Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Stratégiai Monitoring Jelentés ÚMVP Monitoring Bizottság 2010. június 28., Budapest Dr. Maácz Miklós Főosztályvezető-helyettes Vidékfejlesztési Minisztérium.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Stratégiai Monitoring Jelentés ÚMVP Monitoring Bizottság 2010. június 28., Budapest Dr. Maácz Miklós Főosztályvezető-helyettes Vidékfejlesztési Minisztérium."— Előadás másolata:

1 A Stratégiai Monitoring Jelentés ÚMVP Monitoring Bizottság 2010. június 28., Budapest Dr. Maácz Miklós Főosztályvezető-helyettes Vidékfejlesztési Minisztérium

2 A jogszabályi hivatkozás 1698/2005/EK r. 13. cikk: A tagállamok első alkalommal 2010-ben, és minden második évben legkésőbb október 1-jéig összefoglaló jelentést nyújtanak be a Bizottságnak a nemzeti stratégiai tervük és célkitűzéseik megvalósítása terén elért előrehaladásról, valamint arról, hogy ezek hogyan járultak hozzá a közösségi stratégiai iránymutatások megvalósításához.

3 Mi a Stratégiai Monitoring Jelentés? Rövid dokumentum, amely összefoglalja a 2007., 2008. és 2009. évi végrehajtási jelentés (ÉVJ) eredményeit, és tartalmazza : a vidékfejlesztési programoknak a nemzeti stratégiai tervben meghatározott mutatókhoz viszonyított teljesítményét és eredményeit az egyes programokkal kapcsolatos folyamatos (on-going) értékelési tevékenység eredményeit A jelentés tárgya a teljesítmény-, eredmény- és hatásmutatókat illetően bekövetkezett haladás is, továbbá szükség esetén a kiindulási mutatók kiigazítása is.

4 1. fejezet Az „Új Magyarország” Vidékfejlesztési Stratégiai Terv (ÚMVST) pénzügyi előrehaladása a KAP állapotfelmérés (health-check) előtti állapotokat figyelembe véve, 2009 végéig (a Bizottság pénzügyi összesítése alapján)

5 2. fejezet Adatok a program megvalósulásáról az ÚMVST indikátorok alapján. Ennek érdekében a jelentésnek táblázatot kell tartalmaznia, amely mutatja az ÚMVST indikátorait az alábbiak szerint: 2006-os kiindulási adat, célérték, az utolsó hozzáférhető előrehaladási adat.

6 3. fejezet A pénzügyi adatok alapján egy fejezetet kell szentelni a kitűzött stratégia, a tengelyenkénti célok és az elért eredmények elemzésének. Be kell mutatni a végrehajtást akadályozó elemeket. Szintén be kell mutatni a várható programmódosításokat, amelyeket a feltárt nehézségek kiküszöbölése érdekében tervezünk.

7 4. fejezet Hatékonysági elemzés (egy-egy intézkedés tervezett hatása szemben a tényleges hatásával), figyelembe véve az intézkedések, jogcímek szerkezetét, a támogatások intézményrendszerét. Az eredményeket az elérésükhöz igénybe vett erőfeszítésekkel egybevetve kell bemutatni.

8 5. fejezet Ebben a fejezetben kell összefoglalni a konzisztenciát és a koordinációt más EU politikákkal, prioritásokkal és pénzügyi eszközökkel, továbbá itt kell bemutatni a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) működését.

9 Köszönöm szíves figyelmüket! dr. Maácz Miklós Vidékfejlesztési Minisztérium E-mail:miklos.maacz@vm.gov.hu miklos.maacz@vm.gov.hu Tel: + 36 1 301 4829


Letölteni ppt "A Stratégiai Monitoring Jelentés ÚMVP Monitoring Bizottság 2010. június 28., Budapest Dr. Maácz Miklós Főosztályvezető-helyettes Vidékfejlesztési Minisztérium."

Hasonló előadás


Google Hirdetések