Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Advertisements

Mindenszentek temploma Pécs
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Török kori műemlékek Grisnik Sára 6./a május 8.
Készítette:Fekete Ágnes
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Albert Krisztina
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Általános- és Középiskolai Osztálykirándulás Vidéken
Dóm kőtár, Pécs ( ).
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Világörökség, Pécs Ókeresztény Emlékei, és a Biblia…
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
NYON 1.
Cella Septichora.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
PÉCS Készítette: Kovácsné Balla Györgyi.
HOGYAN ÉPÜL BE A VILÁGÖRÖKSÉG AZ ISKOLA HELYI TANTERVÉBE
Schubert – Serenade / hegedű : Isaac Stern
Budapest mint világváros
Szendrő nevezetességei
Magyarország világörökségei
Készítette: Buda Ármin Nebehaj Tamás Vigh Dániel.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Idegenvezetők világnapja Idegenvezetők világnapja történelmi bemutató óta számos országban ünneplik az Idegenvezetői Világnapot. Némely európai.
Pécs turisztikai marketingje 2356/4
Gázi Kászim pasa dzsámija
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Pécs turizmusa.
Balatoni Múzeum- Keszthely Készítette: Kleri Dzsenifer.
Budapest turisztikai marketingje
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
A Szeged-Csanádi Püspökség Egyházmegyei Múzeum és Kincstár
F: Laci A Melki apátság Zene: Gregorian - Voyage - voyage Automatikus diaváltás.
Budapest nevezetességei!
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Ókeresztény Sírkamrák
Ókeresztény Sírkamrák
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
Pécs, mint kulturális főváros. Kulturális főváros A Pécs 2010 Kulturális Főváros projekt Pécs városának az Európa kulturális fővárosa cím elhódítása köré.
Múzeumok 10 megye múzeum.
Pécs  2000 éves mediterrán város a Mecsek hegység lábánál  Baranya megye székhelye  Lakosainak száma: több mint 160 ezer  Nevezetességei: ókeresztény.
Tettye.
Pécs a török megszállás idején
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna.
Készítette: Klenk Katalin és Szegedi Dóra
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Eger Télanyók csapata.
Törökök Magyarországon
UNESCO - Világörökségi Bizottság november 16-án született meg az ezidáig legjelentősebb eszköz földünk egyetemes természeti és kulturális értékeinek.
Kassa Kasza Sára, Martinák Emese, Paál Eszter. Dóm építése  A Szent Erzsébet-főszékesegyház, ismertebb nevén a kassai dóm Kassa egyik legszebb és legjellegzetesebb.
Vallási emlékek és vallások a mai Magyarországon
Árpád-ház Program Sajtótájékoztató november 19.
Magyarország a kora újkorban
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Pécs régen Scott Joplin - Bohemia Reg.
VILÁGÖRÖKSÉGEK NAGYBRITANNIÁBAN
Határtalanul program 2018 Felvidék.
SZENTKERESZTHEGYI ZARÁNDOKÚT
Irány Pécs! kártya.
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra

UNESCO Világörökség Ókeresztény Mauzóleum Apáca utcai sírépítmények Cella Septichora Látogatóközpont

Ókeresztény Mauzóleum 1975-1976-ban tárták fel az ország akkor legnagyobb és legjelentősebb ókeresztény sírépítményét, a mauzóleumot. A világörökség részét jelentő mauzóleum festményeit és a szarkofágot a legkorszerűbb módszerekkel restaurálták és védőépülettel biztosították további megóvásukat és fennmaradásukat.

Apáca utcai sírépítmények 1958-ban tárták, a könyvtár udvarán folytatott építkezés közben Közelében egy festetlen sírkamrát és több egyszerű sírt is feltártak. Az udvar déli oldalán egy csoportos temetkezési hely (kripta) került elő, 14 sírral. A rómaiak távozása után, a népvándorlás idején a sírokat feldúlták, kirabolták, csak néhány maradt közülük érintetlen.

Cella Septichora Látogatóközpont Pécs város római kori elődje, Sopianae késő római ókeresztény temetője 2000-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára.  Rendkívül sokoldalúan és összetetten szemlélteti a Római Birodalom  északi és nyugati provinciáinak korakeresztény temetkezési építészetét és művészetét.

A török kor Gázi Kászim pasa dzsámija Jakováli Hasszán pasa dzsámija Memi pasa fürdőjének romjai

Gázi Kászim pasa dzsámija Hazánk legnagyobb török kori emléke A Széchenyi tér közepén álló monumentális épület 23 méter magas kupolájával, szamárhátíves ablakaival uralja a teret. Különösen az esti órákban, belülről halvány fénnyel megvilágítva, sajátos szépségével hívja fel magára a figyelmet.

Jakováli Hasszán pasa dzsámija Dzsámi és minaret, mely ma is imahely A százötven éves török megszállás (1526-1686) korából a legjobb állapotban megmaradt magyarországi dzsámi és minaret.

Memi pasa fürdőjének romjai A török kori fürdőkultúra emléke Pécs török kori városképéhez szorosan hozzátartoztak a többkupolás fürdőépületek. Evlia Cselebi török utazó a a XVII. század második felében három ilyen fürdőt is említ Pécsett, közülük csak az egyik romjai láthatók ma a Ferencesek temploma mellett.

 Bazilika és püspökség Székesegyház Püspöki Pincészet Dómmúzeum

Székesegyház: Püspöki Pincészet: Szent Péter és Pál Bazilika A pécsi püspökség székhelye, amelyet Szent István király alapított 1009-ben. Püspöki Pincészet: A pécsi egyházmegye legjobb borai Négy dunántúli borvidék - a pécsi, tolnai, szekszárdi és a villányi - boraiból kóstolhat itt a látogató.

Dómmúzeum: Festett, figurális faragványok a XII. századból A Dóm kőtár felidézheti a szemlélőben kulturális örökségünk egykori teljességét, amiből ezer év viszontagságai között a középkori templomépítészet európai szintű művészetéből e töredékek maradtak meg számunkra.

Múzeumok Bábmúzeum Csontváry Múzeum Martyn Ferenc gyűjtemény Mecseki Bányászati Múzeum Néprajzi Múzeum Szabó Marcipán Múzeum Természettudományi Múzeum Várostörténeti Múzeum Vasarely Múzeum Zsolnay Múzeum

Köszönöm a figyelmet!