A belső kontroll rendszer hatékony működtetése

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

Laboratóriumi munka szerepe a minőségbiztosításban
Humán rendszerek, közszféra
Belső kontrollok, belső ellenőrzés aktuális kérdései
Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Kormányzati Eseménykezelő Központ
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
2. előadás.
A tervezés mint menedzsment funkció
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
MINŐSÉGMENEDZSMENT 5. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK 2011.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Minőségmenedzsment alapelvek
A szolgáltatások minőségének biztosítása és értékelése
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
DOKUMENTUMKEZELÉS.
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
12. hét: A TQM és a Minőségdíj Modellek (EFQM)
Minőségirányítás a felsőoktatásban
1 Gazdaság és környezet Előadó: Nagy Tamás. 2 Általános környezetvédelmi kérdések a vállalatoknál A gazdasági, piaci és környezeti körülmények miatt egyre.
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Fejlesztési, stratégiai útmutató
A Stratégiai Monitoring Jelentés ÚMVP Monitoring Bizottság június 28., Budapest Dr. Maácz Miklós Főosztályvezető-helyettes Vidékfejlesztési Minisztérium.
Szervezetfejlesztési Program
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
Könyvösszefoglaló Készítette: Zimányi Orsolya
Dr Szűcs Imre Belső ellenőrök Magyarországi Közhasznú Szervezete
MNB felügyeleti integráció
Biztosítók irányítási rendszere
Holczinger Norbert aktuárius MNB - Biztosításfelügyeleti főosztály
Belső kontrollok és a könyvvizsgálat az államháztartásban
Új kihívások a katasztrófavédelemben
Minőségdíjak.
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Minőség menedzsment 6.előadás
Az EEM helye a menedzsmentben
A évi Integritás Felmérés eredményei a belső kontrollok és a korrupciós kockázatelemzés tükrében Budapest, január 19. Dr. Benkő János, ÁSZ.
A belső kontrollok és kockázatelemzés az Integritás felmérés alapján
Munkavédelem és controlling
Controlling feladata A controlling időbeli dimenziói: 1. Stratégiai
SOX audit lépései, elvárások a CIO-val szemben
Dr. Fekete István Integrált kockázatfelmérés informatikai támogatása: Szigma Integrisk Budapesti Corvinus Egyetem Balatonalmádi január
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment A kultúra gazdaságtana
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
1 Költségvetés tervezés 6. előadás. 2 Tartalom A tervezési renaissance Az éves operatív terv Mitől függ az éves operatív terv hatékonysága?
MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET Good Distribution Practice TÁVOKTATÁS MODUL TESZT Dr. Lakatos Péter PhD Magyar Logisztikai Egyesület, Alelnök, Logisztikai.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
2009/2010. tanév Pestszentimre Ady Endre Utcai Általános Iskola.
Minőségbiztosítási ismeretek
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Vállalkozásmenedzsment I.
B ALANCED S CORE C ARD BSC Dr. Kovács Árpád Endre SZIE – GTK TATA Kiválósági Központ és Informatikai Intézet (TKI) március 25.
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
FÜGGETLENSÉG Készítette: Szabó Gabriella. Nemzetközi szabályozás A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) által kiadott Könyvvizsgálói Etikai Kódex.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
A pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatának tervezése 300
Szenzor Gazdaságmérnöki Kft.
Szakképzési Önértékelési Modell II. Fejlesztési szint ADOTTSÁGOK 4. 3
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Az SZMBK Intézményi Modell
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

A belső kontroll rendszer hatékony működtetése 2017.04.04. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál

Belső kontroll rendszer Olyan folyamatok összessége, amelyet egy szervezet igazgatósága, vezetősége és más munkatársai hajta-nak végre azzal a céllal, hogy ésszerű biztosítékot nyújtson az alábbi célok elérésére: A működés eredményessége és hatékonysága A pénzügyi beszámoló megbízhatósága Az alkalmazandó törvények és jogszabályok betartása. Committee of Sponsoring Organizations of Treadway Commission (COSO) – 1992. 2017.04.04. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál

A belső kontroll rendszer elemei A belső kontroll rendszer öt, egymással kapcsolatban levő elemből áll. Ezek az elemek a vezetőség üzletve-zetésének módjából erednek, és az irányítási folyamat szerves részét képezik. Monitoring Információ és kommunikáció Kontroll tevékenységek Kockázatfelmérés Kontroll környezet 2017.04.04. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál

Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál Kontroll környezet A vezető testületnek és a vezetésnek a szervezeten belüli kontroll fontosságára vonatkozó viselkedése és intézkedéseinek összessé-ge. A kontroll környezet biztosítja a belső kontroll rendszer elsődle-ges céljainak eléréséhez a fegyelmet és a struktúrát. Tényezői: Tisztesség és erkölcsi értékek A vezetőség filozófiája és munkastílusa Szervezeti felépítés Hatáskör és felelősség/feladat megosztás Az emberi erőforrás-kezelés irányelvei és gyakorlata Az alkalmazottak szakértelme 2017.04.04. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál

stratégia, működés, beszámolás, szabályszerűség Kockázatfelmérés A kockázatfelmérés a célok elérésével járó kockázatok meghatáro-zását és elemzését jelenti, amelynek alapján meghatározásra kerül a kockázatok kezelésének módja. A célkitűzések, amelyek elérésére a kockázatkezelési rendszer irányul, 4 kategóriába sorolhatók: stratégia, működés, beszámolás, szabályszerűség A kockázatkezelés elemei, amelyek azt mutatják, hogy mi szükséges a célok eléréséhez: belső környezet, a cél kitűzése, az esemény meghatározása, kockázatbecslés, a kockázatra adott válasz, kontroll tevékenységek, információ és kommunikáció, monitoring 2017.04.04. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál

Kontroll tevékenységek Azokat az irányelveket és eljárásokat jelentik, amelyek elősegítik a vezetői utasítások végrehajtását, felügyeletét. Támogatják a szer-vezet célkitűzései megvalósításával járó kockázatok kezeléséhez szükséges intézkedések megtételét. Tárgykörei: Jóváhagyás és engedélyezés Igazolás, hitelesítés Egyeztetés A működési teljesítmény áttekintése Az eszközök biztonsága Hozzáférési jogok A feladatok és felelősségek elhatárolása 2017.04.04. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál

Információ és kommunikáció Az információs rendszerek olyan, működési, pénzügyi és szabály-szerűséggel kapcsolatos információt tartalmazó jelentéseket állítanak elő, amelyek lehetővé teszik a vállalkozás működtetését és irányítását. A szervezeten belül fentről lefelé, lentről felfelé és keresztirányban, szélesebb értelemben véve is szükséges a hatékony kommuniká-ció. Minden munkatársnak világos üzenetet kell kapnia arról, hogy milyen szerepet töltenek be a belső kontroll rendszerben. Hatékony kommunikációra van szükség olyan külső felekkel is, mint az ügyfelek, a szállítók, a szabályozó hatóságok és a tulajdono-sok/részvényesek. 2017.04.04. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál

Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál Monitoring A belső kontroll rendszereket nyomon kell követni, fel kell mérni a rendszerek adott időintervallumban mutatott teljesítményének minőségét. Ez a működés folyamatában történő folyamatos nyo-mon követő tevékenységek, különálló értékelések vagy a kettő kombinációja révén valósítható meg. A monitoring körébe tartoznak a rendszeres irányítási és felügyeleti tevékenységek, valamint a munkatársak által felada-taik végzése során tett intézkedések. A különálló értékelések hatóköre és gyakorisága elsősorban a kockázatbecsléstől és a folyamatos monitoring eljárások hatékonyságától függ. 2017.04.04. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál

Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál A gazdálkodó szervezetek védelmi modellje 2017.04.04. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál

Köszönöm a figyelmet! Dr. Galambos Péter szakmérnök, szakközgazdász vezetési tanácsadó BEMSZ elnökségi tag tel.: +36 30 922 0090 e-mail: galambos.peter@iia.hu 2017.04.04. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál