Kimutatáskészítés Segédanyag a Felszámolási és vagyonfelügyeleti szakközgazdász valamint Felszámolási és vagyonfelügyeleti specialista szakirányú továbbképzés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Advertisements

Táblázatkezelés Alapok.
Számítástechnika I. 1.konzultáció
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Kezdhetek mindent elölről…
A Vocatude program telepítése
Hasonlóságelemzés COCO használatával
Felhasználó barátság eszközei
Táblázat kezelő programok
Táblázatkezelés Microsoft Excel
Excel: A diagramvarázsló használata
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 5. rész: Jelentések.
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal Makány György 2. rész: Adattáblák létrehozása külső adatforrásból.
TARTALOMJEGYZÉK LÉTREHOZÁSA
Access-Űrlapkészítés
Táblázatkezelés Az Excel.
Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont,
,,Én így tanítanám az informatikát”
Az első vásárláskor megadott címmel – mint felhasználónévvel – és az ott megadott jelszóval kell belépni a vásárlói háttérirodába.
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki „nagy” örömére… 0. hét.
Gazdasági informatikából megkaptuk a félévi feladatot!!! Mindenki nagy örömére… 0. hét.
Gazdasági informatika II.félév
Hasonlóságelemzés COCO használatával
Nézettáblák létrehozása, módosítása és törlése
Microsoft Excel Diagramok.
Microsoft Excel Általános ismeretek.
Microsoft Access Vezérlőelemek.
Microsoft Excel Függvények VIII.
Adatkezelő lehetőségek
Microsoft Access Jelentések.
Microsoft Excel 6. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Jelentések Tábla vagy lekérdezés nyomtatásban alkalmas megjelenítése.
Többtáblás adatbázisok
Adattáblák kezelésére létrehozott automatikus formok Páll Éva Boglárka.
Excel Függvények Páll Boglárka.
Szükségünk lesz valamilyen spreadsheet / táblázat kezelő programra Pl. OpenOffice, MS Excel.
Szükségünk lesz valamilyen spreadsheet / táblázat kezelő programra
Táblázatkezelés.
TÁBLÁZATOK SZERKESZTÉSE EXCEL 2007 TÁBLÁZATKEZELŐVEL.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
ADATBÁZISKEZELÉS ŰRLAPOK.
Adatbázis kezelés.
Adatbázis-kezelés Probléma: az excel kezelhetetlen túl sok adat esetén
Turócziné Kiscsatári Nóra
Kördokumentumok 1..
Területmérlegre vonatkozó konzisztencia-vizsgálat Gazdasági Informatika Tanszék 2004/2005. tanév Utolsó frissítés:
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Táblázatok.
Gazdasági és logisztikai feladatok
Adatvizualizáció Segédanyag a Gazdasági informatika tárgyához
Az Access 2007 újdonságai. Eltérések már indításkor is Indításkor új felületet kapunk Új adatbázis: sablonok segítségével is Mintapéldánk Árucikkek.accdb,
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 CD, DVD írás.
BIOLÓGUS INFORMATIKA 2008 – 2009 (1. évfolyam/1.félév) 6.
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
A jövő HR megoldása Fejér Tamás. perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő.
Excel alapok Templom Téri Német Nemzetiségi Általános iskola Pilisvörösvár 2015 A leggyakoribb Excel műveletek, ill. típusfeladatok Készítette: Kárpát.
Az adatbázis az adatok és a köztük lévő összefüggések rendszere, amelyet egymás mellett tárolunk. Nagyon fontos, hogy az adatbázisunk szerkezetét jól megtervezzük,
Informatika Oktató: Katona Péter. Táblázatkezelés (Az Excel táblázatkezelő alapjai)
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Kimutatás-pivot tábla, Excel 2010
Microsoft® Office Excel® 2007 – oktatóanyag
Kördokumentum készítése
Kimutatás készítés 1..
Módosító lekérdezések
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Készítette:Roppantóné Lévay Mária
Táblázatkezelés Az Excel.
Előadás másolata:

Kimutatáskészítés Segédanyag a Felszámolási és vagyonfelügyeleti szakközgazdász valamint Felszámolási és vagyonfelügyeleti specialista szakirányú továbbképzés Gazdasági informatika tárgyához Összeállította: Pető István

Kimutatás Egy vállalat információs rendszerében igen nagy mennyiségű naplószerű adat jöhet létre (pl. könyvelés, raktárforgalom, megrendelések, gyártás stb.) mely strukturálatlan formában igen nehezen tekinthető át. A vállalati információs rendszerek rendelkeznek olyan modullal, melyek jelentések előállítására alkalmasak, de mindezt jórészt megvalósíthatjuk az Excel kimutatáskészítőjével is. A mintaadatsor letölthető a kurzuslapról vagy a http://miau.gau.hu/temp/tananyag/ginf/ab_demo_szalloda.xlsx címről.

Egyszerű kimutatás létrehozása Kimutatáskészítés, mezőelrendezés, vég- és részösszegek, számformátum

Kimutatás-készítés Bárhol az adattáblában állva kattintsunk a Beszúrás > Kimutatás parancsra, így a tartomány mezőbe automatikusan bekerül a teljes adatbázis. A kimutatás készülhet új vagy meglévő munkalapra is.

Kimutatás-készítés A jobb oldalon megjelenő mezőlista panel felső részén látható mezőket igény szerint húzzuk át az alsó részen található kimutatás-területekre: Ebben a példában pl. a régiónkénti árbevétel terv és tény értékeit láthatjuk.

Kimutatás-készítés A következő kimutatásban a Bérleti díj terv és tény értékeit megye, ezen belül városi bontásban tesszük közzé úgy, hogy régiónként szűrhető legyen (ezért a Régió mező a jelentésszűrőbe kerül).

Kimutatás-készítés A kimutatás-varázsló a sorokból és oszlopokból automatikusan végösszeget készít. Emellett ha egy területen több mező is szerepel (mint itt a Megye és a Település), akkor részösszegek is létrejönnek. Ezekről minden esetben el kell dönteni, hogy szakmailag értelmes összegzők-e és ha nem (mint itt a sorok végösszege), akkor a Kimutatáseszközök > Tervezés > Részösszegek ill. Végösszegek parancsával rejthetők el.

Ezzel elkészült a szűrhető kimutatásunk. Kimutatás-készítés Az értékek számformájának módosítását itt célszerű nem a cellákhoz, hanem a mezőkhöz kötni. Ehhez válasszuk az Értékmező-beállítások > Számformátum nyomógombot. Ezzel elkészült a szűrhető kimutatásunk.

Értékmező-beállítások Mezőstatisztikák, értékek megjelenítése

Értékmező-beállítások – mezőstatisztika A kimutatásokban az értékek nem csak eredeti értékeikkel jeleníthetők meg, hanem különféle statisztikai összegzések alkalmazhatók rájuk az Értékmező beállítások panelen. A talán leggyakrabban használtak: Összeg (az értékek eredeti formában összegezve), Darab (adott cellapozíció mögötti adatsorok száma), Átlag (az előző kettő hányadosa).

Értékmező-beállítások – adatok megjelenítése Az adatok egymáshoz való viszonya alapján is módosulhat a megjelenítés., amit az Értékek megjelenítése fülön állítunk. Gyakran használjuk pl. a Sor vagy Oszlop százalékát (százalékos megoszlás, illetve az Eltérés, Százalék, Százalékos eltérés hármas valamelyikét (egy viszonyítási mezőn belüli tételhez hasonlítjuk a többit)

Adatok csoportosítása Kategóriaképzés számokból, dátumokból, szövegből

Adatok csoportosítása Az egyedi dátumokból könnyedén képezhetünk kategóriákat, ha bármely dátumra jobb egérgomb > Csoportosítás párbeszédablakban kiválasztjuk a megfelelő csoportosítási szintet (itt: Év+Negyedév)

Számított mezők Meglévő mezőkből újak készítése

Számított mezők A Kimutatáseszközök > Beállítások >Képletek > Számított mező paranccsal hozhatunk létre a kimutatás meglévő mezőiből új mezőket. Ezek a hagyományos Excel-képletekhez hasonlóan épülnek fel, csak itt nem cellákkal, hanem mezőkkel végzünk műveleteket. Hozzuk létre az órai feladatban szereplő összes mezőt, helyezzük a kimutatásban az értékek közé, majd a  Érékek csoportosító mezőt helyezzük át a Sorfejlécbe!

A Számformátum gombon keresztül állítsuk be a megfelelő számformátumot Számított mezők Minden mezőnél módosítsuk a következőket az Értékmező-beállítások ablakában: Az „Összeg /” részt töröljük a névből (egy szóközre azért szükség van előtte) A Számformátum gombon keresztül állítsuk be a megfelelő számformátumot