Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bakonyerdő Zrt. A Bakonyerdő Zrt. a magyar állam, mint tulajdonos által megszabott feltételek szerint gazdálkodik a  Magas-Bakony,  Bakonyalja,  Északi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bakonyerdő Zrt. A Bakonyerdő Zrt. a magyar állam, mint tulajdonos által megszabott feltételek szerint gazdálkodik a  Magas-Bakony,  Bakonyalja,  Északi."— Előadás másolata:

1

2 Bakonyerdő Zrt. A Bakonyerdő Zrt. a magyar állam, mint tulajdonos által megszabott feltételek szerint gazdálkodik a  Magas-Bakony,  Bakonyalja,  Északi Pannonhát,  Balaton-felvidék térségekben, összesen 62254 hektáron.

3 Bakonyerdő Zrt. A társaság három legfontosabb üzletága:  Erdőgazdálkodás  Vadgazdálkodás  Fafeldolgozás

4 A társaság központjai

5 Fafeldolgozó üzemei -Magyarország legkorszerűbb parkettagyárát Zalahalápon, valamint -Az ország egyik legnagyobb fűrészüzemét Franciavágáson üzemeltetik.

6 Zalahalápon készült termékek

7 Franciavágási faüzem

8 Vadászat Aki idejét szívesen tölti vadászattal:  63.000 hektár vadászterület, illetve  6 vadászház áll rendelkezésre

9 Beruházások Az utóbbi években  Erdei iskolát  Alkotóházat  Pihenőhely hálózatot  Erdei tanösvényeket  Kilátót és tornapályát építettettek.

10 Természetvédelem A társaság az erdők  34 %-át védetté nyilvánította  a Natura 2000 alá vont, nem védett erdő 31,8 százalék.  gazdasági erdő 50 százalék.  A Natura 2000 program által érintett területünk nagysága 38515,5 hektár.

11 Fingó-kút pihenőhely Az Agár-tető több, mint 5000 hektáros erdőtömbjének a közepén található. A hegy és környéke változatos geológiai múlttal rendelkezik, alapkőzete triászkori mészkő és dolomit, melyre a vulkáni tevékenység a pliocén korban nagy mennyiségű bazaltot és bazalttufát rakott. A forrás elnevezésének eredete is a vulkáni tevékenység utóműködéseire vezethető vissza. Ha valaki néhány percig türelmesen vár, és figyeli a forrást, a feltörő gázok miatt buborékok keletkezését tapasztalja.

12 Bakonyerdő Zrt. „Festetics Imre” Állatpark A három területrészből álló, összesen  4,2 hektáros állatpark 2012. május 26-án nyitotta meg kapuit a látogatók számára.  4,2 hektáros állatpark 2012. május 26-án nyitotta meg kapuit a látogatók számára.  A jelenleg megtekinthető háziállatok: szürkemarha, magyar tarka, bivaly, mangalica, négyféle juh, kecske,  Vadállatok: gímszarvas, dámszarvas, őz, fogoly és fácán;  Az állatpark területén található még egy kisállat simogató, valamint egy játszótér.

13 Erdei iskola  Célja, hogy elősegítse az ifjúság és a felnőttek erdőbarát, környezettudatos magatartásának kialakulását, fejlődését.  Feladata, hogy ráirányítsa a figyelmet a globális környezeti gondokra, és javaslatokat nyújtson lokális megoldásokra.

14 Elérhetőségek: Cím :H-8500 Pápa, Jókai M. u. 46. Honlap :http://www.bakonyerdo.hu/ Vezérigazgató: Varga László

15 A 12/D látogatása:

16 Készítették: Horváth Bálint 12/D Horváth Lóránt 12/D Mizsei Mihály 12/D Köszönjük a figyelmet! 2014. május 30.


Letölteni ppt "Bakonyerdő Zrt. A Bakonyerdő Zrt. a magyar állam, mint tulajdonos által megszabott feltételek szerint gazdálkodik a  Magas-Bakony,  Bakonyalja,  Északi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések