K ESZTHELY TURIZMUSA 2356-7. K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Advertisements

Mindenszentek temploma Pécs
Siófok és környéki hungarikumok
Készítette:Fekete Ágnes
Felsőregmec.
Készítette: Albert Krisztina
Készítette: Tóth Evelin
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Mondák, dalok útja Zsámbok.
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
NYON 1.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
Kémiai anyagok felhasználása az iparban Comenius-project.
BUDAPEST, MINT VILÁGVÁROS
Budapest mint világváros
5. NAP.
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
Szendrő nevezetességei
A Balaton földrajza.
Készítette: Kleri Dzsenifer
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS TÖRTÉNETE
Készítette: Greges Dániel
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra Szekszárd turizmusa
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Pécs turizmusa.
Budapest.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Esztergom.
Tihany.
Budapest nevezetességei!
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Olaszország.
Napkor A mi településünk.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Készítette: Bujdosó Villő
DEBRECEN I. RÉSZ.
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
/06/17. Kakasfesztivál Kozármisleny.
A Siklóshoz tartozó és mintegy 1500 lakosú Máriagyűd híres Mária-kegyhely, a magyar zarándokút befejező stációja. A közeli forrás már a rómaiak idejében.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
Őrségi Nemzeti Park.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Veresegyház.
Székelykeresztúr Fekvése:
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Szalay Petra, Almási Lilla
Zsidai Bernadett Várak.
Molnár András bemutatja OLMÜTZ ALSÓ-TÉR (DOLNÍ NÁMÉSTI) FÉNYKÉPALBUMÁT.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
PASSAUI ZARÁNDOKLAT ( ).
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

K ESZTHELY TURIZMUSA

K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken található Zalai-dombság és Keszthelyi-hegység dombjai, hegyei ölelik körbe a várost. Éghajlata az Adriai-tenger és a Balaton közelsége miatt kiegyensúlyozottabb, a nyár kevésbé forró, a tél kevésbé fagyos.

K ESZTHELY TÖRTÉNETE Az emberi történelem során végig lakott volt. Első okleveles említése 1247-ből maradt fenn, amikor egy oklevélben Szent Márton tiszteletére szentelt templomról esett szó körül Lackfi István kapja birtokul Keszthelyt, aki nagy építkezésbe kezd: ő építteti a mai főtéren álló gótikus templom ot, s a ferences kolostor t. Keszthely a XV. században mintegy ezer lakójával a környék legnagyobb mezővárosa ben indult a belváros nagyszabású megújítása, mely a város megújulásának fontos momentuma.

Keszthely a Balaton fővárosa. A város és közvetlen szomszédságának természeti adottságai a Balaton partján fellelhető történelmi emlékekben, és kulturális hagyományokban leggazdagabb településként ma is turisztikai, és szellemi központ. A patinás városkép, a különböző korok történelmi örökségének találkozása, a Balaton egyetlen korhűen felújított szigetfürdője sajátos hangulatot kölcsönöz Keszthelynek. A város központjában lévő sétálóutcán hangulatos éttermek, kávézók várják a vendégeket.

Az ország legigényesebben helyreállított és berendezett kastélya a Festetics-kastély, különleges parkjával, a gótikus plébániatemplom a város főterén, vagy a tó történetét bemutató Balatoni Múzeum jól mutatja a város kitüntetett szerepét a Balaton partján. Keszthely nagy múltú iskolaváros és a környék kulturális központja, ennek köszönhetően régi hagyományai, és visszatérő rendezvényei miatt méltán nevezik a Balaton Fővárosának.

F ESTETICS - KASTÉLY A város rangját a Festeticsek teremtették meg. Barokk kastélyuk ma múzeum. Az épületben rangos koncertek nyújtanak maradandó élményt a komolyzene kedvelőinek. Angol stílusú parkját növényritkaságok díszítik.

H ELIKON PARK Keszthely legnagyobb zöldterülete a XX. század elejétől fokozatosan kialakított Helikon park, melynek közepén áll az 1921-ben emelt, oszlopokon álló, kupolás épület, a Helikon- ünnepségek emlékműve. Évente 2 ünnepséget is rendeztek a parkban, melyek keretében hangversenyt, fényes lakomát, bált tartottak, fát ültettek a korábban élt magyar írók emlékére, majd a gróf jutalmakat, írói ösztöndíjakat osztott ki.

H ELIKON ÜNNEPSÉG NAPJAINKBAN 1957-ben, az ünnepségek 140. évfordulójának kapcsán megpróbálták újraéleszteni a rendezvénysorozatot, azonban sikertelen maradt a próbálkozás. Napjainkban ez egy 2 évente megrendezett programsorozat középiskolások számára. Könnyűzenészek és a moderntáncosok, népdalénekesek, kórusok lépnek fel, könnyűzenei koncertek kerülnek megrendezésre a város különböző helyszínein.

K ESZTHELY TEMPLOMAI A Kis Szent Teréz Bazilika a kármelita rend legnagyobb temploma hazánkban. Főtéri Magyarok Nagyasszonya templom Szent Család templom Keszthelyi Református Egyházközség temploma Keszthely és Környéke Evangélikus Egyházközség temploma Zsinagóga

Köszönöm a figyelmet!