Balatonfüred turizmusa

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Híres épületek a Reformkorban
Advertisements

Siófok és környéki hungarikumok
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
NYUGAT-DUNÁNTÚL, AZ ERŐT ADÓ RÉGIÓ
Rendezvényszervezés Csapatépítés Hajókirándulások T Flotta Kft
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Az Ócsai Tájház.
NYON 1.
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
„Hogyan tegyük városunkat vonzóvá testvérvárosaink számára” Nemzetközi Turisztikai Konferencia Kaposvár, május 22.
Molnár András bemutatja. Ebben a házban rendezték az első „Anna-bált”
Információs szupersztráda Gyalogolj át a könyvtárba! A szolnoki Damjanich János Múzeum Szakkönyvtárának kihívásai a XXI. században Budapest, május.
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
Fő tér.
Magyarország Természeti Kincsei
Budapest mint világváros
Vörösmarty Mihály élete
A fesztiválok szerepe a Balaton-parti kisvárosok kulturális gazdaságának fejlesztésében Enyedi-Tiner Klára „Generációk diskurzusa a regionális tudományról”
Balatonfüredi Anna-Bál
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
Hegyalja fesztivál Készítette: Kleri Dzsenifer /15.
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Szilvásvárad turizmusa
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Tokaji múzeum.
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra Szekszárd turizmusa
Medvehagyma-fesztivál Orfű /17.. A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban.
Budapest.
Készítette:Szőke Gréta
Készítette: Horváth Mónika
Balaton.
Utazás 33. Nemzetközi idegenforgalmi kiállítás Futár Veronika Monor, február 15.
Hódmezővásárhely az alföldi művészváros
es RAT tervezés koncepciója Gila Gyöngyi Tervezési igazgató-helyettes.
Lajosmizse város turizmusban rejlő lehetőségei
Bakonyerdő Zrt. A Bakonyerdő Zrt. a magyar állam, mint tulajdonos által megszabott feltételek szerint gazdálkodik a  Magas-Bakony,  Bakonyalja,  Északi.
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
A tiszavirágzás „”Az apró kérész mindössze egyetlen napig él. Egyetlen napig. Mégsem sajnáljuk érte, hiszen ezen a napon csak annak él, amit szeret. Szárnyra.
Mátra, Gyöngyös és környéki Hungarikumok
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Vonzástényezők vizsgálata két fürdőváros példáján
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum
A cseh származású Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg kristályékszereket készítő/csiszoló cégét. Márkajegyéül az Alpok ihlette havasi gyopárt választotta.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
„Az ormokra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni!”
Kirándulások Keszthelyi-hegységi erdő A Keszthelyi-hegység rengeteg erdeje igazán gazdag élővilágnak ad otthont. Megtalálható itt pl. a nagy.
Tiszafüredi Halas Napok
Lednice - vár
Tokaj hegyalja vonzerői
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
Hagyományok, népművészet Magyarországon
KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.
Készítette: Klenk Katalin és Szegedi Dóra
Készítette: Panghy Bence
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
Balaton „Tengernyi élmény itthon”. A legjelentősebb belföldi fogadóterület I-IX. hó: (22,2,%) A teljes vendégforgalom alapján második I-IX.
TOURINFORM IRODA BADACSONY SZIGLIGET
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
Sao Paulo.
Arácsról Balatonfüredre Készítette: Szabó Lilla
Előadás másolata:

Balatonfüred turizmusa Készítette: Fehér László

Balatonfüred Balatonfüred város Veszprém megyében, a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye. Területe ma három részből tevődik össze: a vasútvonal két oldalán húzódó őstelepülés, a gyógyforrások körül kialakult régi gyógyhely, valamint ennek két oldalához csatlakozóan a legújabb Füred üdülő/idegenforgalmi életét befogadó központok, szállók, kemping, üdülőtelep stb. térsége. Füred vonzáskörzete Tihanyra és a tőle nyugatra levő parti településekre, valamint a Balaton-felvidék települészónájára terjed ki.

Városimázs díj Balatonfüred 2008. 2009. és 2010-ben is elnyerte a Városimázs díjat. Az ország valamennyi tízezer főnél nagyobb településének versenyében, a kisvárosok között, meggyőző fölénnyel bizonyult a legjobbnak Füred 2010-ben.

Műemlékek Állami Szívkórház : Jelenleg a kórház évente csaknem 10.000 beteg gyógyul itt. Horváth ház : Első Anna bál (1825) Blaha Lujza villa : "E ház volt a nemzet csalogányának legkedvesebb fészke." Jókai Villa: Jókai itt írta talán leghíresebb regényét Az arany embert. Gombás-kúria : Nemesi udvarház, ma szálloadként üzemel.

Múzeumok Jókai Mór emlékház Városi Múzeum – Helytörténeti gyűjtemény (négy nagyobb téma: közlekedés, gyógyfürdő, Anna-bál és a színház, könyvtár, sétaútvonalak) Vaszary Villa (képzőművészeti kiállításokat, irodalmi, zenés és előadói estek kísérik)

Természeti értékek Kiserdő: 10 hektáros park, a város tüdejének is nevezik. Szénsavas források: jelentős ásványianyag tartalom, elismert természetes ásványvíz Lóczy barlang: A Tamás hegy nyugati oldalában található, jelentős természeti és idegenforgalmi értékkel rendelkezik.

Anna-bál Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezte meg Balatonfüreden a Horváth-házban Szentgyörgyi Horváth Fülöp János leányának, Anna-Krisztinának a tiszteletére. Minden évben az Anna naphoz legközelebbi szombaton megtartott Anna-bálok a 19. században az ország legelőkelőbb összejövetelei közé tartoztak, ahol a haza legjelesebb művészei, politikusai, közéleti szereplői találkoztak. Eris aranyalmájával jutalmazzák a bál királynőjét, a két udvarhölgy pedig Rotschild illetve Aponyi mintával díszített herendi vázát kap ajándékba. Az Anna-bál napjainkban a város egyik legfontosabb eseménye, jelentős idegenforgalmi vonzerővel bír és meghatározó része a Balatonfüredről kialakított képnek.

Borhetek 1932 óta minden év augusztusában rendezik meg a városban a Borheteket, amelyen a borvidék legjobb nedűi kóstolhatók. Az újabban három hétig tartó borünnep az ország leglátogatottabb és legnevesebb gasztronómiai fesztiváljainak egyike. A palackozva és kimérve egyaránt kapható borok mellett finom falatok is várják az ide látogatókat, akik a balatoni térség legismertebb nedűit, az olaszrizlinget, a rizlingszilvánit, a traminit, a zweigeltet és a kihagyhatatlan muskotályt ízlelhetik meg. Jó borok, egyedi hangulatú Tagore sétány és balatoni panoráma – a Borheteknek vitathatatlan nimbusza van.

Kékszalag A Kékszalag Európa legrégibb és legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, amely Balatonfüredről rajtol és ide is tér vissza. A magyar vitorlás szövetség elnöksége 2001-ben döntött arról, hogy a kékszalag versenyeket minden évben megrendezik. A páratlan években hagyományos versenyeket rendeznek, ezeken szigorúbbak az osztályokra vonatkozó szabályok, míg a páros években nyílt a versenykiírás, gyakorlatilag az egyetlen korlátozás, hogy egytestűek indulhatnak. 2010-ben már 42. alkalommal rendezték meg a versenyt.

Szállások, Strandok Strandok: Eszterházy, Kisfaludy, Aquapark Szálláshelyek: Hotel Astoria, Hotel Panoráma, Gombás kúria, Anna Grand Hotel, …

Képek

Köszönöm a figyelmet!