Kommunikációs politika Összefoglaló feladatok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1. A kommunikáció fogalma, fajtái folyamata
Advertisements

Mozgókép és médiaismeret
A verbális kommunikáció
Dr. habil. Benczik Vilmos főiskolai tanár, ELTE TÓK
A kommunikáció.
Az információszerzés.
A kommunikációról általában
2. A marketing kommunikáció társtudományai és azok marketing kommunikációban hasznosítható eredményei Pszichológia Szociológia Esztétika.
13.a CAD-CAM informatikus
Az információ rögzítése, tárolása, átviteli módjai
Kommunikáció Bürotika 1. előadás A kommunikáció fogalma
A VEZETŐI KOMMUNIKÁCIÓS HATÉKONYSÁG
(második, harmadik előadás)
Kommunikáció.
Vasné dr. Egri Magdolna Kommunikáció -marketingkommunikáció
A kommunikáció elmélete és gyakorlata
A tömegkommunikáció hatása a nyelvre és a gondolkodásra
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
19. Tétel Tevékenységünk alapja a kommunikáció
A szolgáltatói jelleg erősítése a postai szakképzésben Rosta Péter.
Orvosi kódrendszerek. Élő és élettelen Környezeti hatás  szerkezetváltozás.
A marketingkommunikáció
BLK:NEM VERBÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ 1 Nem verbális kommunikáció.
Családi kommunikáció - A patológia melegágya -
Hálózati architektúrák
PEDAGÓGIAI KOMMUNIKÁCIÓ
Kommunikáció a szervezetben
KOMMUNIKÁCIÓ Gyula,
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
A marketingkommunikáció
A verbális, nonverbális- és metakommunikáció
Kommunikáció és tömegkommunikáció
A kommunikáció fogalma, folyamata, fajtái
Kommunikáció 4. Bemutató
A kommunikációs folyamat funkciói és tényezői
Hálózati ismeretek ismétlés.
MARKETING-KOMMUNIKÁCIÓ
Házatok: egymással összekötött számítógépek. Ahhoz, hogy gépünket a hálózatra kapcsoljuk szükségünk van hálózati kártyára, és kábelre.
A kommunikáció.
A kommunikációra alapozó elméletek
A tömegkommunikáció.
Az alapvető kommunikáció
1 Költségvetés tervezés 6. előadás. 2 Tartalom A tervezési renaissance Az éves operatív terv Mitől függ az éves operatív terv hatékonysága?
Levelezési alapismeretek
Fekete Vivien Galambos Edit
Fórum használata A fórum főoldala alapállapotban.
Kommunikáció Mátyás Viktor KOMMUNIKÁCIÓ Az emberek közti interakció nagyrészt üzenetek szabályozott cseréjéből, azaz kommunikációból áll. Kommunikáció:
Kommunikáció.
Vigyázat: minden üzenet!
..
Szociálpszichológia 2. Illés Anikó. A kommunikáció folyamata Feladó Üzenet Vevő Csatorna Kód Kontextus.
PBKIK Ny. sz.: ; AL-1313, Piacsek László Zoltán A kommunikáció folyamata Készítette: Piacsek László Zoltán.
A kommunikáció alapjai. Nem lehet nem kommunikálni Többcsatornás: verbális, nonverbális Többszintű: információközlés, viszonymeghatározás. Körkörösen.
Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
METAKOMMUNIKÁCIÓ Vigyázat: minden üzenet!!!. Ismétlés Minden jel, ami önmagán túlmutat, ami önmagánál többre utal. A jelet nem az teszi jellé, aki adja,
Kommunikáció és tömegkommunikáció. Sorold fel a kommunikáció közvetett formáit!  Audiovizuális  Vizuális  Auditív.
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
A kommunikációs folyamat tényezői és funkciói
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Balogh Andrea Johanna MKSZ, Siófok április 27.
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
Teamek, kommunikáció.
A KOMMUNIKÁCIÓ FUNKCIÓI A SZERVEZETBEN
METAKOMMUNIKÁCIÓ. Ismétlés Minden jel, ami önmagán túlmutat, ami önmagánál többre utal. A jelet nem az teszi jellé, aki adja, hanem az, aki „veszi”.
Kommunikáció és tömegkommunikáció. Sorold fel a kommunikáció közvetett formáit!  Audiovizuális  Vizuális  Auditív.
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Kommunikáció típusai.
A KOMMUNIKÁCIÓ MODELLJEI. S HANNON -W EAVER MODELL.
Kommunikációs gyakorlatok Koncz Katalin egyetemi tanár
Szervezeti Kommunikáció
Előadás másolata:

Kommunikációs politika Összefoglaló feladatok

vizuális, vokális és/vagy egyéb jelek útján megvalósuló kommunikáció. ………………… kommunikáció a nyelvet, a beszédet és az írást jelenti. ………………… azaz nem szavakkal történő kommunikáció, amely lehet …………………………………………............................................................... A verbális A nonverbális vizuális, vokális és/vagy egyéb jelek útján megvalósuló kommunikáció.

Egyirányú …………………… a kommunikáció, ha a folyamaton belül a hallgatónak nincs módja a visszajelzésre, nem töltheti be a feladó szerepét. …………………… a kommunikáció akkor, amikor a beszélő és a hallgató állandóan szerepet cserél, vagyis a befogadónak van módja a visszajelzésre. Kétirányú

Közvetlen ………………………kommunikációról beszélünk, ha a feladó és a címzett egyszerre vesz részt a kommunikációban, azaz egy helyen és időben vannak jelen. ……………………... kommunikáció során a felek közötti kommunikáció nem egy térben történik. Közvetett

Személyes ……………………… kommunikáció során két vagy több személy egymással kommunikál. ……………………… kommunikáció alkalmazásakor az üzenet kibocsátója vállalat, állami intézmény, vagy társadalmi szervezet. Intézményesített

A csoportos kommunikáció …………………………………………. fő jellemzője, hogy a kibocsátó általában egy személy, a befogadó pedig egy zártkörű csoport. ………………………………………….. során a befogadó közeg általában nagy létszámú heterogén sokaság, az információ kibocsátója térben vagy időben távol van a befogadótól. A tömegkommunikáció

Primer ………………….. kommunikáció: a kibocsátó és befogadó közötti kommunikációhoz semmiféle technikai eszköz igénybevételére nincs szükség.

Szekunder ………………….. kommunikáció során a kibocsátónak már valamilyen technikai eszközre van szüksége, de a befogadás technikai eszköz nélkül történik meg, például a sajtó. ………………….. kommunikáció során pedig mind a kibocsátónak és a befogadónak szüksége van valamilyen technikai eszköz igénybevételére. Tercier

A kommunikáció csoportosítása

verbális közvetlen kétirányú Közlési csatornák Iránya szerint, száma szerint Módja szerint verbális egyirányú közvetlen nonverbális kétirányú közvetett

primer személyes szekunder tömeg Résztvevők száma szerint Elkülönültség szerint primer személyes csoport szekunder tömeg tercier

személyes tartós Kibocsátó szerint Tartósság szerint intézményesített nem tartós

Fogalompárosítás

7. 5. 2. Kibocsátó Üzenet Csatornák Befogadó Válasz Kódolás Dekódolás Visszacsatolás Zaj Az üzenet lefordítása a befogadó nyelvére. A befogadó reakciója az üzenetre. Azon szimbólumok összessége, amit a küldő küldeni akar. 7. 5. 2.

1. 6. 3. Kibocsátó Üzenet Csatornák Befogadó Válasz Kódolás Dekódolás Visszacsatolás Zaj Az a fél, aki üzenetet küld a másiknak. Az üzenet lefordítása a kommunikáció nyelvére. Azok a csatornák, amelyeken az üzenet eljut a befogadóhoz. 1. 6. 3.

4. 9. 8. Kibocsátó Üzenet Csatornák Befogadó Válasz Kódolás Dekódolás Visszacsatolás Zaj Az üzenet fogadója. Nem tervezett torzulás a kommunikációs folyamatban. Az a válaszlépés, amit a befogadó az üzenet hatására tesz. 4. 9. 8.

Készítette: Nagy-Gulyka Brigitta