Településfejlesztés 2013/14. tavaszi félév

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Advertisements

Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
Miniszterelnöki Hivatal, Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkárság Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztály 376/2007. (XII. 23.) Korm.
Projektciklus- menedzsment (PCM)
A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK STRATÉGIAI VEZETÉSE. Milyen az igazán jó önkormányzat? POLGÁRKÖZELI  AUTONÓM ÉS VÁLLALKOZÓ SZELLEMŰ  AKCIÓ-ORIENTÁLT  KÜLDETÉS-CÉLOK-KOMPETENCIA.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
A tervezés mint menedzsment funkció
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
A stratégiai tervezés történeti háttere
Szakmai irányelvek, protokollok készítésének, megjelentetésének eljárásrendje Szy Ildikó osztályvezető Egészségügyi Minisztérium III. Egészségpolitikai.
Stratégiai tervezés.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
Fejlesztési, stratégiai útmutató
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Az ÚMVP intézményrendszere
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
A társadalmi egyeztetés alapfogalmai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője február.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Kővári János országgyűlési képviselő,
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A költségvetés készítésének és elfogadásának folyamata
Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztálya
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Foglalkoztatás-politika
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Munkakörelemés és –tervezés röviden
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Településfejlesztés 2014/15. tavaszi félév Csíkszeredai képzési helyszínen Urbánné Malomsoki Mónika
Településfejlesztés 2014/15. tavaszi félév Követelményrendszer Urbánné Malomsoki Mónika
Vállalkozásmenedzsment I.
Az önkormányzatok településfejlesztési
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
A külterületi kármentesítést meghatározó feltételrendszer és a kivitelezés összehangolása, együttműködés az irányító szervekkel.
Dr. Apjok András Budapest, SZIM, Magyar Információs Társadalom Stratégia Az egészségügyi és szociális ágazati információs stratégia ismertetése,
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Gazdasági informatika - bevezető …avagy miért emlegetünk szakdolgozat írást informatika címén???
1 XIV. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés MER ellenőrzések módszertana Siófok, Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
TFK–ITS–TSZT–TAK–TKR–HÉSZ
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 3
Urbánné Malomsoki Mónika
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

Településfejlesztés 2013/14. tavaszi félév Urbánné Malomsoki Mónika Urbanne.monika@gtk.szie.hu

Tematika Települések Településfejlesztés Településfejlesztési koncepció, elkészítése Városfejlesztés Településfejlesztés gyakorlati kérdései

Egyéni feladat Egy tetszőlegesen kiválasztott település fejlesztési koncepciójának kidolgozása. Kommunikációs program elkészítése Saját adatgyűjtés, kérdőív készítés Saját ötletek, fejlesztési tervek Minden számadatnak szükséges a forrása (kiadvány pontos címe, kiadó, oldalszám; internetes forrás, oldalszám, letöltés dátuma) Formai követelmény: GTK SZMSZ mellékletében szereplő Diplomamunka formai követelményei alapján Kb. 15 oldal terjedelem + mellékletek (térkép, saját fotók) Kontakt személy megadása (e-mail, telefon) Feladat leadási határideje: Küldése: urbanne.monika@gtk.szie.hu címre

Vizsga Vizsgára történő feliratkozás, félévelfogadás feltétele: Elfogadható minőségű beadott feladat elkészítése Vizsga: Írásbeli Tananyag: Településfejlesztési szemelvények http://www.rgvi.gtk.szie.hu/tartalom/telepulesfejlesztes felületen megtalálható diasorok

Település A társadalmi tér mesterségesen létrehozott, eltérő nagyságú alapegysége, amelyben a legfontosabb és leggyakoribb társadalmi-gazdasági tevékenységek (ún. „társadalmi alapfunkciók”) térben koncentráltan vannak jelen. Társadalmi alapfunkciók: lakhatás, munkavégzés, oktatás-képzésben való részvétel, létfenntartással kapcsolatos tevékenységek, szabadidős tevékenységek, ügyintézési tevékenységek

Településszerkezetek Magyarországon! (másik diasor)

Települési tervek típusai Fejlesztési tervek (stratégiai és operatív) a jövőbeli cselekvéseket, azok célját, idejét, módját, szervezeti és finanszírozási hátterét tartalmazzák Rendezési tervek az elsődlegesen a fejlesztés térbeli, fizikai viszonyait határozza meg

Tervek időtávlatuk alapján hosszú távú tervek: 12–20 év közötti időtáv, középtávú tervek: 3–7 évre (célszerűen a 4-5 éves választási ciklushoz igazodóan), rövid távú tervek: 1–2 évre (a költségvetéssel összhangban)

Településfejlesztés fogalma A településfejlesztés a település társadalmi és gazdasági erőforrásainak, környezeti minőségének, műszaki, anyagi és humán ellátásának olyan fejlesztése, amely a fenntartható fejlődés érdekében megteremti a település lakossága számára az életszínvonal növekedésének, az életminőség javulásának egyensúlyi feltételeit.

Településpolitika A települések működését és fejlődését alapvetően a településpolitika határozza meg. A településpolitika a település fejlesztésére és működésére vonatkozó önkormányzati stratégiai elképzelések és az azok megvalósítását szolgáló eszközök összessége. A településpolitika két fontos pillére a településfejlesztés és a településüzemeltetés.

A településfejlesztés elemei a település társadalmi viszonyainak, humán infrastruktúrájának, a település gazdaságának, gazdálkodásának, a település természeti és művi környezetének fejlesztése.

A településfejlesztési tervezés a település társadalmi, gazdasági, környezeti és műszaki-fizikai helyzetének elemzésére alapozott, a lakosság, a településpolitikai döntéshozók, a civil szerveződések és érdekképviseletek, valamint több tudományág szakembereinek bevonásával készülő, a település hosszú, közép- és rövid távú fejlődési irányainak meghatározását szolgáló tervezési folyamat, mely során elkészül a település jövőjével kapcsolatos alapvető döntések és akciók rendszere.

A településfejlesztési tervezés az a folyamat, amelynek során egy település meghatározza saját jövőjét, a hozzá vezető utat, kijelöli a feladatokat és a megvalósítást biztosító eszközöket (ide értve a végrehajtásban közreműködőket is).

Településfejlesztési koncepció A településfejlesztési tervezés alapvető dokumentuma a településfejlesztési koncepció. A településfejlesztési koncepció feladata olyan célrendszer kialakítása, amely hosszú távra irányt mutat a település lakosságának és vezetésének a település fejlesztésével kapcsolatos döntések meghozatalában. A településfejlesztési koncepció egyben vezetési eszköz, amellyel a települési önkormányzat irányítani tudja, hogy a fejlesztés során honnan hová akar eljutni. A településfejlesztési koncepció egyidejűleg a települési önkormányzat, mint szervezet feladatainak programja, illetve a szervezetfejlesztés és az ellenőrzés dokumentuma.

A településfejlesztési koncepció feladata meghatározni a település jövőképét, a közösség érdekeinek legjobban megfelelő megoldást adni a legfontosabb társadalmi, gazdasági, műszaki, intézményi és környezeti problémák megoldására, valamint megmutatni az alkalmazkodás lehetőségét a hazai és nemzetközi fejlődési trendekhez.

településfejlesztési koncepció készítésében résztvevők A helyi társadalom legszélesebb rétegei: a különböző civil, gazdasági, üzleti, politikai és valamennyi speciálisan érdekelt csoportok, illetve az egyes állampolgároknak tudniuk kell arról, hogy a terv készül, és biztosítani kell számukra a lehetőséget, hogy bármikor bekapcsolódhassanak a tervezés folyamatába. A döntéshozóként megjelenő önkormányzati testület és a polgármesteri hivatal, amelyek munkájukkal végigkísérik a folyamatot a kezdetektől a terv végrehajtásáig. Célszerű, ha a településfejlesztési koncepciót a helyi polgármesteri hivatal szakemberei készítik a megfelelő külső szakértők alkalmazásával. Az operatív irányító, összehangoló munkát az önkormányzat legjobban felkészült vezető szakembere végezze. A településfejlesztési koncepció készítését elvégezheti a településen élő vagy helyi ismerettel rendelkező tervezők csoportja, amely folyamatos kapcsolatot tart a hivatalos szervek és a társadalom között. A településfejlesztési koncepció folyamatos karbantartást, gondozást, fejlesztést és ellenőrzést igényel, amelyet – a tervezést felügyelő testületi bizottság irányításával – a hivatal végez el, szükség szerint a tervkészítő menedzsment (tervező) csoport bevonásával.

A településfejlesztési koncepció munkarészei Kommunikációs program elkészítése Adat- és információgyűjtés A település társadalmi összetételének és helyzetének vizsgálata A település gazdaságának, a települési önkormányzat gazdálkodásának vizsgálata A település természeti és művi környezetének vizsgálata Nemzetközi, országos, térségi és kistérségi összefüggések áttekintése A fontossági (prioritási) lista felállítása A településfejlesztési célok és eszközök összefoglalása A településfejlesztési koncepció megfogalmazása A koncepció évenkénti felülvizsgálata

Kommunikáció A településfejlesztési koncepció kulcsfontosságú része a település lakosságának minél szélesebb körű bevonása a tervezési folyamatba. A társadalom részvételének biztosítása a kommunikáció feladata. Önálló programot kell kidolgozni a kommunikációra, amelynek tartalmaznia kell a kommunikációs folyamat lépéseit, az információátadás módszereit, feltételeit és eszközeit, a kommunikációban résztvevők kijelölését, megjelenésük formáját.

Kommunikációs folyamatok a településfejlesztési koncepció kapcsán: 1. A településfejlesztési koncepció tervezésének előkészítése 2. A tervezési folyamat során az információáramlás biztosítása 3. A településfejlesztési koncepció megismertetése és elfogadásának biztosítása

Adat és információ gyűjtés Adatgyűjtés A település társadalma, humán erőforrásai A település gazdasága, gazdálkodása A település természeti és művi környezete Információgyűjtés a helyi társadalom véleménye, a helyi döntéshozók véleménye.

A helyi társadalom véleményének beszerzési módszerei A település külső imázsvizsgálata A település és vonzáskörzetének lakossági csoportos mélyinterjús megkérdezése A település és vonzáskörzetének véleményvezetőivel folytatott mélyinterjús vizsgálat A lakosság részére szervezett fórumon vagy fórumokon Telefonos lakossági interjúk Kérdőíves lakossági lekérdezés Az internet felhasználásával folytatott kommunikációval.

Nemzetközi, országos, térségi és kistérségi összefüggések, trendek értékelése Vizsgálni kell a nemzetközi tapasztalatokat, az aktuális szakirodalmat, az országos, térségi és kistérségi terveket, elképzeléseket, azok hatását és vizsgálni kell a trendeket.

A településfejlesztési koncepció munkarészei Kommunikációs program elkészítése Adat- és információgyűjtés A település társadalmi összetételének és helyzetének vizsgálata A település gazdaságának, a települési önkormányzat gazdálkodásának vizsgálata A település természeti és művi környezetének vizsgálata Nemzetközi, országos, térségi és kistérségi összefüggések áttekintése A fontossági (prioritási) lista felállítása A településfejlesztési célok és eszközök összefoglalása A településfejlesztési koncepció megfogalmazása A koncepció évenkénti felülvizsgálata

A településfejlesztési koncepció egyeztetésének és elfogadásának általános szabályai A koncepciót a polgármester, illetve a főpolgármester egyezteti a partnerségi egyeztetés szerinti érintettekkel a helyi adottságoknak megfelelően, az államigazgatási szervekkel, az érintett területi és települési önkormányzatokkal. Koncepció vagy módosítása véleményezési eljárás lefolytatása nélkül nem fogadható el, kivéve a magasabb szintű jogszabály rendelkezésének változása miatti ellentétes - helyi önkormányzati - előírás hatályon kívül helyezése esetén. A lakossággal, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, vallási közösségekkel történő véleményeztetés a helyi adottságoknak megfelelően, a feladat jellegének figyelembevételével a partnerségi egyeztetés szabályai szerint történik.