SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK IGAZGATÓINAK XIV. ORSZÁGOS FÓRUMA OKJ-vizsgák az iskolai rendszerű szakképzésben Halász János 2009. április 21.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szakmai vizsga lebonyolításának egyes kérdései a 20/2007. (V
Advertisements

Felnőttképzés az új OKJ rendszerében
SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS november 13. MGYOSZ Székház Budapest.
Szakképzés a moduláris felépítésű Országos Képzési Jegyzék rendszerében Soós László Dobogókő, április 3.
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
Gyakorlati oktató FSZ
3 V tervezőrendszer segítségével
A komplex vizsgáztatás rendje az új szabályozás tükrében
A komplex vizsgáztatás rendje az új szabályozás tükrében
A vizsgaszervező feladatai a vizsgabizottság működése
Készült a leendő vizsgázóknak
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Az informatikai szakmai vizsgakövetelmények Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes Nemzeti Szakképzési Intézet Budapest, április 5.
Új típusú OKJ vizsgák tapasztalatai az iskolarendszerben
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben
Szakmai vizsgáztatás a komplex szakmai vizsgákon
Elektronikai Technikus
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK
A NYEK tapasztalatai a 2006/2007. tanévi iskolalátogatások tükrében.
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1223 BUDAPEST Park u. 2. Telefon: 06/1/ Fax: 06/1/ Honlap: Wayda.
A szakképzés-fejlesztés aktualitásai, az új OKJ bevezetésével kapcsolatos feladatok Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI,
A szakmai vizsgáztatás menete.
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
Csiha Győző Tagintézménye
Az egészségügyi szakképzés fejlesztésének lehetséges irányai Kiss Mária Balatonfüred, augusztus 25.
A szakmai vizsgáztatás menete. A felsőfokú szakképzés sajátossága.
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Szakképzési dokumentumok
Új elemek a szakképzési dokumentumokban Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes október 5.
A modulos tételkészítés,
Munkaadói szervezetek a hatékony vizsgáért
A szakmai vizsgáztatás szabályai a gyakorlatban
OKJ A szakmai vizsgák. Szakmai vizsga I. Fogalmak II. A szakmai vizsga időtartama és keretei III. A szakmai vizsga feladatai, tevékenységei, és.
Közgazdaság szakmacsoport
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Kálózi Erika
Szakmai vizsgák az egészségügyi szakképzésekben
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Oktatási, továbbképzési és tudományos Bizottság A szakmai szakképesítő vizsgabizottságok működését érintő változások.
Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Eger Vendéglős (OKJ ) vizsga szakmai és vizsgakövetelményei,
Informatikai szakmai vizsgák Mihálka Nóra NSZFI. JOGSZABÁLYOK 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési.
Gépgyártástechnológiai technikus
Komplex vizsga Szolnok szeptember 3.. Modulrendszerű vizsgadelegálások száma 2014 Vizsgaelnöki delegálások száma kamarai szakképesítésekben: 4157.
TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára, informatika területre modulhoz II/14. évfolyam modulvizsga menete, a vizsga.
TÁMOP /1-2F Felkészítés szakmai vizsgára informatika területre modulhoz II/14. évfolyam modulvizsga menete, a vizsga.
A képzett szakemberekért A szakmai vizsgáztatás változásai, a vizsgabizottság feladata és felelőssége Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2008.
Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara A szakmai vizsgáztatás módosult szabályai Salgótarján, április 7.
A szakmai vizsgák jogszabályi háttere, változások a vizsgabizottsági feladatokban Tájékoztató a szakmai vizsgákon a vizsgabizottság munkájában részt vevő.
A szakmai vizsgák jogszabályi háttere, változások a vizsgabizottsági feladatokban Tájékoztató a szakmai vizsgákon a vizsgabizottság munkájában részt vevő.
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
A szakmai vizsgák jogszabályi háttere, változások a vizsgabizottsági feladatokban Tájékoztató a szakmai vizsgákon a vizsgabizottság munkájában részt vevő.
Az NSZI minőségirányítási rendszerét a BVQI tanúsította A tanév aktuális rendje és feladatai Modláné Görgényi Ildikó főigazgató-helyettes augusztus.
A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra Vizsgadokumentációs irodavezető augusztus 31.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE Laczkovich Jánosné Budapest, március 13.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
A szakmai vizsgáztatás rendszere MA és HOLNAP Soós László Szociális és Munkaügyi Minisztérium Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály Székesfehérvár, 2007.
A képzett szakemberekért A vizsgabizottság működése Az elnök és tag feladatai.
OKJ Szakmai- és vizsgakövetelmények. Szakképesítések modularizációja AB C
Moduláris vizsgáztatás szervezési tapasztalatai. KIHÍVÁS.
A szakmai vizsgáztatás módosult szabályai
Mérés-értékelési gyakorlatok tanulmányozása az európai szakképzésben
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
A szakmai vizsgáztatás módosult szabályai
Soós László SZMM Felnőttképzési és Szakképzési Főosztály
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Előadás másolata:

SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK IGAZGATÓINAK XIV. ORSZÁGOS FÓRUMA OKJ-vizsgák az iskolai rendszerű szakképzésben Halász János április 21.

Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola és Szakiskola A vizsgák keretrendszere 20/2007. SZMM rendelet a szakmai vizsgáztatás szabályairól és eljárási rendjéről A vizsgáztatási követelményeket az adott szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei (SZVK) tartalmazzák. A szakmai vizsga annyi vizsgarészből áll, amennyi az adott szakképesítés követelménymoduljainak száma. Egy vizsgarészben több vizsgafeladat lehet (írásbeli, gyakorlati, szóbeli, interaktív).

Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola és Szakiskola A szakmai vizsga tervezésének szempontjai létszám: fő A szakmai vizsga időtartama legfeljebb 5 nap (+1) – vizsgázóra értve. vizsgázó 1 napra eső vizsgaideje max. 8 óra szóbeli, írásbeli, interaktív: 8-18 óra között gyakorlati: 7-19 óra között Egy napra több vizsgarész, vizsgafeladat szervezhető. Valamennyi vizsgatevékenység csak a vizsgaszervezési és lebonyolítási szabályzatban rögzített vizsgabizottsági tag és a vizsgabizottság munkáját segítő szakértő jelenlétében kezdhető meg, illetőleg folytatható. A vizsgabizottság megosztható. vizsgarend megalkotása

Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola és Szakiskola A vizsgabizottság működéséhez szükséges általános szabályok A bizottság akkor határozatképes, ha a teljes bizottság jelen van. Valamennyi vizsgatevékenység csak a vizsgaszervezési és lebonyolítási szabályzatban rögzített vizsgabizottsági tag és vizsgabizottság munkáját segítő szakértő jelenlétében kezdhető meg és folytatható. (A gyakorlati és szóbeli vizsgarész csak a teljes vizsgabizottság, valamint a kérdező tanár jelenlétében kezdhető és folytatható.) A vizsgabizottság elnöke és tagjai a vizsgafeladatok ellenőrzésekor maximum 30 percig (rövid ideig) helyettesíthetik egymást. A vizsgázó munkáját a vizsgabizottság jelen lévő tagjai és a vizsgabizottság munkáját segítő szakértők egymástól függetlenül értékelik.

Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola és Szakiskola Vizsgaszervezés SzakképesítésGépi forgácsolóAutószerelő Modulok száma 49 Írásbeli vizsgafeladat 16 Szóbeli vizsgafeladat 25 Gyakorlati vizsgaf. 614 Vizsgázó vizsgaideje 810 perc1470 perc 13,5 óra24,5 óra 30 tanuló szóbelije900 perc2250 perc 15 óra37,5 óra

Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola és Szakiskola Autószerelő írásbeliszóbeligyakorlatiinteraktív 0619 Környezetvédelmi felülvizsgálat feladatai 60 perc30/ Közúti járműszerelő közös f Gépjármű karbantartás I. 3060/45/ Gépjármű javítás I / Autó karbantartás, ápolás Autóbontás Autómosás Általános vállalkozási feladatok Járműjavítás, -tisztítás I. 3030/60/30 Összesen:

Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola és Szakiskola Összegzés Egyes szakképesítéseknél a vizsga túlméretezett, túlbonyolított, 30 fős osztálynál szinte lebonyolíthatatlan. Vizsgabizottságok képtelenek lesznek 7-8 napos vizsgákat végigcsinálni. Biztos, hogy a szakmai vizsgának minden államvizsgánál, doktori vizsgánál… bonyolultabbnak kell lennie? Biztos, hogy minden szóbeli vizsgánál 30 perc felkészülési idő és 15 perc felelet szükséges? Az új OKJ informatikailag kerek egész, de szakmailag sok hiányossága van. Pl.: autószerelő – autóelektronikai műszerész – autótechnikus (uniformizált, de sürgősen felülvizsgálandó).

Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola és Szakiskola Köszönöm megtisztelő figyelmüket!