji Borvidék A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék (röviden Hegyalja vagy Tokaj- Hegyalja)
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Hacer click para continuar P E T R A j o r d a n i a.
Automatikus képváltás Gaudi kápolnája Barcelona közelében, Santa Coloma de Cervelló kisvárosban található Eusebi Güell gróf, a textilgyára köré munkáskolónia.
Egyiptomi hétköznapok és ünnepek
Átalakítások körében mértékében – Vonatkozó tűzvédelmi jogszabályok előadó: Csuba Bendegúz tű. ezredes II. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia 2011.
tűzvédelmi tapasztalatai
A függő Buddha Kolostor
Építészettörténet.
Hőszigetelő anyagok. Hőszigetelés korai megoldásai A hőszigetelés a modern építészet terméke A régi kő és tégla falszerkezetek hőszigetelő képessége csekély.
Olvadás Topenie.
Melki apátság Szent Benedek-rendi melki apátság, az Alsó-Ausztriai Melkben, a Duna mentén található. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét.
A csillagászat keletkezése
A Miskolc kereskedelmi központjában m2 beépítetlen terület eladó! Ára: €
Az idegennyelv-tanulással egszerzett plurikulturális kompetencia elősegíti az etnocentrizmus leküzdését. (Közös Európai Nyelvi Referencia keret – KER)
A román kor (romanika) művészete
Ókeresztény Sírkamrák
Tűz,Föld,Víz,Levegő…..
Készítette: Bujdosó Villő
A TETŐ ÉS AZ ÉPÜLET ENERGIAMÉRLEGE
A Mikroprocesszor Harmadik rész.
Aggteleki cseppkőbarlang
Gaudium et Spes: Kihívások és kilátások Szeptember 10. Előadó: Dr. Tomka Ferenc.
Dr. Polgár Marianna Tanárképzés – továbbképzés. Történeti előzmények A tanárképzés (tágabban pedagógusképzés) a felvilágosodás korától intézményesült,
Az Olajfák hegye egy szelíd domb, melyet a zsidó és a keresztény vallások egyaránt tiszteletben tartanak. A bibliai időktől kezdődően mintegy
Építészeti műszaki rajz
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
BERUHÁZÁSI KÖLTSÉGEK BECSLÉSE
Adatbiztonság, adatvédelem, kockázatelemzés
T,B. AZ ELŐZŐ KÉT DIA FORDÍTÁSA MISIR CARSISI FŰSZER BAZÁR 1597 – 1664 A bazár építését 1597-ben kezdték el, Saftye szultána rendeletére, aki 3-ik.
A GÖRÖG ÉPÍTÉSZET Rövid prezentáció Háttérben a Parthenon (Készült: Kr.e ) Athén.
MIBŐL ÉPÍTSÜK FEL HÁZAINKAT?
Alberobello Olaszország.
Református templom dad
Műszaki ismeretek/Műszaki szemlélet Készítette: Jakab Gabriella, településmérnök, ingatlan értékbecslő Kinek-mit jelent? Mi köze az értékbecsléshez, ingatlanközvetítéshez?
Minimalizmus - „ A kevés is sok”
High-tech építészet és Sir Norman Foster
Az ókori görög építészet
SZECESSZIÓ VICTOR HORTA
Ingatlan fogalma december 27..
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Mont Saint Michel Zene: Masters Of Chant – Brothers In Arms.
Előadás másolata:

Automático Magyarra fordítás: toToBe

Eusebi Güell munkáskolóniát alapított Santa Coloma de Cervelló-ban ( Barcelona tartomány ). Megbízta Gaudí-t egy új templom építésével, amelyből végül csak a kripta készülhetett el.

Az együttes, talán, Gaudi mesterműve, amennyiben összeköti a bonyolultságot és a különlegességet

A Güell kolónia ben kezdett kialakulni, az említett Eusebi kezdeményezésére, Santa Coloma de Cervello község végén található saját ingatlanán, ott, ahol már volt a textilipar.

Ellentétben Katalónia kolóniáinak legtöbbjével, javítani kívánt a munkások szociális helyzetén, és ezt összekapcsolta a kultúra támogatásával.

A mű kőművesmesterei ízelítőt adtak tehetségükről az épület több részén, különösen a párkányok sokféleségén és a homlokzatok részletein látható ez.

A templom egyik leglényegesebb újítása, először az építészet történelmében, a paraboloid és hiperbolikus felületek bevezetése, ezt alkalmazták mind a falaknál boltívként, mind az előcsarnoknál bolthajtásként.

Annak ellenére, hogy befejezetlen, a templom kiemelt helyet foglal el Gaudi munkái között. Ez az épület először volt egységes alakú, az építészeti újításainak összességével együtt

A templom egyik legfontosabb jellemzője az alkalmazott anyagok sokfélesége: bazalt- és mészkövek, kerámia-és égetett téglák, kerámia, üveg és különböző típusú habarcs.

Hasonlóképpen a külső falak téglái és kohó- salakjai nemcsak konstruktív funkciót teljesítenek, hanem, durva szerkezetének és föld-színének köszönhetően, egyesítik a templomot azzal a természeti környezettel, amely körülveszi.

Ezek az anyagok ezen kívül megfelelnek a mű vallási jellegének: égetettek, és ez azt jelenti, hogy a templom már tűz által meg van tisztítva, olyan, mint ami illik mindahhoz, amit Istennek ajánlunk.

Az UNESCO én világörökséggé nyilvánította.

Música : Memory ( Grzegorz Stasiuk ) Texto : Internet Montaje y Fotografías : José Fernández A. PARA MI BUEN AMIGO EL ARQ ENGROÑAT BCN – 2.009