MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP 4.1.6 kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 A közoktatás az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Oktatási és Kulturális Minisztérium Hámoriné Váczy Zsuzsa szakmai főtanácsadó, osztályvezető 2007.
Advertisements

Az OH TÁMOP fejlesztései
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Hálózati partnerkonferencia Budapest, augusztus 27. Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Békéscsaba Közoktatás-fejlesztést támogató hálózat kiépítése.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége november.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Karrier- és alumni szolgáltatások továbbfejlesztése a Debreceni Egyetemen Alprojekt-vezető: Pilishegyi Péter DE hallgatói.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
A távmunka nem cél, hanem eszköz december 11.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
BLAZOVICSNÉ VARGA MARIANNA IGAZGATÓ
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
Munkakultúra Szakképzési modellek 19. Országos Konferencia Az Országos Képesítési Keretrendszer és a Központi Validációs Rendszer a TÁMOP as projektben.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
1 A kompetencia alapú oktatás jövője a NFT II. tükrében Debrecen, Február 20. Hámoriné Váczy Zsuzsa, OKM.
Prioritások a Magyar Művelődési Intézet tevékenységében Miskolc, október 18.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Szaktanácsadás, pedagógiai-szakmai szolgáltatások
1 A Calderoni Program és a FEMIP kapcsolódási pontjai - felsőoktatási és minőségfejlesztői szemmel Zellei László főiskolai docens Eötvös József Főiskola.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
FEMIP „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” TÁMOP / Bángi-Magyar Attila szakmai vezető OFI Szakmai Napok december 7.
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
1 Calderoni forráskezelő rendszer és adatbázis jellemzői, szerepe és lehetőségei a HEFOP és projekteredmények disszeminációjában Zellei László.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN Budapest, január 18.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN A CALDERONI INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA március.
Közoktatás-fejlesztési programok 2007-ben Új Magyarország Fejlesztési Terv Hámoriné Váczy Zsuzsa OKM Balatonfüred, november 14.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet térségi tevékenysége Budapest, november 30. Hálózatépítés - kapacitásbővítés – OFI-Pontok /távmunka/
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Borbély-Pecze Tibor Bors, programvezető RFKB-NPT kapcsolattartás Az életpálya tanácsadás.
Barcsák Marianna KPSZTI
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Az SZMBK Intézményi Modell
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Szervezeti egységek az OFI-ban: Szakmai szervezeti egységek Kutatási, Kutatásszervezési és Elemzési Központ (KKEK) Fejlesztési és Innovációs Központ (FIK) Oktatási Szolgáltatási Központ (OSZK) Kiemelt Fejlesztések Koordinációs Központja (KFKK) Nem szakmai szervezeti egység Gazdasági igazgatóság

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Szolgáltatási irodák Oktatásügyi Közvetítő Szolgálat Országos Kredittanács Irodája Országos Tudományos Diákköri Tanács Titkársága Arany János Programiroda Pedagógiai Alternatívák Programirodája Minőségfejlesztési Programiroda Nemzetiségi Koordinációs Iroda Kiadói Iroda Új Pedagógiai Szemle Szerkesztősége Educatio Szerkesztősége

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Új elemek az OFI munkájában Közoktatás – felsőoktatás – szakképzés – felnőttképzés Kutatás mellett kutatásszervezés Kutatás – fejlesztés mellett szolgáltatások, a szolgáltató jelleg erősítése Középpontban: a „felhasználók”, az igénybevevők

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az OFI fejlesztő munkáját támogató hálózatok feladatai OFI kiemelt programjai megvalósításának segítése Új, hatékony disszemináció módszertan; a területi disszemináció erősítése (horizontális, vertikális) NFT és UMFT eredményei elfogadottságának növelése Reformorientált magatartás támogatása

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az OFI szakértői – tanácsadói – partneri hálózatának szisztematikus építése és működtetése A helyi elérhetőség biztosítása Partnerségi keret megállapodások, konzorciumok, humán-klaszterek, szakmai közösségek szervezése „Szinergia” – program „a részek közötti kapcsolat révén többlet eredmény elérése”

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u A FEMIP előzményei évi felsőokt. törvény minőségfejlesztésre vonatkozó elemei NFT HEFOP pályázati felhívás felsőoktatási minőségfejlesztéshez kapcsolódó projektjei Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt felsőoktatási minőségfejlesztési programjának akcióterve

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u A program fő célja A minőség biztosí tási rendszert minél több felsőoktatási intézményben vezessék be és alkalmazzák a versenyképesség fokozására, az intézménnyel való elégedettség növelésére!

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u A program konkrét célkitűzései 1. a minőségbiztosítás ágazati-szakmai koordinációját ellátó Ágazati Minőségirányítási Programiroda felállítása; az ágazati és a szakmai prioritások kidolgozása, harmonizációja; a minőségbiztosítás regionális megvalósítását segítő, hálózatba szerveződő regionális központok kiépítése; az ágazati minőségbiztosításon belül a konkrét (alágazati, szakmai) feladatok lehatárolása;

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u A program konkrét célkitűzései 2. a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjeinek adaptációja; a minőségi díj és a kiválósági díj kritériumrendszerének létrehozása és továbbfejlesztése; egységes minőségbiztosítási definíciós gyűjtemény és egységes indikátorrendszer kidolgozása; Minőség biztos ítási Portál kialakítása és működtetése; minőségbiztosítási szakértői adatbázis kialakítása;

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u A program konkrét célkitűzései 3. jó gyakorlatok adattár (Good Practice), normatív minőségbiztosítási folyamatmodell létrehozása, disszeminációja; professzionális központi tanácsadási szolgáltatások kiépítése és a minőségbiztosítási rendszer bevezetőinek szakmai támogatása; a minőségbiztosítás oktatási, kutatási, tanulás támogatási rendszerének kialakítása; szakmai disszeminációs tevékenységek lebonyolítása;

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u A program konkrét célkitűzései 4. a Minőséghitelesítő-felkészítő Ügynökség ek ki alakítás a feltételrendszerének vizsgálata az európai minőséghitelesítő sztenderdeknek megfelelően; a vezetői elkötelezettség elősegítése a minisztériumban és a felsőoktatási intézményekben, a motivációs eszközök meghatározása.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u A program hosszú távú hatása A felsőoktatás társadalmi szerepvállalásának hangsúlyossá tétele A felsőoktatás társadalmi szerepvállalásának hangsúlyossá tétele (sikerorientált tanítás, releváns kutatás) A szektor hatékonyságának garantálása A szektor hatékonyságának garantálása (jól irányított, gazdaságosan működő intézmények)

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u A program „értéküzenete” 1.Az elszámoltathatóság, 2. a minőség „módszeres képviselete”, 3. szövetségesek megnyerése a szektoron belül és kívül.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!