2356-14 Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dobó István VÁRMÚZEUM, DOBÓ ISTVÁNRÓL
Advertisements

Mennyire ismered Magyarországot?
AZ EGRI VÁR ÉS ERŐDRENDSZER TURISZTIKAI ATTRAKCIÓINAK FEJLESZTÉSE
Képeslapok a Dunáról.
Mindenszentek temploma Pécs
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Világörökségünk A budai vár.
GÁRDONYI GÉZA EMLÉKHÁZ
Készítette: Albert Krisztina
Készítette: Tóth Evelin
Dóm kőtár, Pécs ( ).
Egri séták.
Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Az észak-magyarországi régió idegenforgalma
EGER és vonzáskörzete 2. rész
Magyarország természeti kincsei
Kémiai anyagok felhasználása az iparban Comenius-project.
5. NAP.
Szendrő nevezetességei
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
Dobó István Vármúzeum Eger
Készítette: Greges Dániel
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Tokaji múzeum.
Pécs turizmusa.
Budapest.
Balatoni Múzeum- Keszthely Készítette: Kleri Dzsenifer.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Készítette: Horváth Mónika
Tihany.
Magyarország kincsei. Amikor fényképezőgépet fogunk a kezünkbe, mindenki turistának néz bennünket.Végül valóban azzá válunk: saját magunkban teszünk utazást.
Budapest nevezetességei!
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
Ismerd Meg Egert Készítették: -Soltész Bence -Takács Tamás
Az egri vár Aki ezt a szót hallja, Eger, annak legelőször minden bizonnyal az egri vár és hős védői jutnak eszébe.
Az utazás.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
Készítette: Bujdosó Villő
DEBRECEN I. RÉSZ.
EGRI VÁR.
Pécs a török megszállás idején
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna.
E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.
Badacsonyiné Bohus Gabriella november
Készítette: Klenk Katalin és Szegedi Dóra
Készítette: Panghy Bence
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők
Eger Télanyók csapata.
Készítette: Ipacs Cintia
Világörökségek Magyarországon
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
SZÉKESFEHÉRVÁR.
Törökök Magyarországon
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
A gyógyturizmus Általános tudnivalók.
E G E R S Z A L Ó K.
Veresegyház.
Magyarország a kora újkorban
Kolozsvár.
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

2356-14 Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence

Eger Borkultúrájáról, páratlan történelmi műemlékeiről és természeti értékeiről híres ez a tájegység. Központja az egyik legszebb magyar barokk város, Eger, amely egyben Heves megye székhelye is. A tájegység legfőbb építészeti vonzereje Eger belvárosa, a barokk és klasszicista házsorok, a székesegyház, a líceum, a török hódoltság idejéből fennmaradt minaret, az egri vár történelmi műemlékei.

A vidék legnagyobb vízgyűjtője az Eger-patak A vidék legnagyobb vízgyűjtője az Eger-patak. A környéken sok forrás található, Egerben gyógyforrás táplálja a fürdőt. Az itteni természeti értékek védelmére is kiterjed a Bükki Nemzeti Park fennhatósága. A környék klímája és talajadottságai kedveznek a szőlőtermesztésnek.

A hazaszeretet városának Dobó István várkapitány történelmi tette után nevezték el, aki maroknyi csapatával 1552-ben több mint egy hónapig állt ellen a hússzoros török túlerőnek. A magyar várvédők dicsőségéről Gárdonyi Géza (1863-1922) Egri csillagok című híres romantikus regénye szól. Eger a gyógyfürdők, a diákok és a bor városa is.

Eger méltán lett messze földön is híres a barokk városaként, hiszen a történelmi városmagban számos szép és értékes barokk és késő barokk épületet csodálhatunk meg. Ellátogathatunk a Szépasszony-völgybe, ahol megkóstolhatjuk az egri borvidék legtekintélyesebb és legismertebb borát, az Egri Bikavért. Megmártózhatunk a gyógyító hőforrásban Egerszalókon Kirándulást tehetünk a romantikus Szalajka-völgyben! Megismerkedhetünk a matyók életével Mezőkövesden Mezőkövesdi Zsóry-fürdő Bogácsi termálfürdő

Látnivalók Magyarország második legnagyobb temploma a klasszicista érseki Székesegyház, az ország legnagyobb orgonájával. Tornyában az ország első csillagászati múzeuma, a Spekula Csillagvizsgáló működik. Az egri püspök rezidenciája, az Érseki palota. A Megyeháza kapualjában egyedülálló kovácsoltvas kapuk láthatóak. A középkori egri vár a török idők győztes végvára. Itt kapott helyet a Dobó István Vármúzeum , a Hősök termében Dobó István síremléke, a föld alatti kazamatákban pedig a kőtár. 40 m magasan nyúlik a város fölé a 97 lépcsős Minaret , ami Európa legészakibb török kori építménye.

Látnivalók 2 Eger környékének néprajzáról ad áttekintést a Palóc Népművészeti Kiállítás. A Török Fürdő a török hódoltság (1526-1686) alatt kialakult sajátos fürdőkultúra emléke, ahol a különleges hangulatú élményfürdőzés mellett komplex gyógyászati szolgáltatásokat is igényelhetnek a vendégek. Mozgásszervi betegségekre ajánlott gyógyvize az egész évben üzemelő Egri Termál- és Élményfürdő medencéit is táplálja.

Képek Bazilika Minaret Vár Líceum

Köszönöm a figyelmet!