KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Advertisements

Köves Kaba Kedves Kuruczlányai
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Híres épületek a Reformkorban
Ének : Nana Mouskouri / Schubert – Ave Maria A Pécsi Bazilika.
Mindenszentek temploma Pécs
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
SZICÍLIA ahogy én láttam 1. rész Saját fotóiból készítette:
Készítette: Albert Krisztina
(középszintű érettségihez)
Dóm kőtár, Pécs ( ).
Zene: John Lennon - Imagine London délkelet-Britanniában van, a legnagyobb város az Egyesült Királyságban, és évszázadokon át fővárosa a Brit Birodalomnak.
4. nap Segesvár.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Román stílus jellemzői(formákban):
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Készítette: Sziráki Dániel, 7.c
Dolgozat - GÓTIKA.
Pannonia Városai.
A MAGYAR BAROKK /50.
Szendrő nevezetességei
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
B arokk, mint művészettörténeti stílus
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Szombathelyi Székesegyház Építését Hefele Menyhért tervei szerint 1791 tavaszán kezdték meg és november 9-én ünnepélyesen felszentelték az ország.
Szokatlan Templomok Angol szöveget - felelöség vállalása nélkül – magyarította: BeTurk/12.08.
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
M Ű V É S Z E T.
Le Puy en Velay egy festöi városka középkori hangulattal. Auvergne-ben, Franciaország felsö-Loire körzetében. FRANCIA Le Puy en Velay.
Magyarország kincsei. Amikor fényképezőgépet fogunk a kezünkbe, mindenki turistának néz bennünket.Végül valóban azzá válunk: saját magunkban teszünk utazást.
Budapest nevezetességei!
A gótika, sz..
Gótikus szobrászat: főleg épületszobrászat, kevés az épülettől független (szabadon álló) szobor, fából faragott oltárok, ötvöstárgyak.
A román kor (romanika) művészete
Olaszország.
Gian Lorenzo Bernini.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Ókeresztény Sírkamrák
Készítette: Bujdosó Villő
Itália egyik ékessége, a pisai Dóm épületcsoportja, a
Muhammad Ali mecset 1. rész
József Nádor élete és munkássága
Az Olajfák hegye egy szelíd domb, melyet a zsidó és a keresztény vallások egyaránt tiszteletben tartanak. A bibliai időktől kezdődően mintegy
Szent István Király.
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
Törpeállamok.
ROMÁN KOR A középkor művészete Készítette: Ecseri István.
Mátyás templom Készítette: Veszi Viktória.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Szent Bernadette.
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Eger Télanyók csapata.
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
Nagykároly Készítette:
Szociális és Gyermekvédelmi feladatellátás a Görögkatolikus Metropóliában.
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
A dóm építése 1378 körül kezdődött, és több szakaszra osztható. Az építkezés első szakasza kb ig tartott, öthajós, bazilika típusú épületnek.
Középkor Képei: Román Stílus
Budapest Programajánló
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Szalay Petra, Almási Lilla
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
Határtalanul program 2018 Felvidék.
SZENTKERESZTHEGYI ZARÁNDOKÚT
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS

Mátyás-templom A Mátyás-templom vagy Budavári Nagyboldogasszony-templom. Az egyházi hagyomány szerint a templomot Szent István király alapította 1015-ben. A Szent István-féle templomról sem okleveles, sem tárgyi adat nem maradt fent. Esterházy Pál nádor 1690-ben új főoltárt építtetett. A templom Hunyadi Mátyás uralkodása alatt érte el középkori virágzásának tetőpontját

Esztergomi- bazilika Klasszicista stílusban épült. Magyarország legnagyobb egyházi épülete, és egyben az ország legmagasabb épülete. Méreteit tekintve Európa negyedik legnagyobb bazilikája. Világviszonylatban a 18. helyen áll.

Notre-Dame Mi Asszonyunk”.Alapkövét 1163-ban, Párizsban fektette le III. Sándor pápa. A Notre-Dame kőből épült, Ugyancsak a gótikus stílusra jellemzők a faragott kőcsipkék.Egyszerre több mint 6000 hívőt képes befogadni. Hatalmas orgonája 7800 sípos.

Szent István-bazilika A Szent István-bazilika Magyarország egyik legjelentősebb egyházi épülete. A bazilika megépítésére az 1838-as nagy árvíz szolgáltatott indokot. A mai Szent István tér közepén egy kis, természetes kiemelkedés volt, amelyen több száz lakos talált menedéket a víz sodrása elől. Az árvíz túlélői adományokkal támogatták, hogy csodálatosnak vélt megmenekülésük helyszínén templom épüljön. Az elkészült templomot 1905. november 9-én szentelték fel.

Kölni - dóm Turista látványossága, amely 157 méteres tornyával a világ harmadik legmagasabb katedrálisa, amelynek alapkőletétele és teljes befejezése között  mintegy 600 év telt el.A katedrális alapterülete nagyobb, mint egy focipálya, ahová egyszerre akár 20 ezer ember is beférne. A hagyomány szerint a dómban őrzik a napkeleti bölcsek földi maradványait; Gáspár, Menyhért és Boldizsár csontjai

Milánói- dóm A milánói- dóm a város legnagyobb és leghíresebb egyházi építménye, az olasz gótika egyik mesterműve. A legnagyobb gótikus katedrális a világon. Gian Galeazzo Visconti herceg utasítására, 1396-ban kezdték a dóm építését.

Szent Péter-bazilika Vatikáni Szent Péter-bazilika a világ legnagyobb keresztény temploma. A bazilikát Szent Péter apostol sírjára építették. A katolikus egyház első számú szentélye, A bazilika belső hosszúsága 211,5 méter, magassága 132,5 méter. Alapterülete kb. 15 160 m², és kb. 60 000 főt tud befogadni, ezzel a Szent Péter-bazilika a világ egyik legnagyobb belső terével rendelkezik.

St. Paul's Cathedral , A londoni székesegyház kupolájának átmérője 31 méter. A kupola 30 méter magasan húzódó, belső körfolyosója az ún. Suttogó-folyosó, a korlát egyik felén elsuttogott szó a túloldalon is tisztán érthető. Az egész épület alatt végighúzódó,kripta Európa legnagyobb kriptájába. A kriptában számos államférfi szarkofágja mellett – megtaláljuk Wellington márványkoporsóját, Nelson fekete márvány szarkofágját, vagy a penicillint feltaláló Alexander Fleming sírköveit.

ÁMEN